Pui taranesc – Pollo rustico


pollo rustico (1)

 un pò forte come sapore non e consiliato a chi non ama la cipolla

are un gust aromat,nu e consiliat per cei care nu iubesc ceapa

Ingrediente/ingredienti

  1. 1kg pulpe pui/1 kg cosce pollo
  2. 3 cepe mari / 3 cipolle grandi
  3. 1 pahar de vin alb/ 1 bicchiere vino bianco
  4. 100 ml ulei masline/ 100 ml olio oliva
  5. salvie si rozmarin/salvia e rosmarino
  6. sare/sale

Preparare/preparazione

  1. curatam puiul de resturile de pene,puf ,il ardem putin pe flacara aragazului
  2. taiem ceapa julienne si o punem la calit in ulei cu salvie si rosmarin
  3. cand ceapa e calita adaugam puiul ,saram si punem vinul ,
  4. lasam la copt cu capac timp de cca 50 minute
  5. daca e nevoie mai adaugati cateva linguri de apa calda ,ca sa nu se arda carnea

ITALIANO

  1. puliamo il pollo dei resti di piume ,lo passiamo veloce sulla fiamma del gas per brucciare tutti i resti di piumme
  2. tagliammo la cipolla a julienne e la mettiamo a rosolare nel olio ,aggiungiamo la salvia e rosmarino
  3. mettiamo il pollo il sale e il vino
  4. lasciamo cuocere sotto coperchio per 50 minuti
  5. se c’e bisogno aggiungiamo poche cucchiaiate de acqua calda

pollo rustico (2)pollo rustico (3)

2 Risposte to “Pui taranesc – Pollo rustico”

  1. Angela Says:

    am sa fac si eu varianta alla caciatora! pt. cina de azi.ca tot mi-ai dat o idee!

  2. dany Says:

    bunnnnn, eu acelasi pui il fac si in doua variante…..in unul pun curry, si e super, si in altul pun masline si o cutie de rosii/pezzetoni, si iese cum spun aici “alla cacciatora”…


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