Salata de boeuf – Insalata Boeuf


 

salata-de-boeuf

somiglia un pò al insalata russa ma in più a anche la carne,cetrioli sottaceto .e molto diffusa in Romania per che e molto buona.si può fare anche con altri tipi di carne

 Salata de boeuf se poate face cu carne de pui, de curcan, de vita si e tare buna acum de sarbatori cand se obisnuieste sa se manince multa carne, o salata cu zarzavat e o alegere sanatoasa.

Ingrediente

1 kg morcov/ 1 kg carote
1 bucata telina mica/un pezzo di sedano rapa
2 cartofei/ 2 patate piccole
2 radacini de patrunjel (daca aveti)/ 2 pezzi di radice di prezzemolo (se la trovate)
200 g mazare din borcan/ 200 g pisseli in scatola
3-4 castraveti murati/ 3-4 cetrioli sotto aceto
maioneza / maionese
carne de pui de pe aripi, cos, gat/ carne di pollo ,ali,petto
sare/ sale
boabe de piper/ chichi di pepe

Preparare/ Preparazione

  1. Intr-o oala mare punem apa la fiert, cand fierbe punem carnea, morcovii, telina, patrunjelul si cartofii. Saram, punem cateva boabe de piper si lasam sa fiarba la foc mic, nu uitam sa curatam supa cu o spumiera atunci cand se ridica spuma.
  2. Cand zarzavatul a fiert strecuram supa pe care o folosim ca sa preparam supa cu galuste de gris sau supa de pui cu taietei .
  3. Zarvavatul rece il taiem bucatele mici si il amestecam cu castravetii taiati marunt si cu mazarea scursa de apa si limpezita.
  4. Curatam carnea de pe oase, o taiem marunt si o punem si pe ea impreuna cu zarzavatul. Adaugam maioneza cat sa lege bine salata si saram. Daca e nevoie mai adaugati castraveti.
  5. Eu am pus salata intr-o tava cu pereti detasabili dupa care am ornat-o cu albus razalit, cartof razalit, morcov razalit si mazare.
  6. Daca faceti in acest mod e bine sa scoateti pereti tavii cu cateva minute inainte de servire.

ITALIANO

  1. In una pentola si mette acqua sul fuoco,quando bolle si aggiunge la carne,le carote,sedano,prezzemolo, le patate, sale e qualche grano di pepe,e gli lasciamo bollire a fiamma bassa

  2. Quando la verdura e cotta si scola(pero non si butta  il brodo ,può sempre servire).

  3. facciamo raffreddare,la verdura si taglia a cubetti piccoli e si unisce ai cetrioli(tagliati a cubetti piccoli) e piselli scolati.

  4. Si toglie la carne delle ossa e si taglia  pezzi piccoli e si mette insieme con le verdure,si aggiunge la maionese quanta e bisogno per unire tutti gli ingredienti,e sale .Se ce bisogno si aggiunge ancora qualche cetriolo

33 Risposte to “Salata de boeuf – Insalata Boeuf”

  1. maria Says:

    Grazie le tue ricette sono fantastiche sono sposata con un rumeno grazie a te ho imparato a cucinare molti vostri piatti mi piace molto la vostra cultura e spero un giorno di visitare la romania

  2. Angela Says:

    Ciao Marin, nu este o salata de pui, este o salata de verdeturi cu carne, asa ca poti inlocui carnea de pui cu carne de vita!

  3. Marin Says:

    Se poate face si salata de pui cu cane de ……vita.?

  4. Angela Says:

    Sarbatori fericite si toate cele bune!Spor la bucatarit!

  5. Adrian Sculptoreanu Says:

    Mi-ai dat idei mersi, fac si eu de Craciun. Sarbatori Fericite!

  6. Angela Says:

    ciao,maria,anche se il risultato non sara mai lo stesso e garantito che questa insalata ti conquistera tutte le volte che la prepari! provaci ancora!coraggio!

  7. maria Says:

    Io sono italiana,ed ho scoperto solo da poco questa fantastica insalata.Io la adoroooo!! Mi piace da impazzire.Complimenti!!!Non provo neanche a rifarla perche’ ho paura di non raggiungere il risultato ottimale.ciao

  8. angela Says:

    multumesc!

