Rulada foietaj cu spanac – Sfoglia arrotolata con spinaci


 

rulada-foetaj-cu-spanac

un antipasto che si può preparare in anticipo ,si prepara si congela e quando avete bisogno si taglia si  cuoce veloce  e poi giustamente si mangia!

Un aperitiv care se poate pregati din timp, se tine in congelator, iar in momentul in care aveti nevoie se coace repede, repede!

Ingrediente/ingredienti

100 g spanac congelat/100 g spinaci
40 g parmezan razuit/ 40 g parmeggiano
70 g cas razuit/ 70 g formaggio tipo emmental
40 g urda sarata uscata razuita/ 40 g ricotta salata
nucsoara/ noce moscata
ulei/olio oliva
sare/ sale
o foaie de foetaj/ una confezione di pasta sfoglia rettangolare

Preparare/preparazione

  1. Se fierbe spanacul in putina apa sarata.
  2. Se razuiesc toate tipurile de branza.
  3. Cand spanacul a fiert il strecuram, il tocam in blender(sau din cutit) si il amestecam cu branza, putin ulei si nuscoara.
  4. Intindem foaia de foetaj, deasupra intindem compozitia cu spanac facem o rulada pe latime si dam la congelator.
  5. Se poate folosi dupa cca 30 minute dar si dupa o saptamana.
  6. Taiem felii din rulada (cca 1 cm grosime) si dam la cuptor la 180C pana se rumenesc.

ITALIANO

1.  Facciamo cuocere gli spinaci in acqua salata.

   2.  Grattugiamo tutti i tipi di formaggio.

   3.  Scoliamo per bene i spinaci, tagliandoli, aggiungiamo formaggio e un po d’ olio.

   4.  Distendiamo la pasta sfoglia e la copriamo con il composto ottenuto, arrotolandolo e lo mettiamo nel congelatore.

   5.  Questo tipo di antipasto si può  cuocere dopo circa 30 min., ma anche benissimo dopo una settimana.(bast congelarlo)

   6.  Affettiamo l’ impasto ottenuto (cca 1 cm di grossezza) e inforniamo a 180°C finché diventano dorate.

6 Risposte to “Rulada foietaj cu spanac – Sfoglia arrotolata con spinaci”

  1. angela Says:

    raluca-e bine ca ai pregatit reteta dupa gustul tau.sa va fie de bine!

  2. raluca Says:

    foarte buna rulada, am facut deja de 2 ori in doar cateva zile

    a doua oara am adaugat in amestecul de spanac si ceapa verde, usturoi si marar

    am uns feliutele cu ou batut si am presarat susan

  3. angela Says:

    ma bucur ca ti-a placut ,sa va fie de bine si mai poftiti pe la noi!

  4. anka Says:

    am incercat reteta si chiar daca nu feliezi rulada se coace si in mijloc daca coci la foc mic timp de 40 min .este foarte buna rulada servita cu sos de smantana cu patrunjel verde

  5. angela Says:

    asta e problema cand e intreaga ,adica netaiata,nu se coace bine foetajul in interior ,oricum daca e feliata poate sa fie cu cat de multe straturi ca se coace fara probleme.umplutura ta e interesanta ,foarte satioasa!

    daca iti plac ruladele intregi poti proba aceasta rulada ,clatitele se coc cu siguranta! http://www.e-retete.ro/retete/rulada-cu-clatite-zucchine-si-urda

  6. anca Says:

    am facut si eu ceva asemanator , dar in spanac am pus oua si branza telemea. Am facut rulada si am pus-o asa intreaga la cuptor , nu am feliat-o si nici nu a fost congelata in acel moment , dar nu mi-a iesit in sensul ca nu s-a copt foietajul in mijloc. Asa feliata cred ca se coace in mod egal , e o idee buna. Mersi. Dar ma gandesc ca nici nu trebuie rulata de multe ori…


Lascia un commento

Inserisci i tuoi dati qui sotto o clicca su un'icona per effettuare l'accesso:

Logo WordPress.com

Stai commentando usando il tuo account WordPress.com. Chiudi sessione / Modifica )

Foto Twitter

Stai commentando usando il tuo account Twitter. Chiudi sessione / Modifica )

Foto di Facebook

Stai commentando usando il tuo account Facebook. Chiudi sessione / Modifica )

Google+ photo

Stai commentando usando il tuo account Google+. Chiudi sessione / Modifica )

Connessione a %s...

%d blogger cliccano Mi Piace per questo: