Pui pe sticla de bere – Pollo sù la birra


pollo-birra le mie amiche Veronica e Barbara ,soffrono quando vedono come impalo il pollo ,pero e cosi buono!e il  pollo comunque , sempre in forno va a finire!la ricetta l’o presa dalla Ioana.

prietenele mele Veronica si Barbara sufera cand vad cum infig puiul in sticla! dar e atat de bun ! reteta  o am de la Ioana ,am pregatit-o de multe ori si de fiecare data ne-a placut!

Ingrediente /Ingredienti

  1.  un pui de cca 1,2 Kg / un pollo da cca 1,2 kg
  2.  o sticla de bere (sau doza )de 330ml / una bottiglia di birra opp. una lattina da 330 ml
  3. cimbru,/oregano
  4. patrunjel,/prezzemolo
  5. frunze telina,/sedano
  6. curcuma sau sofran/curcuma opp.zafferano
  7. ierburi Provence/ariosto
  8. sare/sale
  9. ulei masline /olio oliva

Preparare/preparazione

  1. se curata bine puiul si se unge cu un amestec de ulei,sofran si restul aromelor
  2. se desface sticla de bere(sau doza) se goleste jumatate din bere se umple sticla cu arome(telina,patrunjel)si se pune puiul pe sticla
  3. punem sticla cu puiul pe o tava acoperita cu hartie de copt si dam la cuptor la 180C timp de 30 minute dupa care marim temperatura la 200 C timp de 1 h
  4.  stingem focul mai lasam 10 minute puiul in cuptor dupa care scoatem tava afara si cu atenties coateti puiul de pe sticla dupa care serviti

ITALIANO

  1. si lava bene il pollo e si spalma bene con olio ,ariosto,sale e zafferano ,che gli da un bel colore dorato
  2. apriamo la botiglia di birra ,la svotiamo di cca meta de la birra e aggiungiamo dentro la bottiglia un po di prezzemolo ,sedano,ariosto
  3. infiliamo il pollo sulla bottiglia ,dalla parte bassa ,con coraggio e senza sensi di colpa,mettiamo la bottiglia su una teglia ricoperta di carta forno
  4. mettiamo nel forno caldo per 30 minuti a 180C dopo di che ancora  1 h a 200 C
  5. spegniamo il forno e dopo 10 minuti tiriamo fuori il pollo ,con atenzione  tirate fuori la bottiglia(attenti che dentro c’e la birra bollente)

9 Risposte to “Pui pe sticla de bere – Pollo sù la birra”

  1. Angela Says:

    hai provato?

  2. cristina Says:

    nn e tanto buono…

  3. Angela Says:

    ciao,stefania-ai sa vezi ca merita si daca faci cu cartofi si alte verdeturi e o mancare completa numai buna de nota 10!

  4. stefania Says:

    buna Angela, si eu cunosc reteta de mult timp si este extraordinara, eu puneam doar apa asa cum o stia si Mariana.. dar o sa incerc si cu condimente…e o idee foarte buna…

  5. Angela Says:

    mariana ideea ta e foarte buna,in acest fel puiul are si garnitura.pupici,eu folosesc si acum reteta ta de “cocolino”

  6. mariana Says:

    Scuze pt.greseli,grabeala e de vina!

  7. mariana Says:

    Eu fac deseori da pun apa,si fara ierburi(da am sa pun)si in tava care pun puiul pe sticla mai pun cartofi,ardei,morcovi,rosii ,o cana de supa de pasare,si condimentate si legumele putin!ia pune si vezi ce gustoase vor fi si legumele

  8. Angela Says:

    e ancora con questo “povero pollo”! sono andata io a prendere i ragazzi,Daniel e andato a lavorare!

  9. veronica Says:

    Ciao Angela, come ti senti?hai mandato Daniel a prendere i ragazzi?confermo per tutti coloro che sono in rete che il povero pollo non si lamenta mai neppure con la bottiglia da un litro…forse angela lo ubriaca prima!!!


Lascia un commento

Inserisci i tuoi dati qui sotto o clicca su un'icona per effettuare l'accesso:

Logo WordPress.com

Stai commentando usando il tuo account WordPress.com. Chiudi sessione / Modifica )

Foto Twitter

Stai commentando usando il tuo account Twitter. Chiudi sessione / Modifica )

Foto di Facebook

Stai commentando usando il tuo account Facebook. Chiudi sessione / Modifica )

Google+ photo

Stai commentando usando il tuo account Google+. Chiudi sessione / Modifica )

Connessione a %s...

%d blogger cliccano Mi Piace per questo: