Peste cu sos alb – Persico con salsa bianca


 

peste-persico-cu-sos-alb-4

spero che vi piaccia!

E o reteta potrivita pentru fileul de peste de apa dulce.

Ingrediente/Ingredienti

 500 g fileu de peste/500 g  filetto di persico
50 g unt/50 g burro
sare/sale
piper/pepe
o ceapa alba/ una picolla cipolla bianca
putina faina alba/ un po’ di farina bianca
100 ml vin alb sec/ 100 ml vino bianco
100 ml supa de peste (sau apa calda in care dizolvam vegeta sau concentrat de peste)/ 100 ml brodo di pesce

Preparare/preparazione

  1. Taiem ceapa marunt si o prajim in unt.
  2. Pestele il trecem prin faina, sare si piper si il punem in tigaie. Lasam sa se prajeasca putin dupa care adaugam vinul si supa.
  3. Mai lasam la foc mic inca 15 minute. Daca fileul este subtire timpul de coacere este mai scurt!
  4. Servim cu lamaie.

ITALIANO

  1. tagliamo la cipolla fine e la mettiamo a rosolare nel burro
  2. passiamo il pesce nella farina ,sale e pepe dopo di che si mette nel tegame ,lasciamo rosolare 1-2 minuti per parte ,aggiungiamo il vino e il brodo di pesce
  3. lasciamo cuocere a fiamma bassa per 15 minuti (se il filetto non e spesso anche di meno)
  4. e buono con una fetta di  limone

10 Risposte to “Peste cu sos alb – Persico con salsa bianca”

  1. angela Says:

    e foarte sanatos pestele si e bine ca il pregatesti odata pe saptamana ,astept sa imi spui daca v-a placut! o zi buna iti doresc!

  2. Rodica Mag Says:

    Voi incerca aceasta reteta este usor de facut,mincam oeste o data pe saptaminasi ma gindeam cum sa-l mai prepar,multumiri

  3. angela Says:

    important e ca pestele a fost bun! eu prima data am mancat din cartofi si erau incalziti dar au fost buni ,chiar foarte buni ca am cerut reteta si i-am facut si eu in rest i-am mancat imediat dupa ce i-am pregatit!

  4. anca Says:

    Ciao si LA MULTI ANI! Mi-a iesit bun pestele , cartofii aurii sunt buni imediat dupa ce se termina de prajit , reincalziti nu prea mi-au placut , s-au facut moi dupa ce s-au racit…trebuia sa ii curat si sa ii las asa si sa ii prajesc numai cand ii mancam. Omul din greseli invata.

  5. angela Says:

    foarte frumoasa reteta ta! sa ne fie de bine tuturor !ne pare bine si noua ca te-am intalnit si multumim ca esti mereu langa noi!

  6. anca Says:

    Se iau douasprezece luni, se curata bine de amaraciune, stress, mandrie, invidie, egoism, formalism si frica. Se imparte fiecare luna in 28-31 de zile, pentru ca provizia sa ajunga exact un an. Se cantareste munca si linistea, adaugandu-se chibzuinta si harul. Se cerne cu abilitate, iubire si vointa, intelepciune, ingaduinta, frecandu-se cu sinceritate, tandrete, gratie si alint. Se uneste rabdarea cu bunavointa, muzica si buna dispozitie. Se impatureste cu intelegere si speranta, se pudreaza cu sacrificii, se presara vraja, daruire si receptivitate. Se acopera cu amabilitate, gingasie si mult bun simt. Se indulceste cu multa toleranta, optimism, veselie si umor. Se aromeaza cu blandete, bunatate, concesii si acuratete sufleteasca. Tapetata cu afectivitate si pretuire, se coace la caldura inimii, cu dragoste din belsug. Se flambeaza cu puritate, stima si respect. Preparatul se serveste zilnic, cu buchete de fericire, ornat cu surprize, invelit in invioratoarea si inepuizabila credinta in Dumnezeu! Pofta buna! LA MULTI ANI!

    Urarea mea e cam lunga dar m-am gandit ca se potriveste…😉

    Ma bucur ca v-am “intalnit” si multumesc pentru toate retetele.

  7. angela Says:

    ai ghicit ,nici macar nu mi-a trecut prin cap ,ma gandeam ca e ceva marca de ulei !🙂 La multi ani ! si tot ce iti doresti!

  8. anca Says:

    F.O.P. este prescurtarea de la : faina, ou , pesmet. Eu fac asa snitele , crochete de cascaval , file de peste , sunt convinsa ca stiai de asta , dar poate nu ai stiut prescurtarea .

  9. angela Says:

    ciao anca,merge si cu filet de cod si dupa mine daca folosesti ca si garnitura cartofi aurii esti aranjata .

    eu am facut sosul la cartofi duminica ,dar nu am pus marar doar usturoi ,prea multi mofturosi si apoi eu am marar uscat vechi de cand l-am adus ultima data din tara ,acum trebuie sa ma aprovizionez din nou !

    scuze ce inseamna FOP?

  10. anca Says:

    Ciao .Merge file de cod? Ca si garnitura cartofii aurii sunt OK ? Apropo ai facut la cartofii aurii sosul de smantana cu marar?

    Ma gandesc pentru noaptea de Rev sa fac pestele dupa aceasta reteta , ca prea m-am saturat de el prajit prin FOP si cartofi aurii , ambele preparate se pot incalzi la microunde…


Lascia un commento

Inserisci i tuoi dati qui sotto o clicca su un'icona per effettuare l'accesso:

Logo WordPress.com

Stai commentando usando il tuo account WordPress.com. Chiudi sessione / Modifica )

Foto Twitter

Stai commentando usando il tuo account Twitter. Chiudi sessione / Modifica )

Foto di Facebook

Stai commentando usando il tuo account Facebook. Chiudi sessione / Modifica )

Google+ photo

Stai commentando usando il tuo account Google+. Chiudi sessione / Modifica )

Connessione a %s...

%d blogger cliccano Mi Piace per questo: