Peste la cuptor cu brie si cartofi -Pesce al forno con patate e briè


 

peste-cu-brie-si-cartofi-4

Nei paesi del Nord ,la combinazione pesce-formaggio non creea problemi ,e ad assaggiare questa ricetta  gli do proprio ragione! se si usa salmone la ricetta e più buona

Astazi este dezlegarea la peste asa ca o reteta cu peste e binevenita! De obicei combinatia peste-branza in Italia nu e prea bine vazuta, dar in tarile nordice aceasta problema nu exista. Noua ne-a placut si o sa mai incercam si alte retete asemanatoare. Cel mai bine iese daca folositi somon.

Ingrediente

400 g file de peste/ 400 g salmone
500 g cartofi/500 g patate
100 g brie/ 100 g briè
ierburi provence/ ariosto…
rozmarin/rosmarino
ulei masline/ olio oliva

Portii: 2

Preparare

  1. Curatam cartofii si ii taiem felii, dupa care ii fierbem pe jumatate (cu putina apa sarata).
  2. Taiem in jumatate pe lungime fileu de peste, iar branza brie o taiem bucatele.
  3. Intr-o tava unsa cu ulei de masline punem un strat de cartofi, presaram cu sare, punem apoi o felie de peste, punem toata branza, acoperim cu cealalta felie de peste, mai punem un strat de cartofi si ii condimentam. Stropim cu ulei masline si dam la cuptor cca 20 minute la 200C.
  4. Servim cu multa lamaie.

ITALIANO

1. Sbucciamo le patate e le tagliamo a fettine tonde, dopo di che le facciamo bollire a mezza cottura in acqua leggermente salata.

   2.  Tagliamo a meta (a lunghezza del pesce) le fette e prepariamo il formaggio, tagliandolo a cubetti.

   3.  In una teglia unta di olio mettiamo uno strato di patate, con un po di sale, mettiamo una fetta di pesce, si aggiunge in uno strato il formaggio e si copre con l’ altra fetta di pesce. L’ ultimo strato sarà di patate rimaste con il condimento. Si spruzza con olio di oliva e si mette nel forno preriscaldato a 200°C per cca 20 min. mettiamo sopra ariosto e rosmarino

   4.  Si serve con tanto limone.

6 Risposte to “Peste la cuptor cu brie si cartofi -Pesce al forno con patate e briè”

  1. Angela Says:

    eu acum m-am suparat si deschid cuptorul ,trebuie sa refac o reteta ca nu mi-a iesit din prima.

  2. rosablù Says:

    Interesanta reteta! Foarte apetisanta si mai ales mi se pare usor de gatit, deci face de mine ! Cum ne lasa un pic caldura, cred ca voi incerca sa o fac si eu. Deocamdata nu am curaj sa aprind cuptorul.🙂

  3. angela Says:

    nu ,cu peste spada nu e bun!

  4. natalia Says:

    Am fàcut pestele vineri, salmone, a iesit f. bun. Dar iasà la fel de pun si cu peste spadà?

  5. angela Says:

    ciao ,adela ,nu uita ca poti folosi si somon !spor la treaba!

  6. Adela Says:

    ARATA SUPER BINE,CRED CA E LA FEL DE BUN! O SA IL INCERC SI EU CAT DE CURAND.


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