Placinte umplute – Panzerotti fritti


 

placinte umlute

si possono riempire a volonta,impasto che ho usato e buono perche non si indurisce anche per 2 giorni

Se pot umple cu ce doriti: mozzarella, sunca, branza burduf, varza calita, sos rosii cu mozzarella, ragu cu parmezan, dulceata, nutella, telemea. Am folosit un aluat asemanator cu cel de la gogosile Iliuta  deoarece placintele nu se intaresc chiar daca stau 2 zile.

Ingrediente/ingredienti

 600 g faina/600 g farina
200 ml smantana dulce ( e buna UHT)/200 ml panna
160 ml apa calduta/160 ml acqua
1 lingurita zahar/1 cucchiaio zucchero
1 1/2 lingurita sare/ 1 1/2 cucchiaino sale
20 g drojdie/20 g lievito
ulei pt. prajit/olio per friggere

Umplutura/ripieno

mozzarela razalita/mozzarella gratuggiata
sunca/prosciutto cotto
ragu amestecat cu o lingura de parmezan/ ragu mescolato con parmigiano

Preparare

  1. Framantam aluatul (se poate folosi masina de framantat) dupa care lasam la dospit cca 1 h intr-un loc cald acoperit cu un servet uscat.
  2. Impartim aluatul in 14 bucati egale de cca 70 g si le lsam sa dospeasca 10 minute.
  3. Intindem cu sucitorul fiecare bucata pana obtinem un cerc cu diametrul de cca 15 cm si punem pe jumatate umplutura dorita. Aducem cealalata jumatate peste umplutura si inchidem bine placinta avand grija sa se lipeasca marginile. Puteti apasa cu varful degetelor pe margine sau cu dintii de lafurculita. * trebuie sa folosim o umplutura cu un continut minim de apa si trebuie sa inchidem bine marginile placintei ca sa nu iasa umplutura si sa se arda in ulei.
  4. Lasam placintele la dospit inca 10 minute dupa care le punem in uleiul cald. Trebuie sa punem cate o placinta si sa asteptam ca uleiul sa fie iarasi fierbine inainte de a pune urmatoarea placinta, in acest fel nu riscam sa ramana necoapte placintele in interior. Trebuie sa folosim un foc mediu, constant.
  5. Placintele sunt bune calde sau reincalzite a doua zi in microunde.

ITALIANO

  1. mescoliamo gli ingredienti e gli lavoriamo 8si può uare anche l’impastatrice) si fa lievitare per 1 h
  2. dividiamo l’impasto in cca 14 pezzi da 70 g e gli facciamo ievitare per 10 minuti
  3. stendiamo con il matarello la pasta e facciamo dei cerchi da cca 15 cm diametro e sulla metà mettiamo il ripieno ,chiudiamo con l’altra meta e con i denti di una forchetta schiaciamo i bordi

22 Risposte to “Placinte umplute – Panzerotti fritti”

  1. angela Says:

    le-as face maine,smantana am dar imi lipseste telemeaua ,ma descurc eu !inca odata multumesc!🙂

  2. Ancutza Says:

    Angela , la cate retete mi-ai dat tu , macar una sa iti dau si eu. daca faci sa imi spui daca iti plac , eu mor dupa ele si sunt si foarte rapide, ma bucur f mult ca am gasit reteta. Astept sa o postezi aici.😉 . Te pup

  3. angela Says:

    ancutza -chestia cu smanatan presarata peste ele m-a dat gata!si telemea!multumesc de reteta .

  4. Ancutza Says:

    Langosi

    Ingrediente:

    500 gr. faina

    25 gr. drojdie proaspata

    370 ml. apa calduta

    1 ligurita sare

    Maiaua: 100ml. apa calduta + drojdia+ o lingura faiana se amesteca bine si se lasa la dospit 20 min.

    Se aduaga apoi peste restul de faina , sare si apa calduta si se framanta bine cu mixerul( 5 min.)

    Se lasa la dospit intr-un loc caldut. Dupa ce a crescut , cu mainile unse cu ulei se formeaza 10 bile de aluat care se aseaza pe o folie unsa cu ulei. Bilele de aluat se intind cu mana unsa cu ulei int-ro forma rotunda sau ovala si se prajesc in ulei incins pe ambele parti.

    Peste langosi eu am intins 1 lingura smantana si am razuit telemea.

    Se mai poate pune si un amestec de branza , smantana si marar sau dulceata , nutela etc.

    Sunt super bune ,merita incercate !

  5. Ioana Says:

    scrie tot🙂 daca ai incercat-o cu atat mai bine, o pot face cei care doresc pana apucam noi sa o postam cu poze

  6. Ancutza Says:

    Fetelor , am o reteta de langosi super buna , azi am incercat-o =P~ , daca va intereseaza va scriu reteta.

  7. angela Says:

    anca-sant venita cu avionul si incet incet imi umplu bagajele in mod exagerat ,ma tem ca branza de vaci nu o sa ajunga in Italia!

  8. anca Says:

    Ciao, Angela nu irosi branza re vaci in Romania , unde se gaseste din plin, pastreaz-o pentru Italia…

  9. angela Says:

    is foarte buni! eu am primit astazi niste branza de vaci sper sa ii fac maine cu branza de casa!

