Tocanita de vitel cu marsala – Vitello in umido con marsala


tocanita de vitel cu marsala (16)

e  la prima volta che faccio questa ricetta ed e molto aromata ,secondo me ,va bene anche con la polenta,non e dfficile da fare  per una serata con gli amici

Marsala este un vin liquoros produs in Sicilia. E prima data cand fac aceasta reteta si ne-a placut foarte mult, sosul are un gust aromat si cred ca ar merge bine si cu mamaliga. Nu e complicat de facut , daca aveti prieteni la cina ii puteti incanta cu ceva nou.

Ingrediente/ingredienti

750 g carne vitel/750 g spezatino
200 ml marsala/ 200 ml marsala
4 linguri concentrat de rosii/4 cucchiai concentarto pomodoro
1 ceapa/ 1 cipolla
2 morcovi/2 carote
frunze dafin/alloro
sare/sale
ulei masline/olio oliva
300 ml supa de carne (sau apa calda cu vegeta)/ 300 ml brodo

Preparare/preparazione

  1. Taiem ceapa marunt iar morcovul il razuim. Carnea o taiem cubulete.
  2. Incalzim uleiul intr-o cratita, adaugam ceapa, morcovul si dupa ce s-au calit putin punem si carnea.
  3. Adaugam marsala si lasam sa fiarba cca 10 minute.
  4. Adaugam sosul de rosii si foaia de dafin. Lasam sa fiarba si adaugam supa calda. In caz ca nu avem supa pregatita, incalzim apa si adaugam o lingurita de vegeta.
  5. Gustam de sare si lasam sa fiarba la foc mic, acoperita cu capac pana e fiarta carnea, cca 1 h.
  6. Servim calda, e mai buna a doua zi, iar ca garnitura puteti folosi cartofi, orez, paste fainoase sau mamaliga.

ITALIANO

  1. tagliamo a cubetti la cipolla e la carota la gratuggiamo ,la carne la tagliamo  cubetti
  2. riscaldiamo l’olio e rosoliamo la cipolla e la carota,dopo aggiungiamo la carne
  3. mettiamo il marsala e lasciamo bollire per 10 minuti
  4. aggiungiamo il pomodoro e l’alloro,aggiungiamo il brodo caldo
  5. aggiustiamo di sale e lasciamo bollire per 1 h ,sotto coperchio
  6. e buona calda ,meglio dopo un giorno ,con patate lesse,polenta..

tocanita de vitel cu marsala (11)tocanita de vitel cu marsala (12)tocanita de vitel cu marsala (13)tocanita de vitel cu marsala (14)

Lascia un commento

Inserisci i tuoi dati qui sotto o clicca su un'icona per effettuare l'accesso:

Logo WordPress.com

Stai commentando usando il tuo account WordPress.com. Chiudi sessione / Modifica )

Foto Twitter

Stai commentando usando il tuo account Twitter. Chiudi sessione / Modifica )

Foto di Facebook

Stai commentando usando il tuo account Facebook. Chiudi sessione / Modifica )

Google+ photo

Stai commentando usando il tuo account Google+. Chiudi sessione / Modifica )

Connessione a %s...

%d blogger cliccano Mi Piace per questo: