Prajitura cu iaurt si ananas – Dolce con yogurt e ananas


 

prajitura-cu-aiurt-si-anans

questo dolce piace tanto a mio figlio ,l’o provata con tanti tipi di yogurt e non ha fatto mai capricci.la ricetta e di maia ,la ringrazio

Prajiturica asta ii place tare mult lui Cezar, am incercat-o cu diferite tipuri de iaurt si nu a facut niciodata mofturi. Reteta o am de la Maia careia ii multumesc!

Ingrediente/ingredienti

Foaie/ per la pasta frolla

75 g unt/75 g burro
112 faina/112 g farina
15 g zahar/15 g zucchero

Umplutura/ripieno

  1. 375 g iaurt alb sau cu gust de ananas/375 g yogurt bianco opp al gusto ananas
  2. 3 oua/3 uova
  3. zahar vaniliat/vaniglia
  4. 150 ml suc ananas/150 ml succo anansa
  5. 60 g faina/60 g farina
  6. 6 linguri zahar/6 cucchiai zucchero
  7. 30 g amidon/30 g amido
  8. 6 felii de ananas din compot/6 fette di ananas
  9. ciocolata menaj (optional)/ciocolata da sciogliere (optional)

Preparare

  1. Avem nevoie de o tava cu pereti detasabili de 26 cm diametru.
  2. Amestecam ingredientele pentru foaie si formam o biluta pe care o punem la frigider cca 10 minute.
  3. Dupa care intindem pe fundul tavii, pe hartie de copt si dam la cuptor la 200C pana devine aurie. O scoatem din cuptor si lasam sa se raceasca.
  4. Batem albusurile spuma.
  5. Amestecam iaurtul cu galbenusurile, vanilia si zaharul, dupa care adaugam sucul de ananas, faina si amidonul.si incorporam incet albusurile spuma.
  6. Peste foaie punem feliile de ananas taiate bucati si acoperim cu compozitia de mai sus
  7. Topim ciocolata pe baie de aburi si o punem intr-o punga pe care o gaurim intr-un colt, apoi desenam pe prajitura diferite modele.
  8. Dam la copt la 170C.

ITALIANO

  1. abbiamo bisogno di un ateglia da 26 cm con le pareti che si tolgono
  2. mescoliamo gli ingredienti per la pasta frolla e facciamo una pallina che mettiamo a frigo per 10 minuti
  3. dopo la stendiamo sulla teglia coperta di carta forno e la mettiamo nel forno caldo a 200 C finche diventa dorata.tiriamo fuori dal forno e facciamo dorare
  4. montiamo i bianchi
  5. mescoliamo  lo yogurt con i gialli ,vanilia e lo zucchero dopo di che aggiungiamo il succo di ananas ,farina e l’amido,poco alla volta aggiungiamo i bianchi montati
  6. sopra la pasta frolla mettiamo le fette di ananas tagliate a pezzi e copriamo con il composto
  7. se vogliamo sciogliamo la ciocolata a bagno-maria e con l’aiuto di una tasca da pasticere decoriamo la torta
  8. si cuoce a 170 C

12 Risposte to “Prajitura cu iaurt si ananas – Dolce con yogurt e ananas”

  1. cosmina Says:

    multumim multumim si mai repetam 🙂

  2. angela Says:

    sa va fie de bine! 🙂

  3. cosmina Says:

    foarte buna prajitura……

  4. yryna Says:

    inca nu am facuto dar o voi face cu siguranta ca-i usor de facut si foarte apetisanta

    :p

  5. angela Says:

    cu placere!si baiatul meu o adora,e asa de racoroasa! tare ii fain cand pregatesti ceva bun si copii apreciaza,uiti de toata oboseala!

  6. mirela Says:

    apropo fiicei mele ii place foarte mult prajitura cu ananas 🙂 😉 si va multumeste pentru reteta gracias

  7. Ancutza Says:

    Cornelia – poate iti face cadou nora ta un cantar electronic 🙂 ca sa nu mai ai motive…de vaicareala.

  8. cornelia Says:

    angela, tradatoareo si ispititoareo, tu nu vezi ca-n clubul nostru select e atata lume decisa sa mai dea jos niste kg??? :-& Cum sa nu inventez fel si fel de motive? 😉 Si-apoi, ma gandesc eu ca, daca tot o s-o dau pe vaicareala, ca aoleu! n-am cantar electronic si, vai de mine!, nu stiu daca o sa iasa bine prajitura, etc etc, poate ca s-o indura noru-mea si-o sa-mi demonstreze ea contrariul, mai stii?!? 😉 🙂

  9. angela Says:

    Cornelia-nu e chestie de precizie matematica e doar chestie de transformat din unitati de masura diferite ,daca reteta e scrisa in oz,(28,35 g) sau lb(libbra 453,6 g) atunci e normal ca apar aceste masuri ciudate….eu am cantar electronic si pt. mine nu e ciudat acest mod de a cantari e normal ca daca pui 120 g nu se intampla nimic, pt 8 g in plus! stiu ca si eu eram reticenta pe chestii de astea pe vremea cand foloseam ca si cantar lingura si paharul ca nu era altceva!spor la treaba si nu pune motive ca sa nu faci prajiturica buna la baiat si nora! :p

  10. cornelia Says:

    *Angela, tare as incerca si eu acest desert; pare a fi ceva pe cat de usor, pe atat de savuros. Insa, sincera sa fiu, ma cam tin la distanta cantitatile astea “ciudate” : 112 g de faina?!? Tu cum ai cantarit-o, draga mea, ai cantar de farmacie la bucatarie??? Oare imi mai iese cum trebuie foaia daca pun doar 100g, sau poate 120g de faina?!? Tare ma minunez cum o fi ajuns creatorul acestei retete la concluzia ca fara cele 2 g de faina nu-i OK ?!? Mare maestru cofetar, trebuie sa recunosc !!! Eu una fug de cand ma stiu de retetele care etaleaza asemenea necesaruri… :-& 🙂

  11. angela Says:

    ai dreptate ,baza e ca o frolla iar compozitia e foarte delicata!daca nu-ti place poti sa elimini ciocolata ,dar eu zic ca merita pusa!

  12. adry Says:

    Trebuie sa fie nemaipomenita! Baza e un fel de pasta frolla, deci e un fel de “crostata all’ananas”!!

    De incercat cat de curand!


Scrivi una risposta a cosmina Cancella risposta