Muschiulet in crusta – Filetto in crosta


 

muschiulet-in-crusta

io ho usato filetto di vitello ma va bene anche il filetto di manzo opp. di maiale

Eu am folosit muschiulet de vitel dar la fel de bine se poate pregati si cu muschiulet de porc sau vita.

Ingrediente/Ingredienti

 1 muschiulet de 600 g (calculati cca 150 g carne de persoana )/1 filetto da 600 g (calcolate cca 150 g carne a persona)
o foaie de aluat foetaj/ una pasta sfoglia
ulei masline/olio oliva
ierburi provence/ariosto,rosmarino
un galbenus/ 1 tuorlo

Preparare

  1. Intr-o tigaie punem ulei de masline si prajim muschiuletul pe toate partile, daca folositi o carne mai cruda, atunci o prajiti mai putin, daca nu, e bine sa o lasati mai mult.
  2. Cand e prajita carnea o lasati sa se raceasca, presarati cu ierburi de provence si sare.
  3. Puneti peste aluatul foetaj si inveliti bine muschiuletul.
  4. Daca va place puteti acoperi carnea cu cateva felii de slaninuta dupa care o inveliti cu aluatul.
  5. Ungeti aluatul cu galbenusul de ou.
  6. Puneti la cuptor la 180 C pana cand vedeti ca e copt aluatul foetaj.
  7. Eu am servit cu cartofi si iute-dulce.
  8. E indicat sa taiati feliile de carne mai subtiri decat am facut eu.

ITALIANO

  1. in un tegame mettiamo del olio oliva,e rosoliamo il filetto da tutte le parti ,non si deve lasciare troppo tempo
  2. lasciamo raffredare e poi coprimo la carne con rosmarino e ariostoe sale
  3. coprimo con pasta sfoglia ,se volete potete coprire la carne con delle fette di pancetta
  4. spalmiamo la pasta sfoglia con il tuorlo
  5. si mette a forno a 180 C finche la pasta sfoglia e cotta
  6. e meglio tagliare le fette meno spesse di come ho fatto io

7 Risposte to “Muschiulet in crusta – Filetto in crosta”

  1. Ramona Says:

    super, merci frumos!

  2. angela Says:

    e aluat cumparat!

  3. Ramona Says:

    aluatul e fcut acasa sau cumparat?

  4. angela Says:

    multumim de urari! am crezut ca esti in vacanta pe undeva de aia nu mai treci pe la noi!

    Un an nou plin de bucurii tie, sotului si baietelului vostru!

  5. Armenica Says:

    Angela si tie iti dorim un An mai bun si multa sanatate

    Chiar daca nu am mai intrat pe sait am fost cu ochii pe voi

    va multumim de retete

    pupici cu sclipici si tie si sa auzim de bine la anul🙂

  6. anca Says:

    Angela , spune-mi te rog cum ai facut cartofii ? Sunt fierti in coaja si apoi prajiti in ulei sau sunt cartofi curatati de coaja copti in cuptor? Mersi

  7. angela Says:

    anca reteta cartofilor o gasesti https://ilmenudiangela.wordpress.com/2008/06/20/cartofi-noi-cu-rozmarin nu gasesti cartofi noi proaspeti poti folosi si cartofi noi congelati!


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