Prajitura cu branza de vaci Natalia – Dolce con tomini freschi Natalia


 

prajitura-cu-branza-de-vaci-natalia

qualche sera fa ho avuto come ospiti i miei amici Vasile e Natalia ,lei mi-a portato questo dolce e Vasile la botiglia di vino bianco…tra altro il vino e finito ,invece il dolce visto che era buono l’o fatto anche io!

Acum cateva seri am avut in ospetie prietenii nostri Vasile si Natalia. Natalia ne-a adus aceasta prajitura care ne-a placut asa de mult ca am cerut reteta si la cateva zile am pregatit-o si eu. Poza mare e cu prajitura adusa de Natalia, care era asa de frumoasa ca merita sa stea pe prima pagina! a…sa nu-l uitam pe Vasile care ne-a adus o sticla de vin alb: bun vinul, dar nu stiu cum sa-ti spun….s-a terminat!

Ingrediente/ingredienti

 1 kg branza de vaci/ 1 kg tomini freschi piemontesi(opp,ghiotofreschi di ossela)
6 oua / 6 uova
100 g zahar/100 g zucchero
150 g unt/150 g burro
100 g stafide (puteti pune si mai multe)/100 g uvetta
250 g faina/250 g farina
coaja lamaie/buccia limone
aroma de vanilie/vaniglia

Preparare/preparazione

  1. Separam albusurile de galbenusuri si le batem spuma.
  2. Punem stafidele la inmuiat in putina apa calduta.
  3. Amestecam branza cu galbenusurile, zaharul si untul care trebuie sa fie la temperatura camerei. Adaugam aromele si stafidele si punem faina.
  4. Amestecam bine dupa care punem albusurile si amestecam cu atentie.
  5. Punem intr-o tava mare (unsa in prealabil) si dam la copt la 180C cca 40 minute

ITALIANO

  1. montiamo i albumi a neve
  2. mettiamo uvetta a mollo
  3. mescoliamo i tuorli con il formaggio ,burro e lo zucchero ,il burro deve esssere a temperatura ambiente,aggiungiamo le uvette e la farina,mescoliamo
  4. alla fine aggiungiamo gli albumi montati ,mescoliamo piano
  5. mettiamo in una teglia imburata e cuociamo a 180C per cca 40 minuti

29 Risposte to “Prajitura cu branza de vaci Natalia – Dolce con tomini freschi Natalia”

  1. angela Says:

    multumim din suflet ,Ica draga,dupa cum cred ca ai observat retetele sant toate probate de noi asa ca sant garantat bune,deci te asteptam sa probezi cat mai multe!o zi buna iti doresc!

  2. Ioana Says:

    ica, itzi multumesc din suflet, ai surprins exact conceptul initial al siteului. asa cum l-ai descris, asa am vrut sa fie si daca exista vizitatori care observa acest lucru inseamna ca ne-am atins scopul.

    de la inceput am fost cu ideea ca siteul trebuie sa fie usor de folosit si de calitate maxima la continut (cu totul foarte bine explicat, cu poze detaliate unde e cazul) pentru ca oricine sa simta ca poate gati ce am facut si noi. uneori ne e mai greu, fiindca facem asta in timpul liber dar speram ca nu ne vom opri si din contra, vom evolua si calitatea siteului va creste. in fiecare zi invatam ceva nou sau avem idei noi legate de site si sper ca asta se va vedea.

    nu avem zona de comentarii generale fiindca din experienta mea o astfel de zona devine rapid un mini-forum si nu era in planul nostru asa ceva. dar comentariile generale se pot posta asa cum ai facut si tu, la orice reteta, noi le citim si le apreciem. multumesc inca o data si weekend placut! 🙂

  3. ica Says:

    dupa ce am gasit acest site…singurul lucru pe care am avut ai reprosa e ca nu pot posta un comentariu …general…de ce?…pentru ca si-l merita cu prisosinta…nu numai ca e bine realizat,usor de accesat orice informatie…dar retetele sunt foarte bine explicitate cu imagini si sfaturi aditionale….BRAVO…ma bucur ca exista asa ceva…si cu siguranta voi incerca foarte multe din retetele aratate…suna si arata grozav…

    nu in ultimul rand va multumesc frumos…pentru ca eu ,fiind plecata din tara…accesul la astfel de lucruri imi era limitat…sa nu va oprtiti si inca odata felicitari… 😉

  4. angela Says:

    Natalia draga ,nu te refuzam! atat doar ca estecam departe Chisinaul!

  5. Natalia Says:

    La noi la Chisinau se gaseste brinza de vaci cu usurinta :)- asa ca va servasc eu si cu copturi si cu brinza!!! 😉 🙂

  6. paula Says:

    multumesc Mirela! o sa fac pe duminica asta o surpriza pentru familie!

  7. mirela Says:

    cu placere si scuzati-mi scrisul ; am scris-o din repezeala . daca nu intelegeti ceva sa ma intrebati . prajitura iese foarte buna atat ca trebuie sa stea un timp la rece cam 12 ore . o faci de seara si o tai ziua urmatoare . e mai buna cand e foarte rece si o poti servi ca desert pentru cel mai pretentios musafir . se poate servi cu fructe cofiate si frisca alaturi . pofta buna

  8. angela Says:

    mirela-multumesc foarte mult pt. reteta!am sa o anunt pe Paula!si sigur am sa o probez si eu !

