Carnati cu sos de ardei si ceapa – Salamelle in umido


salamelle umido (4)

semplice da preparare ,molto saporito, il sughetto poi ..e tutto una meraglia da leccare con un pezzo di pane

e usor de pregatit foarte gustos si sosul e bun de tot cu putina paine proaspata

Ingrediente/ingredienti

  1. 8 carnati/8 salamelle (salsicce)
  2. 1 ardei verde/1 peperone verde
  3. 1 ardei rosu/1 peperone rosso
  4. 2-3 cepe/2-3 cipolle
  5. 400 g rosii in cutie/ 400 g pelati opp. cubetti pomodoro
  6. ulei masline/olio oliva
  7. 1 catel de usturoi/ 1 spicchio aglio
  8. 1 pahar vin alb/1 bicchiere vinio bianco
  9. sare,piper/sale, pepe

Preparare/preparazione

  1. spalam cu taiem fin ardei si ceapa ii punem la calit in tigaie cu ulei cald si usturoiul
  2. dupa cca 5 minute adaugam vinul ,sarea ,piperul ,punem rosiile  si lasam sa fiarba la foc mic 30 minute
  3. cu dinti de la furculita gaurim pielea carnatilor dupa care i punem in tigaie
  4. lasam sa fiarba inca 30 minute ,eventual mai adaugam apa calda
  5. sant bune fierbinti cu paine proaspata si vin rosu

ITALIANO

  1. laviamo e poi tagliamo fine i peperoni ,affetiamo le cipolle e mettiamo  rosolare con olio e aglio
  2. dopo 5 minuti  bagnamo con il vino ,aggiustiamo di sale pepe ,aggiungiamo i pomodori e facciamo bollire a fiamma bassa per 30 minuti
  3. con i rebbi della forchetta bucchereliamo la pelle delle salamelle(salsicce)e gli mettiamo in padella
  4. facciamo bollire per altri 30 minuti ,caso mai aggiungiamo acqua calda
  5. sono buone calde con pane fresco e un buon bicchere di vino rosso

salamelle umido (1)salamelle umido (2)salamelle umido (3)

2 Risposte to “Carnati cu sos de ardei si ceapa – Salamelle in umido”

  1. Angela Says:

    ciao,cu ardei gras gustul e mai savuros!

  2. nicoleta Says:

    Ce idee buna mi-ai dat …eu ii faceam fara ardei gras!
    Ciao!


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