Carne de porc la cuptor cu garnitura – Maiale al forno con patate a spicchi


Porc la cuptor cu cartofi (1)

 e una variate veloce per praparare la cena intanto che si fanno altre cose,non domandate che,la sera  quando si arriva a casa ogni donna ha una serie di cose da fare ,l’ideaa de le patate fate cosi l’o presa da ioana

o modalitate de a avea cina repede pe masa in timp ce facem altceva ,ca deh  se gaseste mereu cate ceva de facut,cartofi sant pregatiti dupa o reteta de a lui ioana

Ingrediente/ingredienti

  1. 4 felii de carne porc/ 4 fette di carne maiale
  2. lapte/latte
  3. cartofi cu coaja subtire/patate con la buccia sotile
  4. sare/sale
  5. ulei masline/olio oliva
  6. mustar/senape
  7. ierburi provence/ariosto

Preparare/preparazione

  1. punem feliile de carne in lapte sarat si le lasam macar  30 minute
  2. spalam cartofi si fara sa ii curatam de coaja in taiem in felii pe lung,fara sa ii atinga apa ii punem intr-un amestec de ulei masline cu mustar,sare si  ierburi aromatice,amestecam bine ca sa se unga pe toate partiile,
  3. punem cartofi pe o tava acoperita cu hartie de copt ,ii asezam putin distantati intre ei si ii punem in cuptorul cald la 200C ,la nivelul cel mai de jos
  4. carnea o scoatem din lapte o ungem cu putin ulei si  o punem pe gratarul cuptorului la nivelul cel mai de sus,dedesupt carnii punem o tava cu putina apa unde o sa se scurga grasimea din carne.aveti grija sa nu curga grasimea pe cartofi
  5. coacem pana cand cartofii sant rumeni iar carnea e prajita.servim cu muraturi sau salata

ITALIANO

  1. mettiamo la carne nel latte salato e la lasciamo per un minimo de 30 minuti
  2. laviamo le patate(con la buccia) e  dopo gli tagliamo a spicchi ,e senza fargli toccare l’aqua gli mettiamo nel olio mescolato con del senape,sale,e erbe aromatiche,le facciamo girare per tutte le parti
  3. sistemiamo le patate sulla teglia coperta con carta forno ,cerchiamo din non fargli toccare tra loro,mettiamo a forno a 200 C  ventilatto,le mettiamo sul nivello piu’ basso
  4. tiriamo furoi la carne  e  la speneliamo con un po’ di olio e la mettiamo sulla griglia del forno a nivello piu’ alto
  5. sotto la carne mettiamo una teglia con dell acqua  cosi il grasso che colla dalla carne non tocca le patate
  6. quando le patate sono dorate  e la carne e cotta si mettono in tavola con del insalata

 Porc la cuptor cu cartofi (2)Porc la cuptor cu cartofi (3)Porc la cuptor cu cartofi (4)Porc la cuptor cu cartofi (5)Porc la cuptor cu cartofi (6)

da Pichona

5 Risposte to “Carne de porc la cuptor cu garnitura – Maiale al forno con patate a spicchi”

  1. Angela Says:

    Aoleu ,sant asa de carnivori …Ai mei nu manaca deloc carnea daca nu are si garnitura!

  2. pichona Says:

    Am sa fac cand o sa am invitati la masa poate mananca ei cartofii pentru ca Michi si Crisu nici morti ,daca este carne,heeeee

  3. Angela Says:

    Harnicutza de Pichona a probat si aceasta reteta ,fara cartofi de data asta .Pichona probeaza si cartofi ca sant tare gustosi !

  4. Angela Says:

    Buon lavoro e buon appetito!

  5. mary Says:

    adesso li preparo,spero che siano buoni🙂


Lascia un commento

Inserisci i tuoi dati qui sotto o clicca su un'icona per effettuare l'accesso:

Logo WordPress.com

Stai commentando usando il tuo account WordPress.com. Chiudi sessione / Modifica )

Foto Twitter

Stai commentando usando il tuo account Twitter. Chiudi sessione / Modifica )

Foto di Facebook

Stai commentando usando il tuo account Facebook. Chiudi sessione / Modifica )

Google+ photo

Stai commentando usando il tuo account Google+. Chiudi sessione / Modifica )

Connessione a %s...

%d blogger cliccano Mi Piace per questo: