Pasta cu sos de carne – Pasta con sugo di carne


 

pasta-cu-sos-de-carne

 e un sugo adatto per le giornate fredde ,e bene servirlo nei piatti caldi ,dato il suo contenuto di burro

Acest tip de pasta va sfatuiesc sa-l pregatiti in zilele friguroase si trebuie sa-l serviti fierbinte din cauza ca e foarte gras de la unt.

Ingrediente/ingredienti

 200 g carne macinata de vita/200 g carne manzo
200 g carnat proaspat/200 g salsicce
75 g ceapa/75 g cipolla
75 g morcov/75 g carota
75 g coada de telina/75 g sedano
75 g unt/75 g burro
3 linguri ulei masline/ 3 cucchiai olio oliva
1 lingura de concentrat de rosii/1 cucchiaio concentratto di pomodoro
1 pahar de vin rosu/1 bicchiere vino rosso
sare/sale

Preparare/preparzione

  1. Luam pielea de pe carnati, taiem marunt carnatul si amestecam bine cu carnea de vita.
  2. Tocam marunt ceapa, o stoarcem putin cu mana si o punem intr-o oala in care am pus la incalzit untul impreuna cu uleiul de masline.
  3. Prajim putin ceapa si adaugam carnea pe care o lasam pana isi schimba culoarea.
  4. Adaugam morcovul si coada de telina taiate iar dupa 5 minute punem vinul.
  5. Dam focul mare si lasam sa se evapore vinul cca 3-4 minute.
  6. Adaugam sarea si concentratul de rosii dizovat intr-un pahar cu apa calduta.
  7. Facem focul mic si lasam sa fiarba minim 90 minute. Daca este nevoie in timp ce fierbe mai putem adauga putina apa calduta.
  8. Servim cu pasta fierbinte si putem presara cu parmezan. Din cantitatea data putem servi 6 portii de pasta (cca 100 g pasta la o portie).

ITALIANO

  1. togliamo la pelle dalla salsiccia e mescoliamo con la carne tritata di manzo
  2. tagliamo la cipolla la strizziamo per far uscire il succo (lo buttiamo) e la mettiamo nella pentola dove prima abbiamo messo l’olio e il burro
  3. facciamo rosolare ,dopo di che aggiungiamo la carota e il sedano a dadini
  4. dopo 5 minuti sfumiamo con il vino
  5. aggiungiamo il sale,il concentratto di pomodoro sciolto in un bicchiere di acqua calda
  6. facciamo bollire per 90 minuti a fiamma bassa,se c’e bisogno si puo aggiungere del altra acqua
  7. facciamo bollire la pasta e la mescoliamo al sugo.
  8. dalla quantita data vengono fuori cca 6 porzioni

 

6 Risposte to “Pasta cu sos de carne – Pasta con sugo di carne”

  1. angela Says:

    sa va fie de bine!

  2. Dana Says:

    Superrr delicioase! Numai ca am folosit pene (paste) din alea colorate(verzi, rosii si galbene)plus nu am prajit nimic deoarece cine mai papa cu mine e la regim….dar si cu sosul asa fiert tot au iesit yammmy yammy.Multumim!A papat si pustiul meu de 1 anisor si i-a placut.

  3. angela Says:

    iti tin pumni!

  4. Dana Says:

    Asta fac acuma…Speram sa reusesc😉 =P~

  5. angela Says:

    ella-nici nu sti ce pierzi! inainte de a spune ca nu e bun cel mai bine e sa probezi!ca doar nu esti tu mai stiutoare decat un popor care mananca acest fel de mancare de ani de zile!😉

  6. ella24 Says:

    :-& :-& :-& :-& :-& :-& :-& :-& :-& :-& :-& :-&


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