Manzat a la Messina – Manzo alla messinese


 foto by Danielfoto.it

una ricetta da preparare anche se fa caldo….gli aromi usati gli danno un bel profumo vivo ,fresco.

e bun si daca afara este cald,datorita aromelor utilizate aceasta mancare imprastie un parfum invigorator

Ingrediente/ingredienti

  1. 800 g  pulpa manzat/800 g polpa di manzo
  2. 50 g costita/ 50 g pancetta tesa
  3. 1 ceapa /una cipolla
  4. 1 morcov/ una carota
  5. o frunza de telina/ una costa di asedano
  6. salvie,rozmarin/ salvia e rosmarino
  7. patrunjel/prezzemolo
  8. busuioc/basilico
  9. 2 rosii/2 pomodori
  10. 1 ardei / 1 peperone
  11. 1/2  pahar vin rosu/ 1/2 bicchiere vino rosso
  12. ulei masline/olio oliva
  13. sare,piper/sale e pepe

Preparare/preparazione

  1. taiem carnea felii si o prajim in ulei ,2 minute pe parte,o scoatem afara si o punem pe o farfurie,in ulei prajim costita si ceapa taiata ,dupa ce s-a inmuiat putin ceapa adaugam carnea
  2. adaugam morcovul,telina,salvia,rosmarinul,busuiocul,patrunjelul ,stropim cu vin si lasam 2-3 minute la foc viu ,adaugam rosiile  si ardeiul taiate ,sarea si piperul punem putina apa
  3. dupa care acoperim si lasam sa fiarba la foc mic (cca 1,10 h)
  4. daca doriti puteti sa pregatiti in oala cu presiune (cucta)( 40 minute)
  5. cand e coapta carnea serviti cu un pahar de vin rosu

ITALIANO

  1. tagliamo la carne a fette e la facciamo rosolare nel olio per 2 minuti a parte,tiriamo fuori la carne e mettiamo nel olio la pancetta tagliata e la cipolla a cubetti,dopo che la cipolla se e ammorbidita aggiungiamo la carne
  2. aggiungiamo la carota,il sedano ,salvia e rosmarino,basilico,prezzemolo e sfumiamo con il vino ,2-3 minuti fuoco vivo poi aggiungiamo i pomodori e il peperone a striscioline  sale e pepe e poca acqua
  3. copriamo e la fiamma bassa faciamo bollire per 1,10 h
  4. se volete utilisate la pentola a presione(40 minuti)
  5. quando la carne e cotta si mette in tavola con un bicchiere di vino rosso

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2 Risposte to “Manzat a la Messina – Manzo alla messinese”

  1. Angela Says:

    merita probata! mirosul plantelor aromate(te-ai exprimat perfect) e foarte atragator!

  2. adry Says:

    Super reteta!!! Parca-i simt gustul !!!!!Cu toate plantele aromatice (cum le zice in romaneste?)pe care le-ai folosit trebuie sa fie “un piatto da re”!!!!Reteta salvata!!!


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