  9. mirela Says:

    angela daca esti amabila da-i tu paulei reteta de cremes :ingr.cantitatile sunt ptr. o ava de 24 cm . :foi :375-400 gr aluat frantuzesc sau cumparate gata facute .crema:0900 ml lapte . 115 gr amidon . 6 oua . 250 gr zahar . 1 lingura esenta de vanilie .mod de preparare :foi . se imparte aluatul in 2 parti egale . se intind 2 foi cat tava de 4 cm . o foaie se taie in 12 dreptunghiuri . iar cealalta se lasa netaiata .. se coc lacuptorul incins la 190 grade cam 12-15 minute …..crema :intr-o cratita de teflon de 2 litri se freaca zaharul cu ouale amidonul si cateva lnguri de lapte rece .. restul de lapte se da in clocot ; se pune fierbinte peste oa amestecand continuu. craticioara se pne la foc mic amestecand continuu ca sa nu se prinda de fund si sa se afume . in momentul in care a inceput sa se ingroase se ame steca mai repede sa nu faca cocoloase ; se mai tine pe foc cateva minute pana incepe sa fiaba sa dea in clocot . se ia de pe foc si se adauga vanilia . intr-o tava sau rama cu latura de 24 cm. se asambleaza cremsnitul . se pune foaia intreaga la fund . se toarna crema fierbinte si se niveleaza cu o spatula . deasupra se pun bucatile coapte de aluat ; una langa alta . se da la frigider cand sa racit se tie a doua zi sau cand se serveste . se poate pudra cu zahar cu aroma de vanilie daca aveti mai mult .. paula imi pare rau ca nu ti-am scris-o mai din timp . dar sper ca o sa fii multumita si o-sa va placa .. este foarte usor de facut . numai sa ai grija sa nu ti-se afume crema .. la inceput crema o sa fie cam subtire dar nu te speria ca se intareste cand se raceste bine ,,, mirela

  10. mirela Says:

    multumesc pentru sfat 😉

  11. angela Says:

    am inteles ca cineva a probat cu urda si ca a iesit bine(mihaela) eventual poti folosi si branza philadelphia sau alte branzeturi care sant asemanatoare cu philadepfia

  12. mirela Says:

    aici unde suntem noi (mai precis la marea mediterana ,spani a) nu prea se gaseste branza de vaci , ce fel de branza pot folosi?

  13. angela Says:

    ce vecini norocosi!ma bucur ca iti place si sper sa mai gasesti retete pe acest sit care sa va placa!

  14. Dana Says:

    A iesit tare tare buna. S-a mancat toata, ajutati si de 2 vecini. E una din retetele care o sa le repet cu siguranta;)

  15. angela Says:

    ma bucur tare mult ca iti santem de ajutor! o zi buna si asteptam rezultatul!

  16. angela Says:

    eventual poti proba cu ceva branza asemanatoare cu branza philadelphia! aia sper ca o gasiti pe la voi,multumim de urari !

  17. mary-din palestyna Says:

    cred ca si cu urda e gustoasa dar din pacate aici in palestina no gasesc,cu urda o so testez la vara cind ma duc la mama ca ea face urda buna la tzara…..va doresc numai bine tuturor

  18. angela Says:

    ciao mary,branza trebuie sa fie mai dulce ,mihaela a facut cu urda si a spus ca i-a iesit foarte buna! spor la treaba si vezi daca mai gasesti si alte retete care te atrag!

  19. mary-din palestyna Says:

    buna gasit angela din nou..ce mai faci?….brinza de la reteta asta cum sa fie….mai dulce mai sarata?ca arata tare bie,trebuie so fac si pe asta……va pup dulce

  20. angela Says:

    mihaela!multumim !ca ai experimentt reteta si cu ricotta(urda).acum stim sigur ca e buna .ciao!

  21. mihaela Says:

    fetele,faceti cu ricotta ca am facut eu duminica aceasta prajitura si a iesit superrrrrrrrr….credeti-ma

  22. angela Says:

    armenica draga cum te inteleg de bine,eu am probat sambata la un magazin si astazi la altul nici unde nu am reusit sa gasesc branza de vaci!

  23. Armenica Says:

    aicea nu gasesc brinza de vaci 😦

  24. angela Says:

    mihaela cred ca merge si cu ricotta ,ca e aceeasi consistenta .ciao

  25. mihaela Says:

    fetelor,dar cu ricotta merge?nici eu nu stiu de unde sa fac rost de branza de vaci.am niste prietene care in loc de branza pun ricotta si le iese foarte bine.voi ce spuneti,oare va iesi bine,ca vreau sa fac ptr duminica o astfel de prajitura. 🙂

  26. angela Says:

    Anca-am gasit doar 600 g de branza de vaci si dupa alt necaz Cezar a vrut si el sa-si faca cu galbenus frecat cu zahar ,asa ca am ramas cu 500 g ,deci am facut jumate de portie.ce ma enerveaza e ca gasesc rar detot branza de vaci si atunci cand dau de ea e putina 😦

    dorica-tu trimite branza de vaci si eu trimit inapoi prajitura

  27. dorica Says:

    Angeliq mai fa o portie si pentru noi ! Ar fi si mai super…

  28. anca Says:

    Arata foarte bine prajitura. Ma bucur ca ai gasit branza de vaci 🙂 ca am inteles ca la voi nu se prea gaseste.


Lascia un commento