Salata cu urda, scortisoara si petale de parmezan -Insalata con ricotta e petali di grana


 

 

dopo un periodo in quale abbiamo esageratto con il cibo  siamo passati alle insalate  che sono piu sane.a me non piace tanto laricotta ma in combinazione con la cannela  mi fa impazire,e poi ci sono i petali di grana che sono una bonta!

Am avut o perioada in care am mancat mult si dezorganizat asa ca am trecut pe salate ca sant mai sanatoase. Mie nu imi place in mod special urda dar amestecata cu scortisoara imi place tare mult iar petalele de parmezan sant extraordinar de gustoase

Ingrediente/ingredienti

salata verde/lattuga
1 morcov/una carota
cateva rosii (eu am folosit rosii cireasa ca sant aromate si in aceasta perioada)/cigliegine
200 g urda/200 g ricotta
1 lingurita scortisoara/un cuchiaino cannela
150 g parmezan ras/ 150 g grana opp parmigiano
sare/sale
ulei masline/olio oliva
otet balsamic/aceto balsamico
putina nuca/ noci

Preparare/preparazione

  1. Amestecam bine urda cu scortisoara si formam bilute pe care le punem la rece.
  2. Pe tava acoperita cu hartie de copt punem gramajoare de parmezan ras si le dam la grill timp de 3-4 minute pana vedem ca sunt topite si se coloreaza in auriu. Aveti grija sa nu se arda. Cu o mica paleta punem parmezanul cald pe sucitor ca sa ia forma usor curbata. Daca nu aveti un sucitor asa de gros puteti sa lasati petalele de parmezan si asa simple.
  3. Taiem salata, curatam morcovul si il razuim, spalam rosiile si le taiem felii dupa care punem in farfurii. Deasupra punem bilutele de urda si petalele de parmezan si nuca. Condimentam cu sare, ulei masline si otet balsamic.

ITALIANO

  1. amalgamiamo bene la ricotta con la cannela ,facciamo le palline che mettiamo in frigo
  2. sulla teglia coperta di carta forno mettiamo cucchiate di grana e gli mettiamo sotto grill per 3-4 minute finche sono dorate ,atenti a non brucciarle .con aiuto di una paletta mettiamo il grana bollente su un mattarello per far prendere la forma legermente curvata
  3. laviamo l’insalata,i pomodori ,peliamo la carota ,tagliamo la verdura e la mettiamo nei piatti ,aggiungiamo le palline di ricotta ,i petali di grana e qualche noce ,condimentiamo

2 Risposte to “Salata cu urda, scortisoara si petale de parmezan -Insalata con ricotta e petali di grana”

  1. angela Says:

    adry-sant super bune! iar impreuna cu petalele de parmezan fac o salata pe cinste ,cum zici tu!

  2. adry Says:

    Uite ca “secretul” asta cu bilutele de urda cu gust de scortisoara nu l-am stiut! Dupa ingrediente cred ca e o slata pe cinste!


Lascia un commento

Inserisci i tuoi dati qui sotto o clicca su un'icona per effettuare l'accesso:

Logo WordPress.com

Stai commentando usando il tuo account WordPress.com. Chiudi sessione / Modifica )

Foto Twitter

Stai commentando usando il tuo account Twitter. Chiudi sessione / Modifica )

Foto di Facebook

Stai commentando usando il tuo account Facebook. Chiudi sessione / Modifica )

Google+ photo

Stai commentando usando il tuo account Google+. Chiudi sessione / Modifica )

Connessione a %s...

%d blogger cliccano Mi Piace per questo: