Banane verzi – Platano


 

banane-verzi-platano

anche se somiglia tanto con la banana il platano e molto più grosso  e non si può mangiare crudo,c’e bisogno di cucinarlo sempre.di sapore somigilia  con un miscuglio banana patata e cambia il sapore  a seconda di grado di maturazione.io ho prearato due ricette ,una dolce e una salata ,tutte due sono state di nostro gradimento

seamana foarte mult cu bananele dar sant mai lungi mai groase si mai ales nu sant bune crude!trebuie neaparat sa le gatiti .la gust seamana cu un amestec de banana cu cartof si isi schimba gustul in functie de cat este de coapta .sant mai greu de gasit in Romania dar nu se stie niciodata candle gasiti si trebuie sa stiti cum se mananca acest fruct.eu am pregatit doua retete si amandoua au fost pe placul nostru.

Ingrediente/ingredienti

 

  • Pt chipsuri/ per i chips
  1. ulei pentru prajit/olio per friggere
  2. 1 banana verde (nu trebuie sa fie prea coapta)/un platano non tanto maturo
  • Pt. banane caramelate/per platano caramellato
  1. 1 banana verde/1 platano
  2. 3 linguri zahar brun/3 cucchiai di zucchero di canna
  3. putin unt/poco burro
  4. scortisoara/canella

Preparare/preparazione

  • Chipsuri
  1. pentru aceasta reteta avem nevoie ca banana verde sa nu fie prea coapta ,taiem banana verde felii de cca 5 mm si le prajim in ulei
  2. le scoatem pe servet de hartie care sa absoarba uleiul si le servim ca aperitiv sau langa un ou-ochi. dimineata la micul dejun.sant bune si cu o crema de branza
  • Banane verzi caramelate
  1. pentru aceasta reteta avem nevoie ca bananele verzi sa fie coapte ,ele trebuie sa aiba coaja galbuie si sa fie moi
  2. curatam banana verde o taiem in bucati de cca 5 cm ,fiecare bucata o taiem in lung
  3. intr-o tigaiecaramelizam untul cu zaharul brun si adaugm bananele verzi
  4. intoarcem pe amandoua partile ,adaugam putina apa ca sa se formeze putin sos
  5. dupa cca 5-7 minute cand sant coapte bananele punem in cupe presaram cu scortisoara si servim.
  6. putem folosi si banane normale dar sa nu fie prea coapte.

ITALIANO

  • Chips
  1. tagliamo il platano a fette da 5 mm e le facciamo friggere nel olio
  2. le tiriamo fuori su la carta asorbente ,vanno bene con un uovo occhio di bue,con la crema di formaggi,cosi semplici con una birra
  • Platano caramelatto
  1. si pulisce il platano e si taglia a tronchetti di 5 cm ,ogni tronchetto va tagliato a meta per lungo
  2. in una teglia facciamo caramelare lo zucchero con il burro e aggiungiamo le banane
  3. giriamo e aggiungiamo un po’ di acqua
  4. dopo 5-7 minuti quando sono cotte le tiriamo furi spolveriamo con cannela
  5. in questa ricetta si possono utilisare anche le banane normali non troppo mature

banane-verzi-platano1banane-verzi-platano2banane-verzi-platano3banane-verzi-platano4banane-verzi-platano5banane-verzi-platano6

Lascia un commento

Inserisci i tuoi dati qui sotto o clicca su un'icona per effettuare l'accesso:

Logo WordPress.com

Stai commentando usando il tuo account WordPress.com. Chiudi sessione / Modifica )

Foto Twitter

Stai commentando usando il tuo account Twitter. Chiudi sessione / Modifica )

Foto di Facebook

Stai commentando usando il tuo account Facebook. Chiudi sessione / Modifica )

Google+ photo

Stai commentando usando il tuo account Google+. Chiudi sessione / Modifica )

Connessione a %s...

%d blogger cliccano Mi Piace per questo: