Inghetata de ciocolata – Gelato al cioccolato


gelato cioccolato (1)

molto cremoso questo gelato ,la ricetta me la data la mia amica Ancutza ,non serve la gelatiera, viene fuori un gelato senza aghi di ghiaccio, ha un solo difetto :si fa mangiare! perche e verramente buono!Grazie ,Ancutza!

reteta este de la prietena mea Ancutza ,ca sa pregatiti inghetata nu e nevoie de masina de facut inghetata,nu se formeaza ace de gheata si e foarte cremoasa.are un singur defect inghetata asta.se mananca foarte repede pentru ca intr-adevar e buna!Multumesc ,Ancutza!

Ingrediente/ingredienti

  1. 100 ciocolata cu lapte/100 g cioccolata al latte
  2. 100 g ciocolata amara/100 g ciccolato fondente
  3. 4 oua/ 4 uova
  4. 2 linguri zahar/2 cucchiai zucchero
  5. 3 linguri rom(optional) / 3 cucchiai rhum bianco (optional)
  6. 200 ml  frisca / 200 ml panna montata

Preparare/preparazione

  1. topim ciocolata pe baie de aburi sau in microunde
  2. amestecam galbenusurile cu zaharul duopa care adaugam ciocolata topita,avem grija ca sa nu fie prea calda ,dar nici prea rece ca sa se intareasca
  3. daca doriti puteti adauga romul
  4. batem albusurile spuma cu putina sare ,batem si frisca ,dupa care le incorporam in ciocolata cu galbenusuri,amestecam bine
  5. punem la congelator,cca 4 h
  6. servim,simpla sau cu frisca,sau cu un topping de visine,cirese….

ITALIANO

  1. sciogliamo il ciocolato a bagno maria,opp. nel microonde
  2. mescoliamo i tuorli con lo zucchero e poi aggiungiamo la cioccolata fusa
  3. se volete potete aggiungere il rhum
  4. montiamo i bianchi con un pizzico di sale,montiamo anche la panna e le mescoliamo con il composto di cioccolato e tuorli
  5. mettiamo nel freezer per cca 4 h
  6. va bene sia semplice che con la panna,opp. uno sciroppo di amarene,ciliege

gelato cioccolato (2)gelato cioccolato (3)gelato cioccolato (4)gelato cioccolato (5)gelato cioccolato

de la Ancutza

de la Ancutza

5 Risposte to “Inghetata de ciocolata – Gelato al cioccolato”

  1. Angela Says:

    Ciao Lili ,ce ma bucur ca a avut succes inghetata de ciocolata…acum zic eu ca ai putea proba si granita de piersici ,poate o sa va placa. https://ilmenudiangela.wordpress.com/2010/07/11/inghetata-de-piersici-granita-di-pesche/

  2. liliana Says:

    Ciao Angela,sant cateva zile ca nu am mai intrat pe aici dar sa stii ca intre timp am facut aceasta inghetata de doua ori deoarece este foarte gustoasa!Sant tare incantata de reteta ,acum sa vad ce alt tip de inghetata mai probez!?

  3. Angela Says:

    ancutza- mai am inca alte doua pahare ,deci neaparat trebuie sa mai fac inca doua tipuri de inghetata!va pup pe toate,ciao!

    veronica-era molto buono , ti dico solo che io sono riuscita a mangiare solo una pallina ,i raggazi hanno fatto strage!

  4. veronica Says:

    da provare quello alla fragola era molto buono!

  5. Ancutza Says:

    Ciao, fetele mele au fost inebunite cand au vazut si paharul cu Silvester , iti dai seama ca le place si asta cu Twetty, mai ai si altele? Te pup. Ma bucur ca v-a placut inghetata.


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