Tort padurea neagra -Foresta nera


foresta-nera-4e una torta di origini tedesche ,che mescola saggiamente il cioccolato con le amarene. sono un po’ difficile da trovare le amarene sciroppate ,ma se avete la fortuna di trovarle provate questa torta deliciosa.ringrazzio Natalia per le amarene!

     este un tort care are origini germane,e foarte bun pentru modul in care amesteca gustul ciocolatei cu visinele,la noi sant destul de greu de gasit visine iar cand am norocul sa le gasesc pregatesc mereu acest tort!ii multumesc lui Natalia pt. visine!

Ingrediente /Ingredienti

  1. 250 g ciocolata fondente,/ 250 g ciccolato fondente
  2. 8 oua,/8 uova
  3. 250 g unt/ 250 g burro
  4. 250 g zahar/250 g zucchero
  5. 230 g faina,/ 230 g farina
  6. 500 ml frisca / 500 ml panna montata
  7.  1 borcan de compot de visine (800ml)/ un vasetto di  amarene sciropatte

Preparare / Preparazione

  1. se topeste ciocolata pe baie de aburi
  2. ,intre timp se amesteca bine untul cu zaharul ,se adauga ciocolata ,calduta si galbenusurile unul cate unu,intre timp se amesteca cu energie,
  3. se adauga si albusurile batute spuma ,faina,
  4. se coace in tava de 26 cm la 180 C .
  5. Cand e rece tortul se taie in 3 parti ,se insiropeaza cu siropul de la compotul de visine,
  6. se bate frisca si se unge primul blat,se aseaza si un strat de visine,punem si al doilea blat ,frisca,visine,se decoreaza dupa plac
  7. e mai buna daca e pregatita cu o zi inainte

ITALIANO

  1. si scioglie la cioccolata a bagno-maria
  2. mescoliamo bene il burro con lo zucchero e aggiungiamo la ciccolata tiepida,dopo di  che aggiungiamo i tuorli uno ad uno e mescoliamo
  3. montiamo i bianchi e gli mettiamo  nel impasto ,insieme alla farina,un cucchiaio di farina un po’ di bianco montato  per far si che si mescolano bene
  4. si mette nella teglia di 26 cm  imburrata   e si mette a forno a 180C
  5. quando e freddo si taglia in 3 parti e si inzupanno con lo sciroppo delle amarene
  6. montiamo la torta in questo modo: un pezzo di torta inzupatto,panna montata,amarene(senza nocciolo) ,pezzo di torta,panna,amarene….
  7. sopra decoriamo a piacere
  8. e più buona  se preparata il giorno prima

10 Risposte to “Tort padurea neagra -Foresta nera”

  1. Tort inima,inima mea – Cuore,cuori,cuoricini… « Il Menu di Angela – Homepage Says:

    […] ,non e difficile da fare ma  di sicuro il vostro amato  apprezzera lo sforzo.Io ho preparato una torta forestra nera,ma sta a voi decidere  che tipo di dolce piace di piu al vostro […]

  2. Angela Says:

    bineinteles ca merge si facuta in tava dreptunghiulara ,iar ideea ta de a o servi bucatele e foarte buna,daca tot ti-a placut glazura de la Greta garbo foloseste-o in continuare ,frisca vezi si tu cata iti intra ,nu exagera ca dupa aceea e greu de mancat!

  3. Ancutza Says:

    Ciao, vreau si eu sa incerc prajiturica asta care arata tare bine si imi sta gandul la ea de cand ai postat-o. dar intr-un alt mod, as vrea sa o fac pentru Craciun intr-o tava dreptunghiulara , mai maricica si sa pun o glazura de ciocolata peste, as vrea sa o pot taia bucati mai mici si sa se poata manca cu mana , sa nu fie nevoie de lingurita. In acest caz , 500ml de frisca sunt prea mult , asa-i ? Tu din cantitatea asta ai folosit si pentru ornat…Si ma gandesc sa tai blatul numai in 2 parti. Ce glazura imi recomanzi , ca sa nu se desprinda de prajitura cand o tai…Apropo, am facut Greta Garbo cu glazura si a iesit dementiala , mi-a placut atat de mult…

  4. Angela Says:

    viorica – poti proba tortul de biscuiti,inlocuiti untul cu margarina si laptele cu lapte de soia !

  5. viorica Says:

    am urgent nevoie de o reteta :blat de tort de post

  6. Angela Says:

    ciao ,Ada,bine ai venit ! Ingredientele sant pt. tava de 26 cm deci sant suficiente ,bineinteles ca poti sa tai tortul in 4 dupa cum vezi in ultima poza sant destul de groase feliile,spor la treaba!

  7. ada Says:

    mai am o intrebare, as vrea ca tortul sa arate ca cel din imaginea mare, adica sa fie mai inalt, pt o tava de 26 cm cu h de 10…sunt suficiente ingredientele?pot taia blatul in 4?

  8. ada Says:

    Super, cred ca este delicios, o sa incerc!

  9. Angela Says:

    veronica, basta correre un po’ dopo che la mangi e sei apposto

  10. veronica Says:

    buona molto buona, devi solo essere a digiuno da un giorno, pero’ merita!


Lascia un commento

Inserisci i tuoi dati qui sotto o clicca su un'icona per effettuare l'accesso:

Logo WordPress.com

Stai commentando usando il tuo account WordPress.com. Chiudi sessione / Modifica )

Foto Twitter

Stai commentando usando il tuo account Twitter. Chiudi sessione / Modifica )

Foto di Facebook

Stai commentando usando il tuo account Facebook. Chiudi sessione / Modifica )

Google+ photo

Stai commentando usando il tuo account Google+. Chiudi sessione / Modifica )

Connessione a %s...

%d blogger cliccano Mi Piace per questo: