Langosi de post – Frittelle


Ho questa ricetta dalla Ancutza ,e sono contenta di averla provata dato che le fritelle sono venute benissimo,e una ricetta che ha gli ingredienti semplici e poi le frittele si possono riempire con quello che ci piace,nutella,confettura ,formagii….la nostra famiglia ti ringrazia cara ,Ancutza

Reteta o am de la Ancutza, a meritat sa o incerc deoarece e o reteta de langosi foarte buna, care se face usor, cu ingrediente simple si le puteti umple cu ce va pofteste inima! Sa stii Ancutza ca langosii au fost apreciati de baietii mei si cu toti iti spunem in cor: “multumesc de masa,ca o fost buna si gustoasa!”

Ingrediente/ingredienti

500 g faina alba/500 g farina
370 ml apa calduta370 ml acqua
20 g drojdie/20 g lievito
1 lingurita sare/ 1 cucchiaino sale
o jumatate de lingurita de zahar/mezzo cucchiaino zuchero
ulei pt. prajit/olio per friggere

Preparare/preparazione

  1. Punem drojdia impreuna cu zaharul, o lingura de faina si 100 ml apa calduta intr-un vas si le amestecam bine. Lasam la dospit cca 20 minute.
  2. Adaugam restul de faina, restul de apa si sarea si framantam cu robotelul sau cu masina de facut paine. Aluatul o sa fie moale, dar stati linistiti ca asa trebuie sa fie.
  3. Dupa ce a dospit cca 90 de minute, pe masa unsa cu ulei punem aluatul si il impartim in 10 gramajoare. E bine sa aveti mainile unse cu ulei din belsug ca sa nu vi se lipeasca aluatul de ele. Puneti gramajoarele pe o tava unsa cu ulei sau pe hartie de copt, lasati la dospit cca 10 minute.
  4. Intr-o tigaie puneti ulei la incalzit, luati cate o gramajoara de aluat o intindeti bine cu mainile unse cu ulei si o puneti in uleiul incins. Aveti grija sa nu va stropiti!
  5. Cand e coapta pe o parte intoarceti langosul cu ajutorul unor clesti de bucatarie. Cand e prajit bine pe amindoua partile scurgeti de ulei si puneti pe o farfurie cu un servetel de hartie ca sa absoarba uleiul. Cand servetelul a absorbit uleiul luati langosul si il puneti pe o farfurie curata.
  6. Langosii sunt buni calzi, unsi cu: smantana, smantana cu mujdei, smantana si telemea, smantana si gem, gem simplu, nutella etc.
  7. Sa ii mancati in aceasi zi deoarece a doua zi sunt tari asa ca e preferabil sa iiconsumati in ziua in care i-ati pregatit!

ITALIANO

  1. in un vaso si mette zucchero ,farina e 100 ml acqua tiepida e si mescolanno bene ,lasciamo lievitare per 20 minuti
  2. aggiungiamo resto di farina ,acqua ,sale e lavoriamo la pasta  con le mani opp. con le fruste,l’impasto sara morbidi ma non vi preocupate
  3. lasciamo lievitare 90 minuti,e poi sulla tavola unta di olio mettiamo l’impasto e lo dividiamo in 10 ,lasciamo lievitare per 10 minuti
  4. fate riscaldare l’olio in un tegame,prendette un pezzo di pasta allargatelo e  mettetelo nel olio bollente ,atenti  non spruzzarvi di olio
  5. quando e cotta da un lato la girate ,quando e cotta si mette nel piatto coperto di carta absorbente ,e dopo si sposta la frittella su un piatto pulito
  6. le frittelle sono buone calde ,il secondo giono non sono piu buone,si induriscono

da Elena

22 Risposte to “Langosi de post – Frittelle”

  1. Angela Says:

    Elena a pregatit si ea dupa aceasta reteta un lighean de langosi! Sa va fie de bine

  2. Angela Says:

    Ciao Tatiana,acest mod de a umple langosi se foloseste in special in vestul tarii,sa stii ca e foarte bun!daca razalesti si niste telemea pe deasupra e superspecial!

  3. tatiana Says:

    Salut! sant foarte apetisante aceste placinte,nu stiam ca se pot umple cu smantana si mujdei ,e o combinatie ciudata!

