Calup de branza cu capsuni -Terrina di formaggi con fragole


terrina formaggi fragole (4)

molto fresca e  delicata questa terrina piacera agli amanti dell formaggio fresco.

e un amestec delicat de branzeturi  .

Ingrediente/ingredienti

  1. 150 g urda/150 g ricotta
  2. 150 g mascarpone/150 g mascarpone
  3. 100 g  branza gen philadelphia/ 100 g formaggio tipo philadelphia
  4. 100 ml frisca nebatuta/ 100 ml panna da montare
  5. 60 g zahar praf/60 g zucchero a velo
  6. 10 g gelatina in foi/ 10 g  gelatina  in fogli
  7. putin rom alb sau un lichior / poco rhum bianco opp un lichiore
  8. capsuni mici /fragole piccole
  9. sirop capsuni pt decorat/sciroppo fragole per decorare

Preparare/preparazione

  1. amestecam branzeturile cu frisca si zaharul
  2. punem gelatina timp de 5 minute in apa rece dupa care o  stoarcem de apa si o punem intr-o craticioara la topit,adaugam romul amestecam si punem in branza
  3. intr-un vas mic (jumatate cat o tava de plum-cake) punem o foaie de pelicula
  4. eu la inceput am crezut ca e nevoie de o tava mai mare si am pregatit o tava de plum-cake (asa arata la poza in cartea de unde am luat reteta,dar se vede ca ei au facut portie dubla)
  5. punem o treime din cantitatea de branza ,asezam cateva capsuni ,acoperim cu o alta treime de branza asezam capsuni ,acoperim cu branza
  6. dam la rece ,cca 1 h dupa care rasturnam pe farfurie ,taiem feliile cu un cutit cu lama calda
  7. servim cu sirop de capsuni sau o salsa de kiwi

ITALIANO

  1. mescoliamo per bene i formaggi con la panna e lo zucchero
  2. mettiamo a mollo la gelatina per 5 minuti dopo di che la strizziamo la mettiamo a riscaldare in un pentolino e quando e sciolta agiungiamo il rhum,mescoliamo con i formaggi
  3. prendiamo un piccola vaso quadrato  e lo foderiamo con la pelicola(io avevo foderato una teglia da plumcake perche ho visto le foto nel libro dove ho preso la ricetta ,ma si vede che loro hanno fate porzione doppia  )
  4. dividiamo il composto in 3 parti e mettiamo prima un starto di formaggi ,poi le fragole,altro formaggio,fragole e chiudiamo con il formaggio
  5. mettiamo in frigo per 1 h
  6. ,dopo di che rovesciamo su un piatto e tagliamo con un coltello con la lama riscaldata
  7. e buono con uno sciroppo di fragola opp. con una salsa di kiwi

terrina formaggi fragole (1)terrina formaggi fragole (2)terrina formaggi fragole (3)

de la alina

de la alina

11 Risposte to “Calup de branza cu capsuni -Terrina di formaggi con fragole”

  1. Angela Says:

    dany- mai patesc si eu asa cateodata ,important e sa fie ceva bun !
    natalia -spor la treaba!

  2. natalia Says:

    ciao, Angela, e ceva interesant aceastà retetà. trebuie sà-mi gàsesc timp sà o ìncerc.

  3. dany Says:

    ai dreptate, dar nu am schimbat pt gustul meu…am cumparat totul, si la urma nu am gasit fragole….atunci schimbarea de macaz, si eu sunt de principiu ca ceva de mincare trebuie sa iasa….si a iesit superrrrr

  4. Angela Says:

    ii bine ca ti-a iesit ,imi place cand bucatarul mai schimba cateceva la o reteta si o pregateste pe gustul lui sau cu ingredientele pe care le are la indemana!

  5. dany Says:

    am schimbat combinatia si in loc de fragole am pus caise din alea ffff mari si dulci…. a fost speciala

  6. Angela Says:

    alina mi-a facut onoarea sa probeze aceasta reteta,ma bucur ca v-a placut!toate cele bune si pupici!

  7. Angela Says:

    ciao,e o combinatie foarte placuta,pupici si tie!

  8. dany Says:

    e chiar interesanta….o voi face, pupici

  9. Angela Says:

    daca e un platou cu branzeturi mai deosebite merge cu siguranta,

  10. Ancutza Says:

    Nu m-as fi gandit la combinatia asta niciodata , foarte interesanta. Cred ca merge foarte bine pe un platou de branzeturi chiar daca este dulce.


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