  9. mihaela Says:

    eu pun in salata de boeuf conopida murata..este delicioasa…de asemeni adaug putina smanatana in maioneza la sfarsit…felicitari pt decor

  10. angela Says:

    Multumesc!🙂 🙂

  11. mihai Says:

    arata foarte bine

  12. angela Says:

    Paula iti multumim!🙂

  13. leucuta paulina Says:

    cum a-ti ornat salata mi-a placut foarte mult suntetittari e putin spus va pup paula

  14. angela Says:

    interesanta ,nu seamana cu varianta italiana,trebuie sa fie buna ,multumim de reteta!😉

  15. cosmina Says:

    aici in Spania e super raspandita…ai nevoie de cartofi,morcovi,mazare,oua fierte,masline umplute cu anchoa,s¡conserva de ton,maioneza.Legumele fierte si taiate marunt,se amesteca su pestele,maslinele si maioneza si e gata…..probabil e aceeasi ca in Italia :p

  16. angela Says:

    ciao Cosmina-ne spui si noua cum faci salata Ensadilla russa? cred ca seamana cu salata rusa pe cre o folosim in Italia si e drept ca e mai usoara!

  17. cosmina Says:

    intotdeauna ma mancat Salata de boeuf,tocmai terminata…iar a doua zi nici nu puteam sa o vad…dar am descoperit Ensaladilla rusa si din punctul meu de vedere e mult mai delicioasa ca si salata de boeuf…oricum asta din poza arata minunata si cred ca e buna…..

  18. angela Says:

    ciao fani,La multi ani! nu stiam ca mazarea fermenteaza ,oricum mai mereu fac si o portie mica fara mazare pt. Darius (care nu mananca mazarea) asa ca daca va intelegeti ,impartiti frateste si santeti multumiti amandoi!

    nu am inteles de ce iti place maioneza cumparata!eu o prefer pe cea facuta in casa! doar rar de tot folosesc maioneza cumparata!

  19. Fani Says:

    By the way, felicitari pentru dimensiunile cubuletelor. Asta e dimensiunea ideala. Nimic nu e mai dizgratios/scarbos decat o masa de terci, din care nu stii ce mananci. Am vazut la multe femei salata facuta parca prin razatoare… Eu nu am mancat niciodata salata de la altcineva decat de la mine sau nevasta-mea, dar a ta cred ca ar fi o exceptie, bineinteles, daca elimini mazarea… Felicitari!

    Sfat: Folositi maioneza combinata 1/2 facuta acasa, 1/2 cumparata.

  20. Fani Says:

    Fetelor, sfatul meu este sa eliminati mazarea din aceasta reteta. Fermenteaza foarte repede in aceasta combinatie. La multi ani!

  21. angela Says:

    cu placere! La multi ani!

  22. Ionut Says:

    Super idee de prezentare ! Merci .🙂

    La multi Ani !

  23. angela Says:

    desi Dani o manaca de cele mai multe ori cu masline nu m-am gandit niciodata sa adaug de la inceput maslinele in salata !de multe ori le folosesc doar la ornat !

  24. Rodica Mag Says:

    Eu vara ii pun si putin marar

    Cite odata ii pun citeva masline taiate marunt,incercati ca este buna va spune o gurmanda

    La multi ani Rodica

  25. angela Says:

    in tara mai puneam si eu ardei murati ca aveam muratura ,cu boabe de porumb inca nu am mai vazut! trebuie sa fie buna! La multi ani!🙂

  26. Helene Says:

    Eu fac salata de boeuf de o viata,dar mai adaug si o cutie mica de porumb fiert si ardei rosii felii mutati,le tai mai mici in cuburi.

  27. angela Says:

    multumesc frumos!🙂

  28. Ioana Muresan Says:

    Ce creativa ai fost!!! Nota 10!:-)

  29. angela Says:

    Ioana-🙂

    maria-grazie! daca faci alt tip de salata cred ca e bine sa tai ingredientele in bucatele mici!

    anca- imi pare bine ca iti place!

  30. maria Says:

    cred ca si alt tip de salate se pot orna in aces fel!eu as face o salata de fructe de mare in acest mod! imi place mult si lumanarea din spatele salatei!

  31. anca Says:

    si eu am intrat pe reteta , nu ca nu as sti cum se face salata de boef ,dar am vrut sa vad cum e ornata…super

    Ioana- de dimineata tot trag cu ochiul sa vad ce ati facut…bine totusi ca ti-ai amintit.

  32. maria Says:

    si mie imi place cum e ornata! e o idee extraordinara!ce multe idei aveti fetelor! felicitari!

  33. Ioana Says:

    de ce nu mi-ati atras stentia ca am uitat sa pun reteta pe ziua de azi? :p sunt senila de o vreme, am nevoie de concediu

    angela, imi place cum ai ornat-o! arata ca un tortulet


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