Supa crema de ardei copti -Zuppa-crema di peperoni grigliati


 

E una zuppa molto parfumata e piena di vitamine!

E o reteta plina de parfum, aromata si sanatoasa. Eu o pregatesc de obicei dupa ce sufar de raceala ca sa imi intaresc organismul cu o cantitate mare de vitamina C continuta in ardei si patrunjel.

Ingrediente -Ingredienti

4 ardei mari / 4 peperoni
500 g rosii/ 500 g pomodori
frunze de patrunjel/ foglie di prezzemolo
frunze de telina/ sedano
sare/ sale

Portii: 3

Preparare

  1. Coacem ardeii in cuptor folosind tehnica de coacere a ardeilor.
  2. Punem rosiile in putina apa clocotita si sarata timp de cca 1 minut, dupa care le curatam de pielita.
  3. Punem atat ardeii curatati cat si rosiile in robot si le macinam, eu nu le macin prea fin deoarece imi place sa simt cate o bucatica de ardei cand mananc, dar fiecare face cum pofteste.
  4. Punem amestecul obtinut intr-o oala cu cca 400 ml apa si lasam sa fiarba cca 10 minute, adaugam sare daca e nevoie, frunze tocate de patrunjel si telina. Eu obisnuiesc sa pun si frunze intregi de patrunjel si telina pe care le scot la sfarsit. in acest fel supa devine mai aromata. Daca rosiile nu au un continut mare de apa mai puteti adauga apa calda ca sa nu fie prea groasa supa.
  5. Mai las pe foc cca 5 minute dupa care se poate servi cu crutoane de paine sau cu paine proaspata.

ITALIANO

  1. Si mettono i peperoni nel forno a 200 C’per 20-30 minuti.
  2. Pomodori gli mettiamo in una pentola con acqua bolente e salata per 1-2 minuti,si tolgono dal acqua e si pelano
  3. si pelano anche i peperoni.
  4. Si metono i peperoni e pomodori in frulatore e gli fruliamo.prendiamo una pentola,metiamo il frulato con cca 400 ml acqua si mette sul fuoco per cca 10 minuti si mette un po di sale e prezemolo
  5. Se i pomodori contengono poca acqua,si puo mettere qualche goccia di acqua calda per non rimanere tropo densa.Gli lasciamo sul fuoco ancora cca 5 minuti e si puo servire con pane raffermo o pane fresco.

8 Risposte to “Supa crema de ardei copti -Zuppa-crema di peperoni grigliati”

  1. angela Says:

    ciao Ioana- coace ardei in cuptor ,murdaresti mai putin si e mult mai rapid!

  2. Ioana Muresan Says:

    Wow, ce pofta mi-ai facut, Angela, de supa asta! Sa vad cand am eu timp sa coc ardei aici…:-)

  3. angela Says:

    adry-o sa te indragostesti!🙂

  4. Adry Says:

    Cred si eu ca e o crema plina de parfum si aroma! Ador ardeii copti!!! Deci se face cat de curand😉

  5. angela Says:

    daca iti plac supele crema -parfumate asta e super!

  6. roxana Says:

    hmmm…stii sa ma convingi…am s-o incerc😉

  7. angela Says:

    nu e ca o zacusca si argumentez ca sa nu zici ca spun doar ca sa te conving sa probezi supica

    deci nu contine ceapa prajita,nu contine ulei ,nu sant vinete ,sau fasole sau ciuperci,nu e aromata cu piper si dafin

    e o supica simpla ,fara grasimi cu multe vitamine.nu uita sa pui din belsug frunze de patrunjel si telina.

  8. roxana Says:

    pare un fel de zacusca proaspata si lichida…are acelasi gust? …daca e diferita ca gust am sa incerc si eu reteta dar, daca gustul e asemanator zacustii nu imi place…😦


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