Muschiulet de vitel cu piper verde – Filetto al pepe verde


 

muschiulet-de-vitel-cu-piper-verde

ho compratto ieri del filetto e mio marito l’a voluto al pepe verde,buono, basta non esagerare con il pepe,e picante

Am cumparat ieri o bucatica de muschiulet de vitel si Dani a vrut sa il fac cu piper verde. Foarte bun! Atata doar ca e bine sa nu exagerati cu piperul…e foarte picant!

Ingrediente

 400 g muschiulet de vitel/filetto
20 g piper verde in saramura/20 g pepe verde
150 ml smantana/150 ml panna
70 ml de supa/70 ml brodo
o lingurita mustar/un cucchio senape
30 ml de brandy (coniac, armagnac)/30 ml brandy(coniac.armagnac)
unt/burro
sare/sale

Preparare/preparazione

  1. Se taie muschiuletul felii de cca 15 mm. Zdrobim piperul cu batatorul de carne.
  2. Presaram carnea cu piperul si o lasam cca 30 minute.
  3. Punem intr-o tigaie la topit putin unt, punem carnea si lasam sa se prajeasca bine pe amandoua partile.
  4. Scoatem carnea si o punem intre 2 farfurii calde.
  5. Peste untul ramas punem brandy, lasam sa se evapore, adaugam supa , punem smantana si mustarul si amestecam. Daca dorim un sos putin mai gros putem sa dizolvam in smantana o lingurita de faina.
  6. Adaugam carnea in sos, punem sare si servim cu un pahar de vin rosu.
  7. Aceasta este o reteta foarte picanta, daca va place picant dar nu exagerat scoateti boabele de piper din sos.
  8. de curand am refacut reteta cu muschiulet de vita ,o felie am prajit-o pe grill ca sa vedem cu este ,e buna dar din cauza ca am facut-o pe grill ,fibrele din carne erau prea apasate si nu era prea buna.trebuie sa probam pe tigaie antiaderenta!

ITALIANO

  1. si taglia il filetto in fette di cca 15 mm,pestiammo il pepe con il batti carne
  2. mettiamo il pepe sopra la carne e lasciamo riposare per 30 minuti
  3. in un tegame mettiamo del burro a sciogliersi e aggiungiamo la carne che facciamo rosolare su ambi i latti
  4. tiriamo fuori la carne e la mettiamo a caldo tra due piatti
  5. sopra il burro mettiamo il brandyf acciamo sfumare ,aggiungiamo il brodo ,panna e il senape e mescoliamo ,se volete un sugo un po più denso nella panna aggiungete un cucchiaio di farina
  6. aggiungiamo la carne nel sugo ,saliamo e a tavola con un bicchiere di vino rosso
  7. e una ricetta picante fatte atenzione alla quantita di pepe
  8. da poco ho rifatto la ricetta ,una fetta di carne l’abbiamo cotta sul grill ,ma abbiamo schiaciatto la carne e non va bene

12 Risposte to “Muschiulet de vitel cu piper verde – Filetto al pepe verde”

  1. Angela Says:

    sa va fie de bine draga Elena!

  2. elena Says:

    Ciao ,l-am pregatit in aceasta seara ,atat doar ca am folosit muschiulet de porc,e asa de bun! multumesc de reteta,iubitul meu a fost incantat!

  3. Angela Says:

    adry-se gaseste la orice magazin,in borcanele cu saramura.

  4. adry Says:

    Am mancat doar la restaurant si mi-a placut mult! Trebuie sa caut si eu piper verde (n-am avut niciodata in casa)

  5. angela Says:

    multumesc,e intr-adevar bun !

  6. stela Says:

    E SUPER BUN BRAVO

  7. angela Says:

    ma bucur ca v-a placut! sa va fie de bine!🙂

  8. maria Says:

    si eu am pregatit-o! efoarte buna ,mai ales cand ai o carne de calitate!

  9. angela Says:

    am refacut reteta si am adaugat poze noi ,am servit cu paine prajita a fost foarte buna!

  10. angela Says:

    in caz ca nu gasesti piper verde in saramura poti cumpara piper verde uscat si il tii in apa cca 30 minute . se serveste cu salata verde ,fara alte garnituri ,eventual poti sa serveti painea prajita .

  11. Ioana Muresan Says:

    Ce bine arata!!!!! Nota 10:-) Numai sa vad daca o sa gasesc piper verde in saramura in supermarket in Romania. Cu ce garnitura merge cel mai bine?


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