Risotto cu radicchio – Risotto con radicchio


 

risotto-con-radicchio-2

un risotto e buono sempre,specie nei giorni freddi di inverno!

Radicchio este o varietate de cicoare de culoare rosu si alb care are un gust usor amarui. Sunt mai multe varietati de radicchio: rotund, lunguiet cu frunzele desfacute ca si o floare. Eu am folosit “radicchio rosu din Treviso”. Are proprietati diuretice, este un aliment indicat pentru cei care sufera de diabet si reumatism. Si o mica curiozitate: radicchio a fost prima planta cultivata in orbita pe Shuttle.

Ingrediente/Ingredienti

200 g orez pt risotto/ 200 g riso per risotto
1 capatana de radicchio/ 1 rdicchio
1 catel de usturoi/1 spicchio aglio
1 lingura parmezan razuit7un cucchiaio parmegiano
ulei masline/olio oliva
putin unt/una noce di burro
supa de oase (sau supa din vegeta)/Brodo
sare/sale

Portii: 2 Porzioni 2

Preparare

  1. Intr-o craticioara punem unt si ulei de masline. Cand sunt fierbinti adaugam usturoiul taiat marunt si radicchio spalat si taiat bucatele. Presaram sare, punem cca o lingura de apa si lasam sa se caleasca.
  2. Adaugam orezul lasam sa se prajeasca 2-3 minute dupa care adaugam putina supa fierbinte.*eu am fiert mai multe oase si putin morcov ras dupa care supa care a ramas am congelat-o pentru a o folosi la alte preparate
  3. Amestecam si adaugam mereu supa fierbinte pana e fiert orezul.
  4. Catre sfarsit mai punem putin unt, presaram cu parmezan dupa care servim cald.

ITALIANO

  1. in un tegamino mettiamo a riscaldare l’olio con burro.quando sono caldi aggiungiamo l’aglio a pezzi e il radicchio lavato e tagliato ,mettiamo del sale e lasciamo che si amorbidisce,mettiamo sopra un cucchiaio di acqua
  2. aggiungiamo il riso ,lasciamo tostare per 2-3 minuti e aggiungiamo il brodo caldo
  3. mescoliamo e aggiungiamo sempre del brodo caldo ,finche il riso e cotto
  4. a la fine aggiungiamo il resto di burro e parmigiano

5 Risposte to “Risotto cu radicchio – Risotto con radicchio”

  1. angela Says:

    drag aura ,eu sant in zona Milano unde se gateste mult cu unt!norocul meu este ca imi place,acum e drept ca nu e asa de sanatos asa ca incercam sa nu exageram!

  2. aura Says:

    eu fac mereu!!! dar fara unt care face rau 😉 cu ff putin ulei este ffff bun si cu parmezzan si mai bun!!!!! =P~

  3. roxana Says:

    “risotto alla trevigiana”…este simplu de facut, gustos, hranitor si fara prea multe calorii…incercati-l e minunat!!!

  4. angela Says:

    marnie -nu stiu sa iti spun! poate in magazinele mari (gen metro,auchan,carrefuor) poti sa o gasesti.

  5. marnie Says:

    nu am vazut asemenea leguma!nu exista la noi asa ceva.sau exista si nu am vazut??


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