Inghetata de crema de oua – Gelato alla crema


gelato crema (5)by Danielfoto.it

un buon gelato alla crema che puo essere una buona merenda,come al solito ho preparato il gelato senza la gelatiera,ma viene bene anche se usate la gelatiera

e o inghetata buna cu crema de oua ,foarte substanzioasa ,ca de obicei am pregatit inghetata fara aparatul de facut inghetata, daca aveti masina de facut inghetata cu aceasta reteta se poate folosi

Ingrediente/ingredienti

  1. 350 ml lapte/ 350 ml latte
  2. 200 ml frisca nebatuta/ 200 ml  panna fresca
  3. 150 g zahar/ 150 g zucchero
  4. 5 galbenusuri/ 5 tuorli
  5. coaja de la 2 lamai/ buccia di 2 limoni

Preparare/preparazione

  1. fierbem laptele cu smantana si coaja de lamaie
  2. amestecam bine galbenusurile cu zaharul,iar cand laptele fierbe il adaugam incet peste galbenusuri amestecand incontinuu
  3. punem pe foc pana ajunge la temperatura de 82C (pt cine nu are termometru ,cand amestecati laptele cu galbenusurile ajungeti la o temperatura de cca 50-60 C  mai puneti putin la foc)
  4. luam vasul de pe foc si punem intr-un alt vas cu apa rece ,cu gheata si lasam la racit
  5.  strecuram compozitia printr-o sita deasa ,dupa care punem in masina de facut inghetata sau in congelator

ITALIANO

  1. in un pentolino mettiamo a bollire la panna ,il latte e la buccia di limone
  2. mescoliamo i turoli con lo zucchero ,aggiungiamo il latte bollente  e mescoliamo bene
  3. mettiamo din nouvo a fuoco finche si arriva a una temperatura di cca 82 C ,
  4. mettiamo la pentola in un vaso contenente acqua ghiacciata per far si che il composto si raffreda
  5. filtriamo la crema con un collino con maglie fini e mettiamo nella gelatiera opp. nel freezer
  6. se non usiamo la gelatiera e bene mescolare ogni tanto il gelato affinchè non indurisca troppo

gelato crema (1)gelato crema (2)gelato crema (3)gelato crema (4)

da Barbara

 

7 Risposte to “Inghetata de crema de oua – Gelato alla crema”

  1. Angela Says:

    grazie si pentru ca esti asa de buna cu mine iti trimit putina granita de piersici ,e acum la racit!

  2. rosablù Says:

    Angela, nu-mi arunci si mie vreo doua oulete pline cu inghetata? Hai ca las fereastra deschisa!
    P.S. Felicitari pentru prezentare! Se vede ca fantezia nu-ti lipseste.

  3. Angela Says:

    tortulet de inghetata pregatit de Barbara cu inghetata de oua si inghetata de capsuni https://ilmenudiangela.wordpress.com/2009/06/06/inghetata-de-capsuni-gelato-alla-fragola/

  4. Angela Says:

    multumesc,un cuvant bun e intotdeauna binevenit! cine este in poza ,fetita ta?e tare dragalasa!

  5. Laura Frunza Says:

    Prezentarea e superba, mi-a atras atentia poza, in timp ce rasfoiam blogul tau. Felicitari, sunt sigura ca ti s-a mai spus!

  6. Angela Says:

    multumesc ,ancutza!

  7. Ancutza Says:

    Ce ingenioasa prezentare, ca intotdeauna , de altfel, felicitari.


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