Vitel cu sos de ton – Vitello Tonnato


 

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e molto più buono se preparatto in casa! fidatevi!

E putin mai lunga reteta asta dar nu e greu de facut, in timp ce fierbe carnea puteti linistite sa faceti altceva, eu de exemplu am plecat de acasa la cumparaturi, au ramas baietii sa stinga focul la cucta.

Ingrediente/ingredienti

800 g carne vitel/800 g vitello
20 g capere/20 g caperi
150 g ton natural din cutie/150 g tonno  in scatola
40 g ansoa/40 g aciughe
1 galbenus fiert/1 tuorlo sodo

1-2 linguri maioneza/ 1-2 cucchiai maionese
1/2 pahar otet/1/2 bicchiere aceto
1/2 pahar vin alb/1/2 bicchiere vino bianco
1/ 2 pahar ulei masline/1/2 bichiere olio oliva
telina/sedano
dafin/alloro
piper/pepe
lamaie/limone
ceapa/cipolla
1-2 castraveti murati/ 1-2 cetrioli sottoaceto
1 morcov/1 carota
o ceapa/una cipolla

Preparare/preparazione

  1. Se pune carnea intr-o oala, adaugam vinul, otetul si uleiul. Adaugam apa pana e acoperita carnea. Punem sare, boabe piper, ceapa taiata, foi de dafin si de telina, morcovul si punem la foc… cam 1 1/2 h-2 h. *daca folosim cucta respectam timpul de fierbere pt carnea de vitel: 45 minute dupa ce fluiera.
  2. Cand vedem ca e fiarta carnea o lasam sa se raceasca in supica dupa care o taiem felii subtiri. E important ca feliile de carne sa fie taiate cat mai subtiri iar salsa sa fie cat mai fina, puteti folosi masina pt. feliat, sotul meu insa nu doreste, spune ca daca e taiata cu masina parca e cumparata de la magazin, nu se vede ca e facuta in casa.
  3. Salsa: punem in robot castraveti, tonul, caperele, galbenusul fiert, ansoa si macinam dupa care adaugam incet, incet ulei de masline si suc de lamaie. Daca doriti puteti pune si 1-2 linguri maioneza.
  4. Carnea taiata felii o acoperim cu salsa si servim rece.

ITALIANO

  1. si mette la carne in una pentola aggiungiamo il vino,aceto e l’olio,aggiungiamo l’acqua finche copriamo la carne ,aggiungiamo sale,pepe ,cipolla alloro,sedano e carota e mettiamo  bollire cca 1 1/2 h -2h
  2. quando e cotta la carne la lasciamo raffredare nel liquido di cottura dopo di che la tagliamo a fette molto sottili
  3. Salsa.mettiamo nel frulattore cetrioli,il tonno,caperi,il tuorlo,le aciughe e tritiamo fine.aggiungiamo succo di limone e olio a filo e la maionese
  4. la carne affetata la mettiamo nel piatto di portata e sopra aggiungiamo la salsa ,decoriamo con dei capperi

2 Risposte to “Vitel cu sos de ton – Vitello Tonnato”

  1. angela Says:

    eu, acum ca merg in tara, sper sa reusesc sa-l pregatesc pt. bunica mea!

  2. adry Says:

    Ce bine ca mi-ai amintit de reteta asta! N-am facut demult vitello tonnato nici eu nu stiu de ce! E asa de bun! Fetelor incercati sosul asta ca n-o sa va para rau!


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