Ragu – Ragù


 

ragu

questa e la mia variante del ragù!

Ragù e o mancare foarte raspindita in Italia si are foarte multe variante, la fel cu sarmalele noastre, culmea e ca toate variantele sunt bune si de fiecare data cand ajunge o mancare cu ragù pe masa da un aer de sarbatoare!

Ingrediente/Ingredienti

 700 g carne macinata manzat (se poate folosi si amestec vita cu porc)/700 g macinato bovino(opp. misto bovino e maiale)
o ceapa/una cipolla
un morcov/una carota
o bucata de telina impreuna cu cateva frunze/ un pezzo di sedano rapa e delle foglie di sedano
1 l sos de rosii (nu bulion, ci passata, adica rosii fara piele trecute prin sita sa se paseze)/1 l passata di pomodoro
50 ml vin alb/50 ml vino bianco
ulei masline/Olio oliva
sare, piper/sale,pepe

Preparare/Preparazione

  1. Se taie zarzavaturile si se pun la calit intr-o oala incapatoare in care am incins uleiul.
  2. Adaugam carnea macinata si amestecam, carnea o sa lase apa dar avem grija sa amestecam pana se evapora.
  3. Adaugam vinul si il lasam sa se evapore, atentie sa nu se arda carnea, amestecati din cand in cand si tineti focul mic.
  4. Adaugam sare (daca aveti sare grunjoasa e mai buna) punem piper si turnam sosul de rosii.
  5. Lasam sa fiarba cca 2 1/2 h sau daca folosim oala cu presiune cca 45 minute.

ITALIANO

  1. si taglia la verdura a cubetti fini e simettono a rosolare nel olio caldo
  2. aggiungiamo la carne ,e la facciamo andare finche l’acqua che contiene si evapora,non dimenticare di mescolare
  3. aggiungiamo il vino e facciamo sfumare
  4. aggiungiamo il sale,pepe(  se piace)e la passata di pomodoro
  5. lasciamo bollire per 2h 1/2 h,se utillizziamo la pentola presione bastano 45 minuti

19 Risposte to “Ragu – Ragù”

  1. Rulada de cartofi cu sunca -Rotolo di patate con prosciutto « Il Menu di Angela – Homepage Says:

    […] ,va bene come antipasto caldo  ma anche come piatto unico,ci sta anche se lo condite con del ragu […]

  2. Vinete parmegiane -Parmigiana di melanzane « Il Menu di Angela – Homepage Says:

    […] Per Cont…simona su Contact – Per Cont…Lasagne « Il M… su Ragu – RagùAngela su Placinte impletite cu urda …angy su Placinte impletite cu urda …Angela su […]

  3. angela Says:

    mariana-eu il congelez in cutiute ,portie pt. 4 persoane si fac pasta cu ragu.acest sos e bun asa cum ti-a zis Ioana sau eu mai obisnuiesc sa fac si parmegiana ,adica un fel de lasagna in care in oc de foi de lasagna folosesc vinete grillate!

  4. Ioana Says:

    eu fac si placinta taraneasca http://www.e-retete.ro/retete/placinta-taraneasca si musaca http://www.e-retete.ro/retete/musaca cu acest sos sau un sos foarte asemanator, dar mai rapid un pic, depinde cata vreme am de fiert pe el.

    nu se paseaza, se foloseste ca atare

  5. Mariana Says:

    Buna fetelor!acest sos il folositi numai la lasagne?cum il congelati?cite o portie?sau cit ginditi ca-l folositi odata?Trebuie pasat?sau se foloseste asa ca atare?va multumesc!(paca il faceam in tinerete!ha,ha si-l faceam numai vara!!va multumesc!

  6. angela Says:

    da ,marnie se poate inlocui ,nu se schimba tare aroma .eu cand cumpar telina tulpina o tai bucatele de cca 5 cm si le congelez!

  7. marnie Says:

    Telina tulpina se poate inlocui cu telina radacina?ca fffffffff rar gasesc asta la Kaufland.😦

  8. cornelia Says:

    draga ioana, iata inca o dovada ca marile spirite se intalnesc, nu-i asa?😉; ma bucur ca ti-am fost de folos🙂

  9. Ioana Says:

    cornelia, perfect a venit sugestia ta, mi-a ramas putin ragu de aseara, dar e prea putin pentru 2 persoane, asa ca azi o sa-l amestec cu carnati, ii mai dau un clocot sa ia gust si-l servesc cu paste…

  10. cornelia Says:

    Unii bucatari din Italia adauga la carnea cruda si un carnat taranesc (afumat), decojit si sfaramat bine; ragu-ul capata un gust deosebit.Incercati!

  11. angela Says:

    scuzati daca m-am exprimat gresit!

  12. adrian Says:

    Sare “groasa”? Poate grunjoasa!?

  13. angela Says:

    astept cu nerabdare rezultatul!🙂

  14. anca Says:

    Mi-a iesit foarte bine ragu, astept pe maine rezultatul final cand fac lasagne. Am gasit passata Olympia la Kaufland dar nu am luat pentru ca avea si semintele de la rosii( si nu cred ca mi-ar placea sa le simt), in schimb am luat suc de rosii de la Arovit si e OK.

  15. Ioana Says:

    de la Angela mesaj, are probleme tehnice cu calcul🙂

    – se lasa 2 ore la fiert

    – bucatile mari de morcovi se scot la sfarist, ii pune ca sa dea gust mai bun

    – poti folosi passata Olympia, se gaseste la noi in magazine, ea a facut azi ragu cu aceasta marca si i-a iesit bun. parca eu am vazut si passata de la Cirio… daca nu gasesti poti folosi un amestec cum ai zis tu, dar pune mai putina apa sa iasa mai dens

  16. anca Says:

    Ciao.Am inteles bine , se lasa sa fiarba 2 ore jumate? In poza cu zarzavaturile la calit, morcovii se vad bucati mari, la sfarsit se scot? E musai passata? nu prea am chef sa fac sos de rosii .Nu pot sa diluez 300gr.sos cu pasta de tomate , cu apa (sa fie 1 litru in total) ? Nu stiu ce sos de rosii va iesi din rosiile astea de iarna…si cate kg. imi trebuie pt 1 litru de sos.

  17. angela Says:

    exact asa il folosim si noi,punem deoparte in congelator portii mici ,chiar acum Darius vrea sa cineze cu pasta cu ragu ,(a avut meci asa ca cinam tarziu azi)

  18. paula Says:

    Prepar si eu ceva asemanator cu sosul acesta, este o delicatesa 🙂 . La mine este in permanenta in congelator. Cind se termina prepar altul. Dar ce nu stiam e ca poate fi si mai bun daca adaugi morcov si telina si ce este si mai bine e ca adaugind morcov este mult mai usor de digerat. ADIO dureri de stomac! 🙂


Lascia un commento

Inserisci i tuoi dati qui sotto o clicca su un'icona per effettuare l'accesso:

Logo WordPress.com

Stai commentando usando il tuo account WordPress.com. Chiudi sessione / Modifica )

Foto Twitter

Stai commentando usando il tuo account Twitter. Chiudi sessione / Modifica )

Foto di Facebook

Stai commentando usando il tuo account Facebook. Chiudi sessione / Modifica )

Google+ photo

Stai commentando usando il tuo account Google+. Chiudi sessione / Modifica )

Connessione a %s...

%d blogger cliccano Mi Piace per questo: