Tort de biscuiti – Torta di biscotti


 

tort-de-biscuiti

 la torta di biscotti e semplice da fare ,va meglio di estate che non si devono  accendere i fornelli,e poi e la torta che preferivo quando ero piccola,la volevo sempre per il mio compleanno

este un tort simplu ,usor de pregatit si mai ales foarte rapid!mie imi plac la nebunie iar cand eram mica il doream mereu pentru ziua mea!

Ingrediente/Ingredienti

  1. 700 g biscuiti ,/700 g biscotti “petit beurre”
  2. 200 ml lapte,/200 ml latte
  3. 200 g unt,/200 g burro
  4. 1 lingura faina,/ 1 cucchiaio farina
  5. 150 g zahar,/ 150 g zucchero
  6. un borcan gem acrisor,/ un vasetto di confeturra
  • Sirop- Sciroppo
  1. 2 lamaii ,/2 limoni
  2. 3 linguri zahar/3 cucchiai zucchero
  3. 400 ml apa/400 ml acqua

Preparare/Preparazione

  1. se face un sirop din apa , zahar si sucul de la 2 lamaii,
  2. Crema: se fierbe 150 ml lapte ,adaugam restul de lapte in care am dizolvat lingura de faina amestecam la foc mic cand se ingroasa luam de pe foc si amestecam sa se raceasca,pt. a evita formarea unei pelicule pe deasupra punem putin unt si acoperim cu folie plastic .daca doriti puteti folosi un praf de budinca in loc de aceasta ingroseala.pregatiti budinca cu mai putin lapte decat de obicei (puneti cca 100 ml lapte mai putin) si dupa ce s-a racit o incorporati in crema de unt cu zahar
  3. Intre timp amestecam zaharul cu untul pana devine o crema aromatizam cu vanilie si cand e rece incorporam si amestecul obtinut din lapte si faina, sau budinca
  4. inmuiem biscuiti in sirop si incepem sa formam primul strat care se acopera cu un rand de crema .punem al doilea rand de biscuti si ii acoperim cu gem,al treilea rand din nou cu crema pana sant gata biscuiti.
  5. Decoram dupa gust,eu am folosit o foaie de napolitana taiata in forma de con pt. inghetata iar globurile l-am impodobit cu capsuni,banana,pepene,stafide,corn-flakes cu ciocolata si fistic
  6. se vede diferenta de forma intre tortul din poza finala si tortul din pozele pas cu pas deoarece tortul mic a avut ca decoratie numele unei persoane care nu a dorit sa apara tortul cu numele lui pe prima pagina!

ITALIANO

  1. si fa una limonata con acqua ,zucchero e il succo dei limoni
  2. CREMA:facciamo bollire 150 ml latte,nel rimanente aggiungiamo la farina e mescoliamo per ottenere un impasto liscio,aggiungiamo il latte caldo ,rimettiamo sul fuoce fino che abbiamo un composto denso,lasciamo raffredare ,per evitare che si formi la peliccola sopra mettiamo un po’ di burro sopra e copriamo con pelicola per alimenti .se volete si puo uttilizare un budino che lo prepariamo un po’ più denso togliendo cca 100 ml di latte.
  3. Mescoliamo bene lo zucchero con il burro e quando e freddo il budino lo incorporiamo nella crema di burro
  4. mettiamo i biscotti nella limonada per pochi secondi e poi gli sistemiamo in un strato ,si poosono fare 3 biscotti per largo e 4 per lungo….come vi piace
  5. copriamo con  della crema ,faccaiamo un altro strato di biscotti inzupati ,e mettiamo la confeturra …finche sono finiti i biscotti
  6. decoriamo a piacere ,io ho fatto un cornetto per il gelato e ho fatto le palline di gelato co i corn-flakes,pistacchi,uvetta,fragole secche,banana

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2 Risposte to “Tort de biscuiti – Torta di biscotti”

  1. Angela Says:

    a te basta chiedere!

  2. veronica Says:

    Caspita questa non me l’hai fatta vedere in anteprima….con cosa posso barattare un po’ di succo di fragola che hai fatto ieri?


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