Chiftelute din zucchine – Polpette di zucchine


polpette zucchina (1)

una ricetta che faccio da anni di solito come contorno per le polpette di carne,la ricetta c’e lo da la Adriana

o reteta pe care o pregatesc de multi ani in special cand fac chiftelute de carne,reteta o am de la Adriana

Ingrediente/ingredienti

  1. 3 zucchine/3 zucchine
  2. 1 ou/1 uovo
  3. 1 galbenus/ 1 tuorlo
  4. patrunjel/prezzemolo
  5. nucsoara/noce moscata
  6. 2 linguri parmezan razalit/2 cucchiai parmigiano gratuggiato
  7. pesmet/pane gratuggiato
  8. sare,piper/sale,pepe

Preparare/preparazione

  1. razalim zucchinele pe razatoare mare dupa care le stoarcem de suc
  2. adaugam restul ingredientelor (cine doreste poate sa puna in loc de nucsoara ,usturoi)
  3. facem chiftelute si le punem pe tava acoperita cu hartie de copt ,le coacem la 200 C pana sant coapte
  4. se pot praji in ulei

ITALIANO

  1. gratuggiamo grossolamente le zucchine e le strizziamo bene
  2. aggiungiamo il resto degli ingredienti (si può sostituire la noce moscata con l’aglio)
  3. facciamo l polpette e le mettiamo sulla teglia coperta con carta forno ,le facciamo cuocere a 200C
  4. si possono friggere anche nel olio

polpette zucchina (3)polpette zucchina (4)polpette zucchina

da Pichona

9 Risposte to “Chiftelute din zucchine – Polpette di zucchine”

  1. Angela Says:

    si uite asa draguta de Pichona a fotografiat si chiftelutele,o astept sa vad ce a mai facut!

  2. Angela Says:

    astept poza !!!!

  3. pichona Says:

    IUPIIII
    Le am in cuptor!!!

  4. Angela Says:

    pe vremuri imi placea la nebunie dovlecelul pane…acum insanu imi mai place…dar chiftelutele asrtea le ador ,mai ales calde…..

  5. Ancutza Says:

    Ciao, si mie imi plac foarte mult chiftelutele din dovlecel. Doar ca eu fac un aluat mai gros din 1-2 oua cu faina si diluat cu apa , pe care il pun peste dovlecelul dat pe razatoare si stors+ condimente. Chiftelutele le pun la prajit in ulei cu lingura. Merg foarte bine cu o salata de rosii. Imi place mai mult dovlecelul facut chiftelute decat pane. O sa incerc si reteta ta pentru ca e mai deosebita , nu am folosit niciodata nucsoara la dovlecel.

  6. Angela Says:

    dany- daca le pui in robot ai grija sa nu le maruntesti prea tare! dupa care mergi inainte cu reteta!

  7. Angela Says:

    ciao leon,dovlecelul e mai gros ,de culoare ma deschisa si are samburi mai mari ,zucchina are coaja mai inchisa la culoare ,e mai subtire ,la un diametru de 2 cm e deja batran si are samburi mici ,nu pot sa-i spun dovlecel doar din cauza ca nu exista denumirea exacta in limba romana!si sincera sa fiu eu la magazin in Romania am vazut scris pe eticheta :zuchini!

  8. leon Says:

    Zau ca nu stiam ca in romaneste nu se mai chiama dovlecel ci zucchina | – infinita serie di categoria Eu, non parlo più tanto Bine romaneste.

  9. dany Says:

    o alta ideie….ca m-am procopsit cu o gramada de dovlecei, si de o saptamina incep sa schimb retetele….oare le pot pune in robot, ca nu am chef sa rad…


Lascia un commento

Inserisci i tuoi dati qui sotto o clicca su un'icona per effettuare l'accesso:

Logo WordPress.com

Stai commentando usando il tuo account WordPress.com. Chiudi sessione / Modifica )

Foto Twitter

Stai commentando usando il tuo account Twitter. Chiudi sessione / Modifica )

Foto di Facebook

Stai commentando usando il tuo account Facebook. Chiudi sessione / Modifica )

Google+ photo

Stai commentando usando il tuo account Google+. Chiudi sessione / Modifica )

Connessione a %s...

%d blogger cliccano Mi Piace per questo: