Inghetata de capsuni – Gelato alla fragola


gelato fragola (5)

per convincervi a provare  a preparare questo gelato vi dico solo di leggere gli ingrediente da una scatola di gelato che trovate in comercio,e dopo leggete gl’ingredienti  del mio gelato.sono sicura che meta degli ingredienti del gelato industiale non li conoscete neache.questo gelato si può fare sia con la gelatiera ma anche senza

 ca sa va convig sa pregatiti aceasta inghetata in casa va zic doar sa cititi ingredientele de pe o cutie de inghetata din comert,sant sigura ca jumatate din ingrediente nu stiti ce sant.acum cititi cu atentie ingredientele necesare pt. aceasta inghetata si vedeti diferenta

Ingrediente/ingredienti

  1. 500 g capsuni/ 500 g fragole
  2. 500 ml lapte/ 500 ml latte
  3. 250 g frisca nebatuta/ 250 g panna da montare
  4. 300 g zahar/300 g zucchero
  5. o lamaie/ 1 limone

Preparare/preparazione

  1. spalam si curatam capsunile,le macinam cu un blender
  2. intr-o craticioara punem laptele,smantana si zaharul ,le fierbem
  3. cand sant reci le amestecam cu pireul de capsuni si cu sucul de lamaie
  4. punem la rece si dupa ce sta o ora il amestecam un un robot ca sa se incorporeze aer ca mai mult si sa nu e formeze ace de inghetata.repetam operatia de cat mai multe ori posibil
  5. servim rece,cu frisca sau topping de capsuni

ITALIANO

  1. laviamo  le fragole e le maciniamo con un frulatore
  2. in un pentolino mettiamo a bollire il latte ,la panna e lo zucchero
  3. quando e freddo aggiungiamo la piurea di fragole e il succo di limone
  4. mettiamo a freddo oppure nella gelatiera.se lo mettete nel freezer  dopo un ora con l’aiuto di un frulatore mescolate energicamente per far incorporare aria al gelato .in questo modo il gelato avra una quantita minore di aghi di ghiaccio.ripetete l’operazione più volte
  5. va bene con panna montata opp. una salsa di frutta ,cioccolato fuso…

gelato fragola (1)gelato fragola (4)gelato fragola (2)gelato fragola (3)

8 Risposte to “Inghetata de capsuni – Gelato alla fragola”

  1. Mihaela Molosinga Says:

    pina acuma nu stiam ca smintina ferbe ,reteta ar fi buna.

  2. Moni Says:

    Complimente pentru blog si pentru retete…

  3. Angela Says:

    sper sa le placa bolul pe care l-am folosit la inghetata cu ciocolata(o sa apara peste cateva zile)

  4. Ancutza Says:

    Inghetata arata super , dar bolul cu Silvester este cel mai tare, vorba fetelor mele…

  5. Angela Says:

    mariana- ma bucur ca prepari si tu inghetata in casa,e intr-adevar mult mai sanatoasa!
    adry-o sa-ti placa cu siguranta!spor la treaba!

  6. mariana Says:

    O fi buna si asta!eu o prepar mai simplu:capsunile le fac cu zahar apoi incorporez smintina si omogenizez bine!o dau la congelator in dif forme o mai scot din cind in cind si amestec energic!o delicatese!!ce zici?e buna si a mea!!!nu are nimic nesanatos nu?!

  7. adry Says:

    Super arata inghetata ta! O s-o incerc neaparat!!!


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