Pizza rulata – Pizza arrotolata


 

pizza-rulata

in questo modo la pizza e buona anche il secondo giorno si puo riempire con quello che volete,spinaci,prosciutto,funghi ,formaggi,importante e che il ripieno non sia troppo acquoso

In acest mod pizza e buna si a doua zi in caz ca doriti sa va puneti la servici. Puteti sa o umpleti cu ce doriti, e buna cu spanac fiert, ciuperci, ardei copti si ce amestecuri va plac mai mult! Aveti grija ca umplutura sa nu fie prea lichida.

Ingrediente/Ingredienti

 Aluat/Impasto

800 g faina alba/800 g farina
150 ml ulei masline/150 ml olio
20 g drojdie/20 g lievito
420 ml apa/420 ml acqua
1 1/2 lingura de sare/ 1 1/2 cuchiai sale

Umplutura/ripieno

mozzarella/mozzarella
sunca/prosciutto
rosii/pomodoro
oregano/origano

Preparare/Preparazione

  1. Punem toate ingredientele in masina de framantat paine si o programam pt. framantat si dospit. Daca nu avem masina, dizolvam drojdia in putina apa calduta, punem peste faina  punem sarea si incepem sa amestecam, adaugam uleiul si restul de apa calduta pana obtinem un aluat elastic. Avem grija sa nu fie foarte tare. Lasam la dospit in loc cald timp de cca 1 1/2 h.
  2. Impartim aluatul in doua si intindem o foaie de cca 7 mm (din aceasta cantitate ies cca 2 pizze-rulate). Lasam foaia sa dospeasca pe masa cca 10 minute dupa care o acoperim cu ceea ce dorim, rulam si lasam la dospit inca 15 minute.
  3. Ungem aluatul cu putin ulei masline si il punem la cuptor la 200C. Ca sa nu se intareasca aluatul in exterior punem in cuptor un vas cu putina apa.
  4. Daca e nevoie intoarceti tava ca sa se coaca uniform pizza-rulata.
  5. Cand e coapta acoperiti cu un servet mare. Se pastreaza 1-2 zile.

ITALIANO

  1. mettiamo tutti gli ingredienti nella machina impastatrice ,se non abbiamo la macchina ,sciogliamo il lievito in poca acqua calda ,mettiamo sopra la farina dove abbiamo messo il sale,aggiungiamo l’olio e mscoliamo finche otteniamo un impasto elastico,lasciamo lievitare per 1 1/2 h
  2. dividiamo l’impasto in due e stendiamo un foglio di cca 7 mm (da questaquantita vengono fuori 2 pizze rulate)lasciamo lievitare il foglio sul tavolo per 10 minuti dopo mettiamo il ripieno ,ruliamo e lasciamo lievitare per 15 minuti
  3. spalmiamo con olio e mettiamo a forno a 200 C ,dentro al forno mettiamo un vaso (non plastica) con acqua ,cosi otteniamo una pizza crocante al esterno e morbida dentro
  4. guradate se c’e bisogno di girare la pizza a meta cottura
  5. quando e cotta la coprite con un panno pulito .si mantiene 1-2 giorni

8 Risposte to “Pizza rulata – Pizza arrotolata”

  1. angela Says:

    astept sa ne spui cum a fost! spor la treaba!

  2. jeny Says:

    voi prepara aceastareteta cat de curand si iti voi spune efctul ei pentru mici mei gurmanzi

  3. angela Says:

    a facut bine mama! trebuie sa te obisnuiesti si cu bucataritul! :p

    sa ne spui cum a fost!

  4. Simona Says:

    abia astept sa fac si eu …m`a pus mama sa ma bag la bucatarie de`acuma si am sa incep cu ”pizza rulata”… :p =P~

  5. angela Says:

    ciao Krista,sper sa va placa!🙂

  6. Krista Says:

    Hello, buna idee cu pizza facuta asa.Am sa-l incerc si eu.

  7. angela Says:

    ciao! An nou fericit! sigur ca e OK,ce idee buna ai avut!atata doar ca daca faci portia asta o sa-ti trebuiasca 2 tavi! spor la treaba si pofta buna!

  8. Armenica Says:

    Angela buna !

    ce spui daca am sa fac pizza si o pun in tava de cozonac la copt ii okmersy

    😉


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