  4. Angela Says:

    nu uita sa acoperi bine aluatul cand il pui in frigider ca sa nu se formezea coaja pe deasupra lui

  5. Ancutza Says:

    Cred ca ai dreptate . Dar de fapt , pot sa fac cativa langosi cand mancam si restul aluatului il pastrez in frigider , cred ca rezista pana a doua zi , daca nu chiar doua zile.

  6. Angela Says:

    ciao,ai vazut ca daca faci panzerotti se foloseste smantana si aluatul nu se intareste ,da eu cred ca aluatul asta se intareste din cauza ca e foarte moale inainte a fi prajit. oricum daca probezi fa doar cu o placinta ca e pacat de ele.

  7. Ancutza Says:

    Ciao, oare daca din cantitatea de lichid pun jumatate apa , jumatate lapte se vor mai intari a doua zi ?

  8. angela Says:

    ahhha,deci pana la urma ai gasit smantana!ai sa vezi ca sant o bunatate !

  9. roxana Says:

    pai cu manutele am facut si pana acum…am sa imi fac nah, ca sa pap cu branza si smantana =P~

  10. angela Says:

    ciao maria!multumim de complimente ,mai pofteste pe la noi!

  11. maria italia Says:

    romincele noastre sunt brave in bucatarie bravo fettelor

  12. angela Says:

    roxana draga te sfatuiesc sa folosesti manutele! stiu ca e obositor dar ai sa vezi ca reusesti ,framanti putin ,te mai odihnesti,mai framanti …..ca zau ca merita,sant ca si langosile alea care se gasesc de vanzare ,nu sant mai bune!

  13. roxana Says:

    eu nu am masina de paine…:(

  14. angela Says:

    Laura-ne bucuram ca iti putem fi de folos si ma bucur ca si tu pui la treaba masina de paine!e un mare ajutor in bucatarie aceasta masina!

  15. Laura Says:

    Ce pofta mi-ai facut! N-am mai facut nici eu de mult. Ultima data a fost efort in familie, sotul le intindea subtire si eu le prajeam. Restul pasilor le-a facut masina de paine 😉

  16. angela Says:

    asteptam sa ne spui daca ti-au placut!

  17. csilla Says:

    Paula sa sti draga ca ma apuc si eu maine si-l vioi face ,mersi de ideie =P~

  18. csilla Says:

    < ![CDATA[ bravo= ]] >

  19. angela Says:

    Paula draga,sant cativa ani ca nu am mai facut langosi ,pur si simplu am uitat de ei ,dar cum am inceput sa-i fac mainile lucrau singure ,din obisnuinta !reteta e foarte echilibrata si langosile ies tare pufoase ,asa ca e normal ca ti se face pofta!😉

  20. paula Says:

    Poate nu stiti voi cei care cititi aici ca de fapt Angela si-a cucerit sotul cu langosile ei!

    Angela chiar ma gandeam ca o astfel de reteta ar fi cireasa de pe tort!

    Foarte frumoase ti-au iesit se vede ca esti experta! imi vine sa mananc ecranul… =P~

  21. angela Says:

    ancutza-am votat si eu reteta,dar votul meu e pentru tine!inca odata multumim !🙂

  22. Ancutza Says:

    Ce ma bucur ca v-au placut , sa va fie de bine! Si fetelor mele le-au placut, pentru ca in sfarsit am facut ceva care arata cu ce le cumpar eu din oras🙂 . Asa-i ca sunt gustosi si rapizi de facut? Eu acuma fac Panzerotti cu branza. O zi frumoasa va doresc , la Baia Mare e o zi insorita, superba.


Lascia un commento

Inserisci i tuoi dati qui sotto o clicca su un'icona per effettuare l'accesso:

Logo WordPress.com

Stai commentando usando il tuo account WordPress.com. Chiudi sessione / Modifica )

Foto Twitter

Stai commentando usando il tuo account Twitter. Chiudi sessione / Modifica )

Foto di Facebook

Stai commentando usando il tuo account Facebook. Chiudi sessione / Modifica )

Google+ photo

Stai commentando usando il tuo account Google+. Chiudi sessione / Modifica )

Connessione a %s...

%d blogger cliccano Mi Piace per questo: