Tocanita de pui in inel de mamaliga – Brasato di pollo con polenta


 

e un piatto tipico de la zona ovest della Romania (Transilvania)e visto che ho ricevutto un bell pollo di cascina dalla mia amica Iliuta ho deciso di preparalo in questo modo

Cu ocazia primirii un pui frumos de la prietena mea Iliuta, am decis sa pregatesc si mamaliga, pentru mine nu e prea simplu sa fac mamaliga dar cu ajutorul lui Dani mamaliga mea a iesit fara cocoloase. Tocanita e specifica zonei Clujului si e tare bunaaaa.

Ingrediente/Ingredienti

 pulpe de pui/  cosce di pollo
2 cepe/ 2 cipolle
2-3 morcovi/2-3 carote
1 -2 linguri faina/1-2 cucchiai di faina
putin lapte/poco latte
smatana/panna acida
patrunjel/prezemollo
sare/sale
piper/pepe
ulei/olio
boia/paprica

Pt mamaliga/la polenta

2 l apa/2 l acqua
500 g faina malai precopt/ 500 g farina di mais precotta
1 lingura sare mare/ 1 cucchiaio di sale grosso

Preparare/preparazione

  1. Se spala si se curata bine pulpele. Le trecem putin prin flacara aragazului ca sa eliminam tot puful de pe piele.
  2. Taiem ceapa marunt iar morcovii curatati ii taiem rondele, punem la prajit in ulei incins si presaram cu sare. In acest mod ceapa se inmoaie mai repede si e mai usor de digerat.
  3. Adaugam pulpele si le lasam sa prinda un pic de culoare dupa care adaugam boiaua.
  4. Amestecam bine, mai punem si piperul dupa care acoperim cu apa si lasam la fiert timp de cca 1h sau pana vedem ca se desprinde carnea de pe oase. Se fierbe la foc mic in oala acoperita cu capac.
  5. Pregatim o ingroseala cu faina si laptele, o punem in oala, adaugam smantana si patrunjel mai dam un clocot dupa care acoperim cu un capac si lasam la cald.
  6. Mamaliga: intr-o oala incapatoare punem apa cu sare si punem pe foc
  7. Incepem sa varsam faina in oala si cu o ligura de lemn amestecam bine, cand e gata faina continuam sa amestecam.
  8. Daca folosim faina de malai precopt timpul de coacere e mai scurt, in caz contrar amestecam pana vedem ca mamaliga se desprinde de fundul ceaunului.
  9. Intr-o forma unsa cu unt din belsug punem mamaliga fierbinte si cu o ligura unsa cu unt apasam mamaliga pt. compacta bine straturile.
  10. Dupa cca 5 minute rasturnam mamaliga pe o farfurie incapatoare si adaugam bucati de carne si sos.
  11. Servim cald cu muratura sau salata.

ITALIANO

  1. laviamo bene le cosce di pollo e le passiamo veloce sulla fiamma del gas per brucciare gli ultimi rresti di piume
  2. tagliamo la cipolla a cubetti,le carote rotonde  e le mettiamo a rosolare nel olio caldo,mettiamo del sale per far s che la cipolla diventi più morbida ,quindi più digeribile
  3. aggiungiamo le cosce le facciamo rosolare poi aggiungiamo la paprica
  4. mescoliamo,aggiungiamo il pepep ,acqua per coprire tutto e lasciamo bollire  cca 1 h ,finche la carne comincia a togliersi dalle ossa
  5. facciamo un impasto con farina e latte ( 1 cucchiaio farina e  100 ml ltte) aggiungiamo nella pentola insieme con la panna acida,prezzemolo ,copriamo e dopo 1 minuto spegniamo la fiamma
  6. Polenta.mettiamo l’acqua a riscaldare con il sale,aggiungiamo  la farina e mescoliamo finche ha la consistenza desiderata
  7. mettiamo in una forma imburata a forma di ciambella della polenta e schiacciamo bene dopo la rovesciammo e in mezzo mettiamo il nostro brasato

4 Risposte to “Tocanita de pui in inel de mamaliga – Brasato di pollo con polenta”

  1. angela Says:

    apoi sigur ii buna ,mai ales daca ai un pui bun de casa ,iar daca il si gasesti pregatit de mama ii si mai bine!

  2. adry Says:

    < ![CDATA[ Ce= bunatate!= Asa= face si mama tocanita de pui! ]] = = = = >

  3. angela Says:

    ciao Diana- ma bucur ca iti plac retetele noastre si facem tot posibilul sa gasim retete pe placul tuturor!cum ajung acasa in Italia (acum sant in vizita in Cluj) am sa-ti scriu o reteta de crochete de cartofi care sper sa iti placa!

  4. Diana Says:

    Vreau sa va multumesc pt. retetele pe care le postati pe acest site.Am incercat cateva dintre ele si sunt super. In fiecare zi cand deschid calculatorul de abia astept sa vad ce reteta gasesc.Imi place mult si cum sunt prezentate. Am o rugaminte daca nu sunt prea indrazneata daca aveti o reteta de crochete de cartofi.Am mancat intr-un restaurant in Germania si mi-au placut f mult. Va multumesc pt.tot


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