  10. cosmina Says:

    Angela,stai linistita ca nici eu nu gasesc branza de vaci…si de cand am vazut reteta de papanasi(nu am mancat niciodata) incerc sa-mi tot imaginez ce gust au😦

  11. angela Says:

    si eu o cumpar cu 12 € la kilogram! cred ca daca aude mama ta se simte rau. parca pt. un kg de branza de vaci trebuiesc 5 l de lapte si cat munceste un taran pt acei 5 l de lapte.si lumea zice ca e scump!

  12. anca Says:

    Apropo de branza de vaci, la Baia Mare se gaseste din plin si foarte ieftina , munca taranilor nu este deloc apreciata din punct de vedere financiar, de exemplu mama mea vinde la piata o branza de apox. 800gr. cu 3.5 lei adica sub 1 euro.. Iti dai seama ce ieftina este ? Si este 100% naturala , fara conservantisau alte E-uri…

  13. angela Says:

    anca-data viitoare trebuie sa i le faci rotunde,asta e cu copii !oricum ma bucur ca au iesit bine si v-au placut!o seara placuta!

  14. anca Says:

    Mi-au iesit foarte bine placintele , nu s-au desfacut la margine si nu a curs umplutura. Si cele cu cartofi , dar si cele cu branza sunt foarte bune si sunt pufoase. Larisa , cea mare nu a vrut sa manance pe motiv ca nu arata ca si la “magazin” , adica rotunde si nu am putut sa o conving sa guste , in schimb cea mica nu e pretentioasa , a mancat pe rupte. Mersi de reteta. Ciao!

  15. angela Says:

    dupa parerea mea,o sa fie bune si la cuptor .si sotul meu manca mai putine prajeli ,eu de exemplu si chiftelele i le fac la cuptor!.

    sa ne spui cum ies placintele .ciao!

  16. mihaela Says:

    angela,vroiam sa te intreb ceva…as vrea sa personalizez un pic aceasta reteta si am nevoie de ajutorul tau.cum eu nu prea mananc prajit,as vrea aceste placintute sa le fac la cuptor(indiferent de compozitia aleasa),tu ce spui?nu o sa-mi iasa un dezastru ,sper? :p

  17. angela Says:

    te invidiez e putin spus!auzi la ea suna si peste 2 zile are branza de vaci proaspata!😦 eu cand o gasesc si asta se intampla rara de tot ma bucur ca un copil!si culmea e ca e asa de uscata ca e taiata felii ,asa ca nu trebuie praf de budinca!astept maine pareri despre placinte!

  18. anca Says:

    Angela, cea de-a doua umplutura nu este ceva deosebit …eu pun praf de budinca de vanilie de fiecare data pe branza de vaci pentru a absorbi zerul , mai ales in acest caz cand placintele se prajesc in ulei incins, tocmai pentru a nu iesi umplutura. Eu de fiecare data am branza de vaci foarte proaspata , sursa se afla la 10 km distanta si e de ajuns sa dau un telefon inainte cu 2 zile de a avea nevoie de branza😉 Stiu ca ma invidiezi…O sa iti scriu maine cum mi-au iesit ,pana atunci : noapte buna.

  19. angela Says:

    deci placintele ,trebuie sa pluteasca in ulei ,la fel ca si gogosile.

    ca sa fii sigura ca nu se desprind pe margini ,apasa marginile placintei cu degetele dupa care le apesi cu dintii de la furculita.apesi pe margine dupa care intorci placinta si faci si pe partea cealalta

    umpluturile dupa mine sant OK,mai ales cea cu cartofi si ceapa ,cred ca o bunatate,in schimb reteta cu branza de vaci si praf de budinca nu o stiam ,daca vrei maine sa imi spui si mie cum e .ciao

  20. anca Says:

    Buna, placintele trebuie sa pluteasca in ulei ca si gogosile? Imi pregatesc acum umplutura : am pus cartofi cu coaja la fiert , se curata , ii dau pe razatoare si ii pun peste o ceapa taiata cubulete si calita in putin ulei, condimentez.O sa fac maine dimineata 2 portii , dar mi-e frica sa nu se desprinda pe margine in timp ce se prajesc. Daca imi mai ramane aluat o sa fac si cu branza de vaci (+zahar , galbenus de ou si un praf de pudinca de vanilie) Ce zici , sunt ok umpluturile alese de mine pentru aluatul respectiv?

  21. angela Says:

    la treaba ca nu ai sa regreti!te asigur!mai ales ca cred ca a o telemea buna te tot la tine in zona!

  22. Armenica Says:

    waw miam miam


Lascia un commento

Inserisci i tuoi dati qui sotto o clicca su un'icona per effettuare l'accesso:

Logo WordPress.com

Stai commentando usando il tuo account WordPress.com. Chiudi sessione / Modifica )

Foto Twitter

Stai commentando usando il tuo account Twitter. Chiudi sessione / Modifica )

Foto di Facebook

Stai commentando usando il tuo account Facebook. Chiudi sessione / Modifica )

Google+ photo

Stai commentando usando il tuo account Google+. Chiudi sessione / Modifica )

Connessione a %s...

%d blogger cliccano Mi Piace per questo: