Mini budinci cu vinete si bechamel – Tortini di melanzane


 

mini-budinci-cu-vinete-si-bechamel2

gli ho preparatti questo pomeriggio ,con l’aiuto di mio figlio ho finito veloce cosi da poter assagiare anche io il risultato

Le-am facut in dupa-amiaza asta si eram foarte grabita, m-am speriat ca nu voi avea timp nici macar sa le gust. Cu ajutorul lui Cezar care a fost atent la cuptor si a ajutat la curatatul bucatariei am reusit sa le fac pe toate.

Ingrediente/ingredienti

 1 vanata mare/ 1 melanzana grossa
150 ml sos bechamel/150 ml besciamella
1 ou/1 uovo
1-2 felii de emmental (sau alt tip de cas)/1-2 fette di formaggio che fonde
nucsoara/noce moscata
sare/sale
ulei masline/olio oliva

Preparare/preparazione

  1. Se spala vanata si se taie felii rotunde, se sareaza si se lasa in strecurator ca sa curga amareala din ele. Ddupa cca 1 h se spala si se sterg cu un servet, dupa care le prajim 1-2 minute in putin ulei. Nu puneti mult ulei ca vinetele il absorb.
  2. Amestecati sosul bechamel cu oul, nucsoara si putina sare. Puneti o lingura de sos pe fundul formelor de aluminiu. Daca nu aveti puteti folosi si altfel de tavita. Acoperiti cu o felie de vanata, o bucatica din felia de emmental, alta felie de vanata sos bechamel… pana se umple forma. Ultimul strat trebuie sa fie de bechamel.
  3. Puneti formele intr-o tava mai mare in care sa fie apa cca 2-3 cm.
  4. Dati la cuptor la 200C timp de 15 minute. Lasati sa se raceasca dupa care le scoateti din forme.
  5. Serviti cu salata de rosii.

ITALIANO

  1. tagliamo le melanzane e le saliamo (sale grosso) e gli facciamo spurgare ,gli laviamo con acqua fredda dopo gli asciughiamo e le friggiamo per 1-2 minuti in poco olio
  2. mescoliamo la becsiamella con l’uovo,la noce moscata e poco sale.prendiamo delle formine in aluminio e sotoo mettiamo una cucchiaiata di besciamela,copriamo con una fetta di melanzana una fetta di formaggio,besciamella,melanzana….ultimo starto deve essere di besciamella
  3. le forme gli mettiamo in una teglia grossa con 2 ditta di acqua
  4. mettete a forno a 200 C per 15 minuti,lasciate raffredare poi tirate fuori dalle forme
  5. sono boune con insalata di pomodoro

7 Risposte to “Mini budinci cu vinete si bechamel – Tortini di melanzane”

  1. angela Says:

    inseamna ca gatesti bine si ii cunosti gusturile!brava!

  2. roxana Says:

    lasa-l ca el mananca ce ii fac eu…pana acum nu s-a plans…dovada:a facut burtica !!!😉

  3. angela Says:

    brava! bravissima!sa va fie de bine! ca de obicei asteptam sa vedem si ce zice logodnicul tau!

  4. roxana Says:

    le-am facut…nah, nah…si sunt dragalase foc!!!am facut si salata de vinete cu ceapa si maioneza…azi, meniu:Vinete!!!

  5. adry Says:

    Simplu si de mare efect!! Gasesc ca sunt potrivite si ca aperitiv, daca faci o cina tip bufet!

  6. angela Says:

    da,e un felul doi mai simplu dar crede-ma ca e tare gustos!

  7. maria Says:

    astea sant potrivite cand ai felul intai cu carne multa!


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