Ostropel de pui -Ostropel di pollo


 

ostropel-de-pui

ostropel e un modo di cucinare il pollo da noi in romania,e molto saporito si prepara veloce e consente anche picolle deviazioni da la ricetta.

A fost asa de bun ca am lasat tigaia curata, cu totii am fost de acord ca trebuie sa repetam aceasta reteta in cantitate mai mare!

Ingrediente/Ingredienti

1 kg carne de pui/1 kg carne pollo
10 rosii/10 pomodori
ulei masline/olio oliva
ierburi provence/ ariosto
6-7 catei de usturoi/6-7 spicchi aglio
vin alb sec/vino bianco

Preparare/Preparazione

  1. Se spala si se curata carnea, eu am dezosat carnea pentru a se coace mai bine in interior.
  2. Punem intr-o tigaie incapatoare uleiul de masline si il incingem, adaugam carnea si prajim bine pe toate partile, stropim cu vin si cu ierburi provence dupa care lasam sa fiarba la foc mic sub capac. Cand e rumena, scoatem carnea si o punem intr-o farfurie.
  3. Spalam rosiile si le facem o mica taietura dupa care le punem in apa fierbinte cca 1 minut. Le scoatem si le curatam de pielita dupa care le taiem bucati si le punem in tigaie. Lasam sa fiarba la foc mic si cand s-a format un sosulet grosut adaugam bucatile de carne si le dam un clocot.
  4. Curatam usturoiul, il zdrobim cu sare si adaugam putina apa, mujdeiul astfel obtinut il turnam in tigaie. Mai lasam cca 2-3 minute pe foc dupa care servim.
  5. Pentru o prezentare mai frumoasa putem pune in fiecare farfurie coronite facute din cozi de ceapa, usturoi sau iarba ciorii, pe care le oparim cca 30 secunde.

ITALIANO

  1. laviamo la carne,io ho tolto le ossa per farla cuocere prima
  2. in un tegame capiente,mettiamo l’olio e quando e bollente aggiungiamo la carne la faccaimo cuoacere da tutte le parti ,mettiamo il vino ,ariosto ,sale,e lasciamo cuocere sotto coperchio ,quando e cotta la mettiamo su un piatto
  3. i pomodori lavati ,le facciamo un taglio in cima le scotiamo in acqua bolente ,gli togliamo la pelle ,le tagliamo a pezzetini dopo di che le mettiamo nel tegame,quando si forma un sughetto aggiungiamo i pezzi di carne ,lasciamo bollire un attimo
  4. l’aglio pulito e schiaciatto lo saliamo aggiungiamo un po di acqua e si mette nel tegame.lasciamo bolire per 2-3 minuti si puo servire
  5. per una bella presentazione io ho fatto una coroncina con foglie di cipolloti legermente scotati

4 Risposte to “Ostropel de pui -Ostropel di pollo”

  1. Ancutza Says:

    Christos a inviat !!!
    De cand ai pus reteta pe site , mi-a tot stat gandul la ea si uite ca ia venit randul. Super bun ! Complimente din partea sotului !!! Pana acum nu am mai facut ostropel.
    Cu siguranta o voi repeta si eu cat de curand. Mersi.

    • Angela Says:

      Adevarat a-nviat!
      si bine ai venit! dupa cum am zis si eu ,noi am curatat bine de tot tigaia dupa ce am gustat ostropelul! salutari sotului si Drum bun!
      data viitoare daca faci si o poza o voi posta ca sa deschida pofta si altora de ostropel!

  2. Ioana Says:

    cozile, nu cojile. se oparesc cozi de ceapa verde ca sa le impletesti usor si sa faci decorul acela verde care se vede langa ostropel

  3. marnie Says:

    Curios!De ce se oparesc cojile de ceapa?


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