Foietaj cu crema de verdeturi – Mille foglie con crema di verdure


foetaj-cu-crema-de-verdeturi

Ingrediente/Ingredienti

 o foaie de aluat de foetaj/una confezione di psta sfoglia
1 morcov/1 carota
100 g frunze de spanac (sau frunze de gulie)/ 100 g spinaci opp. erbette
o ceapa mica, frunze de telina/ una cipolla,sedano
100 ml smantana dulce /100 ml panna
parmezan, sare, nucsoara/parmigiano /sale /noce moscata

Preparare/Preparazione

  1. Se taie ceapa marunt si se caleste in putin ulei masline, se adauga morcovul taiat felii, frunzele de spanac spalate si frunzele de telina, se calesc putin dupa care le acoperim cu putina apa calda in care am dizolvat vegeta
  2. Cand apa scade adaugam alta, folosim mereu apa calda pt. a nu intrerupe procesul de fierbere.
  3. Cand sant coapte verdeturile si apa a scazut facem o crema din smantana amestecata cu parmezan si punem peste verdeturi. Aromatizam cu nucsoara mai dam un clocot si lasam sa se racesca.
  4. Intre timp taiem foaia de foetaj dupa gustul nostru si o coacem, eu nu am gaurit foetajul cu furculita pt. ca doream sa fie mai umflate in acest fel am obtinut aceste perinite pe care le-am acoperit cu crema de verdeturi
  5. In aceste imagini nu am folosit spanac (am pus cime di rapa, adica frunze de gulie) dar am refacut reteta si am probat, spanacul merge f. bine

ITALIANO

  1. si taglia la cipolla  a cubbetie insieme alle carote tagliate e il sedano si mettono nel olio caldo,aggiungiamo le foglie di spinaci(erbette)gli facciamo rosolare per un po’ e aggiungiamo del brodo
  2. come si fa col risotto aggiungiamo sempre un po’ di acqua calda e mescoliamo
  3. quando la verdura e cotta e c’e rimasta poca acqua ,aggiungiamo la panna con il parmigiano,spruziamo con della noce moscata
  4. tagliamo a sfoglia a retangoli di cca 5cm/ 7 cm  gli buccheregliamo con i rebbi di una forccheta e si mettono a forno a 190 C finche sono dorati
  5. si fanno i stratti di sfoglia e crema di verdure ,e un ottimo antipasto caldo

 

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