Prajitura cu fructe – Dolce con frutta


 

mini-cake-cu-visine9

 Il dolce con frutta  e una  ricetta con due modalita di servire,una con le amarene sciroppate e altra con albiccoche sciroppate e ciliege candite,insomma si può mettere la frutta che abbiamo.io ho usato le forme in silicone ma fatte atenzione che queste forme hanno l’abitudine di asciugare un pò l’impasto e dunque consiliabile usare il forno tradizionale non il ventilato.

Eu am folosit forme de silicon pt. ca sant foarte dragute dar aveti grija ca formele de silicon au un defect “usca” aluatul care se coace in ele, asa ca e indicat ca atunci cand le coaceti sa puneti in cuptor o craticioara cu apa.Aici cu aceasi reteta am pregatit doua prajituri ,una cu visine din compot iar cealalta cu caise din compot si cirese zaharisite

Ingrediente/Ingredienti

Sirop/Sciroppo

20 lingurite zahar/20 cucchiaini di zucchero
3 linguri apa/3 cuchiai acqua
1 lingura suc de lamaie sau portocala/ 1 cucchiaio di succo di limone

Aluat/Impasto

200 g unt/200 g burro
150 g zahar/150 g zucchero
4 oua/4 uova
230 g faina/230 g farina
6 linguri lapte/ 6 cucchiai latte
praf de copt/pande angeli
50 g ciocolata + unt cat o nuca + o lingurita de cacao/50 g cacao +una noce di burro+un cucchiaino cacao(optional)
fructe din compot /frutta sciroppata

Preparare/Preparazione

  1. Se pune zaharul impreuna cu apa si sucul de lamaie intr-o craticioara si se lasa pe foc mic sa se faca un sirop gros, atentie sa nu se prinda.
  2. Punem siropul in tava dupa care adaugam fructele
  3. Amestecam untul cu zaharul, adaugam ouale, faina, laptele si praful de copt si amestecam.
  4. Punem in tava fructele  si aluatul .
  5.  daca dorim sa avem aluat bicolor topim pe baie de aburi ciocolata impreuna cu untul si cacaoa  si amestecam cu un sfert din aluat .
  6. Dam la cuptor la 180 C cca 40 minute.

 

ITALIANO

  1. si mette lo zucchero insieme con l’acqua e succo di limone in un pentolino ,dopo lo mettiamo sul fuoco finche diventa uno sciroppo denso
  2. lo sciroppo si mette in teglia , girando in modo che la copra bene
  3. mescoliamo burro con lo zucchero aggiungiamo le uova,farina,il latte,lievito pan de angeli  e mescoliamo bene
  4. nella teglia dove c’e lo sccroppo mettiamo la frutta  e poi il nostro impasto
  5. se desideriamo mettere anche un pò di colore lasciamo un quarto di impasto e aggiungiamo il ciocolato sciolto a vapore dove abbiamo messo il burro e il cacao
  6. si mette a forno a 180 C per 40 minuti

6 Risposte to “Prajitura cu fructe – Dolce con frutta”

  1. angela Says:

    am adaugat si poza cu ursuletul in forma de silicon ,poate va vine vreo idee pentru copilasi vostri!

  2. angela Says:

    ciao Catlina -ies cca 8 bucati! sau daca vrei sa fac prajiturica in forma dreptunghiulara iti trebuie o tava de cca 25 cm pe 19 cm . se poate face cu mere ,piersici ,caise din compot! eu am facut ieri seara in forma de ursulet ,e o forma de silicon ,ciao

  3. Catalina Says:

    Cam cate bucati sunt intr-o portie?

  4. Armenica Says:

    Buna! merge sa pun piersici din compot mersy

  5. angela Says:

    merge bine si cu visine proaspete si e buna si cu mere!

  6. Ioana Says:

    Ce dragute sunt!!! Si nu-s greu de facut! Se pot face si cu visine proaspete?


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