Tartine cu smantana, ou si bacon


 

tartine-cu-smantana-ou-si-baconLe-am facut la cererea lui Dani care cand a vazut reteta le-a vrut imediat, i-au placut mai mult in varianta mini la fel si mie si copiilor asa ca va sfatuiesc sa le faceti in formele de cosulete sau de minitarte. Sunt tare potrivite ca aperitiv.

Ingrediente

o foaie de aluat brisee
10 felii de bacon
230 ml smantana
2oua
5 linguri lapte
parmezan razalit
cateva fire de iarba ciorii (erba cipollina; daca nu aveti puteti pune frunze de ceapa verde)
sare
piper

Preparare

  1. Ungeti bine cu unt formele, dupa care puneti aluatul in ele si gaurim putin aluatul cu furculita.
  2. Incalzim intr-o craticioara putina apa, cand fierbe punem 5 felii de bacon lasam 1 minut dupa care le scoatem afara pe un servetel de hartie care sa absoarba grasimea si apa.
  3. Taiem baconul oparit intr-un bol, adaugam ouale, laptele, smantana, parmezanul, sarea, piperul si frunzele de iarba ciorii taiate marunt. Aamestecam bine cu o furculita.
  4. Compozitia obtinuta o punem cu o lingura in forme, peste aluat.
  5. Restul feliilor de bacon le punem la prajit cu putin unt, le lasam putin doar cat sa prinda putina culoare, le scoatem pe o farfurie si le taiem bucatele, le presaram peste tartine.
  6. Dam la cuptor la 200C cca 16-17 minute, pana ce vedem ca s-a umflat compozitia si e aurie.

Lascia un commento

Inserisci i tuoi dati qui sotto o clicca su un'icona per effettuare l'accesso:

Logo WordPress.com

Stai commentando usando il tuo account WordPress.com. Chiudi sessione / Modifica )

Foto Twitter

Stai commentando usando il tuo account Twitter. Chiudi sessione / Modifica )

Foto di Facebook

Stai commentando usando il tuo account Facebook. Chiudi sessione / Modifica )

Google+ photo

Stai commentando usando il tuo account Google+. Chiudi sessione / Modifica )

Connessione a %s...

%d blogger cliccano Mi Piace per questo: