Mancarica de vitel cu cartofi si mazare – Spezzatino di vitello con piselli e patate


 

 i spezzatini mi piaccono  tanto e di solito gli preparo quando so’ che arriva gente a casa mia,cosi ho tempo di chiacherare  e  non devo stare in cucina ,ma con i miei ospiti

La noi in Italia se numeste “spezzatino” adica bucati mici de carne pregatite impreuna cu un lichid (apa, vin). Mie imi place sa pregatesc acest fel de mancare cand am musafiri, pregatesc inainte si cand vin prietenii pot sta linistita la taclale ca mancarea e pregatita nu trebuie sa “cocalesc”.

Ingrediente/Ingredienti

 750 g carne vitel/750 g spezzatino di vitello
o ceapa/ una cipolla
2 morcovi/ 2 carote
frunze de telina/sedano
5-6 rosii mici/ 5-6 pomodori picolli
200 g de mazare/ 200 g piselli
2 cartofi mari/ 2 patate grosse
ulei masline/olio oliva
sare/sale
putin ardei iute/peperoncino

Preparare/preparazione

  1. Taiem carnea bucatele mici si o lasam deoparte.
  2. Tocam ceapa, telina, rosiile, morcovul si le punem in oala impreuna cu uleiul de masline, calim ai apoi adaugam mazarea (e mai bine daca folosim mazare congelata).*daca folosim mazare din borcan o punem deodata cu cartofii
  3. Punem si carnea, amestecam, lasam sa scada putin, dupa care punem apa sa acopere carnea.
  4. Dupa cca 15 minute adaugam cartofii (si mazarea daca am folosit mazare din borcan)
  5. Punem sare si lasam sa fiarba la foc mic, daca e nevoie mai adaugam apa dar cu atentie sa nu depaseasca ingredientele.
  6. Cand e fiarta carnea punem in farfurii si servim

ITALIANO

  1. tagliamo la carne a pezzetini
  2. in una pentola mettiamo el olio a riscaldare e aggiungiamo la cipolla tagliata a pezzetini,il sedano tagliato piccolo,i pomodori  tagliati a fette e la carota tagliata a fettine.
  3. facciamo rosolare se utilizziamo piselli surgelati allora mettiamo anche loro nel vaso ,se invece utillizziamo piselli dal vasetto gli metiamo insieme alle patate
  4. aggiungiamo la carne ,acqua fin  che copre tutto e dopo cca 15 minuti mettiamo le patate (e i piselli se usiamo quelli dal vasetto)
  5. lasciamo bollire a fiamma bassa dopo che abbiamo messo il sale,se ce bisogno di acqua aggiungiamo ma non deve mai superare gli ingredienti

 

9 Risposte to “Mancarica de vitel cu cartofi si mazare – Spezzatino di vitello con piselli e patate”

  1. angela Says:

    ella -spor la treaba si sa va fie de bine!stii bine ca ne face placere sa va ajutam!🙂

  2. Ella Says:

    Multumesc fetelor.Eram in pana de idei la ce sa gatesc maine!

  3. angela Says:

    Marcus felicitarile mele! pe acest sit ai sa gasesti si alte retete la fel de bune,nu-ti ramane decat sa probezi ,felicitarile vor fi asigurate!

  4. Ioana Says:

    wowwww, sunt placut impresionata ca nu te-ai limitat la cartofi prajiti si oua cat timp sunt plecati ai tai. felicitari, tine-o tot asa!🙂

  5. Marcus Says:

    Buna eu sunt Marcus, am 15 ani si sunt din Moldova am ramas singur acasa si trebuia sa fac ceva mincare pina se intork amei cautind pe inet ce sa fac am gasit receta ta am incercat sa fac si kiar sa primit lia placut la toti mersi de receta).

  6. angela Says:

    da la noi in Italia se gateste carnea in acest mod,sa nu uitam ca bucataria moderna a pierdut mult din retetele de demult alea care seamana cu ale noastre.chiar zilele trecute am mancat o mancare specifica “cassoeula” care acum e pregatita foarte rar si nu e altceva decat varza calita cu carnat si carne porc.

    in ceea ce priveste gustul acestei mancarici ,ai dreptate e f. gustoasa

  7. alex Says:

    ” La voi in Italia ” se gateste romaneste ? Asta-i mancare romaneasca toata ziua. Dar oricum este buna, am incercat-o si eu😉

  8. angela Says:

    deh…e putin mai complicat decat sa faci un gratar dar si rezultatul e diferit!

  9. maria Says:

    soacra mea face mereu si iese tare bun. am sa probez si eu ca nu e asa greu cum zicea dumneaiei.


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