Papanasi fierti – Gnocchi di ghiottofreschi


papanasi fierti (1)

dolce  speciffico rumeno,che si assagia con della confettura di prugne oppure  con dello zucchero semolato

sant buni atat cu dulceata de prune cat si presarati cu zahar

Ingrediente/ingredienti

  1. 250 g gris,/250 g semolino
  2. 500 g branza de vaci /500g formaggio ghiottofreschi opp.tomini freschi
  3. 1 ou intreg si un galbenus / 1 tuorlo e un uovo intero
  4. putina sare / poco sale
  5. 1 lingura de zahar/ 1 cucchiaio zucchero
  6.  pesmet ,/ pangratatto
  7. ulei/ olio

Preparare/preparazione

  1. intr-o tigaie punem la incalzit putin ulei si adaugam cam 200 g pesmet amestecam pana prinde o culoare frumoasa ,
  2. intre timp amestecam branza cu zaharul,ouale si grisul,formam niste bilute ,un pic mai mari ca o nuca,si le punem la fiert in apa putin sarata ,bineinteles cand apa fierbe,
  3. cand se ridica la suprafata papanasi  ii mai lasam 2 min. dupa care ii scoatem si ii punem in tava cu pesmet ,ii invartim ca sa se acopere bine cu pesmet si ii servim cu dulceata sau zahar,

ITALIANO

  1. in un tegame capiente mettiamo a dorare  della olio e cca 200 g pangratatto,atenti a non bruciare
  2. nel fratempo mescoliamo il formaggio con il semolino,sale,le uova e lo zucchero. dal composto prepariamo piccole palline (come una noce grande) e le mettiamo a bollire in acqua salata che bolle
  3. quando cominciano a gallegiare li lasciamo ancora 2 minuti poi li tiriamo fuori con una palettina con i bucchi e gli mettiamo nel tegame con il pangratatto,giriamo bene per fagli coprire bene con il pangrattato,sono buoni con zuchero opp. con marmelatte

papanasi fierti (4)papanasi fierti

2 Risposte to “Papanasi fierti – Gnocchi di ghiottofreschi”

  1. Angela Says:

    eu inca nu am pregatit dulceata de prune ,dar ma este un pic si ma pun si eu pe treaba!

  2. adry Says:

    Bine ca mi-ai amintit de reteta asta!!! Numai bine am facut si marmelada de prune anul asta, asa ca merge o portie de papanasi!!!


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