Inimioara cu fructe – Cuoricino con frutta


semplice da preparare  si possono utilisare  diversi tipi di frutta ,important e  evitare di usare il kiwi e l’ananas ,fruta priva di petina  che  non lasciano la gelatina riprendersi,di sicuro e che la persona per quale la preparate nella sera di San Valentino rimara incantata

E simpla de facut si putem folosi ce fructe avem. Important este sa evitati kiwi si ananas, fructe care nu lasa gelatina sa se prinda. E un desert simplu si usor de pregatit dar care va incanta ochiul celui cu care petreceti in seara de Valentine’s Day.

Ingrediente/ingredienti

mango/mango
papaia/papaia
avocado/avocado
1 para/pera
capsuni/fragole
lamaie/limone
600 ml vin alb/600 ml vino bianco
200 ml apa/200 ml acqua
1 lingura miere/1 cucchiaio miele
3 linguri zahar/3 cucchiai zucchero
16 g gelatina (cititi instructiunile de pe pachet)/ 16 g gelatina
arome care va plac/ altre aromi(chiodi garofano,vaniglia)

Preparare

  1. Masurati cantitatea de lichid care sta in forma de inimioara pe care o aveti. Forma mea avea capacitatea de 800 ml.
  2. Punem vinul cu apa, zaharul si mierea pe foc. Adaugam arome, eu am pus o jumatate baton de vanilie. Lasam sa dea un clocot dupa care stingem focul si punem gelatina pe care am tinut-o in prealabil 5 minute in apa rece, amestecam ca sa se incorporeze bine.
  3. Punem forma in frigider
  4. Taiem fructele in forma de inimioare si le ungem cu suc de lamaie ca sa evitam oxidarea lor. Din experienta va spun ca e bine sa aveti mai multe inimioare taiate mici, e mai usor de servit.
  5. Cu ajutorul pensulei de silicon punem un strat de vin in forma si dam la rece.
  6. Adugam fructele si vinul racit si punem peste noapte in frigider.
  7. Pentru a scoate gelatina din forma trebuie sa punem forma in apa fierbinte timp de 10 secunde sau folosim uscatorul de par.
  8. Inimioara se pastreaza la rece, nu o tineti prea mult timp langa surse de caldura ca se topeste.

ITALIANO

  1. misurate la quantita di liquido che sta nella forma di cuore che avete ,la mia aveva 800 ml ,cosi vi regolate con la quantita di vino e acqua
  2. mettiamo sul fuoco vino,acqua,zucchero e miele.aggiungiamo aromi,lasciamo bollire  poi agiungiamo la gelatina  che prima abbiamo tenuta a mollo,mescoliamo bene
  3. la forma vuota la mettiamo nel frigo
  4. tagòliamo lafrutta  con unaformina a forma di cuore,e meglio se le tagliate piccole ,cosi e piu facile da servire,spruziamo con limone
  5. con l’aiuto di un pennelo  stendiamo un strato di vino  sulla forma e mettiamo a freddo
  6. aggiungiamo la frutta ,il resto del vino e teniamo a freddo per una notte
  7. per facilitare l’uscita della gelatina dalla forma ,imergete per 10 secondi la forma nell acqua calda ,opp la rovesciate sul piatto di portata e passate sopra con l’asciugacapelli
  8. il cuoricino si tiene a freddo fino prima di servire

15 Risposte to “Inimioara cu fructe – Cuoricino con frutta”

  1. marta Says:

    eu am sa fac o salata de fructe ,asa taiate in forma de inimioara,multumesc de idee.

  2. andrea Says:

    da e ceva deliciu😉 😉

  3. angela Says:

    ce bucurie mi-ai adus in suflet! sa va fie de bine! si te mai asteptam la ales de retete,povesti si bucatarit!

  4. mada Says:

    buna tuturor! a fost super bun, si foarte interesant tortul acesta, si a iesit super combint cu budinca: jeleul usor acrisor de la vinul de casa folosit, budinca dulce, si cu bucatelele de fructe… delicios totul! 😉

  5. angela Says:

    mada-important e sa fie bun si sa va simtiti bine!vezi pana la urma daca ai folosit fructe albe jeleul e bine ca a fost rosu ,cel putin se vede diferenta.asteptam sa ne spui daca v-a placut!

  6. mada Says:

    dar al tau arata mult mai bine 😉

  7. mada Says:

    da angela, ai avut dreptate, cu vinul rosu nu a iesit jeleul trensparent, asa ca m-am gandit sa il fac cu totul colorat! 🙂 in primul rand nu am avut o forma inimioara, asa ca m-am gandit sa improvizez una: hartie, carton, putin scotch, si la urma forma am invelit-o in folie de aluminiu. apoi am facut o budinca de capsuni, pe care am lasat-o sa se raceasca in forma de inimioara, dupa care am asezat pe budinca rece inimioarele din fructe, iar siropul din vin rosu l-am combinat cu gelatina rosie, si astfel am reusit sa fac un desert potrivit pt valentine’s day, rosu, mai ales ca fructele mele au avut toate miezul alb, sau de culoare deschisa! abia astpt sa imi surprind iubitul cu deliciul acesta, dar sper sa fie bun! oricum, va spun maine cum a iesit!🙂

  8. angela Says:

    daca pui vin rosu nu o sa se mai vada asa bine culoarea fructelor.eventual pui mai putin vin si asa in amestec cu apa o sa fie roz si se vad bine inimioarele.spor la treaba

  9. mada Says:

    arata bestial =P~ ! cred ca o sa o fac si pe asta pt maine! numai ca vroiam sa intreb daca pot pune vin rosu in loc de vin alb! se poate? mersi!🙂

  10. angela Says:

    lila-gustul depinde mult de fructele pe care le folosesti ,de vin si de aromele folosite! noua ne-a placut sper sa va placa si voua!

  11. lila Says:

    arata …😉 super =P~ sa vedem gustul =P~

  12. angela Says:

    multumesc!

  13. paula Says:

    vai ce frumusete de inimioare!

  14. angela Says:

    multumim marnie! incercam sa pregatim cat mai multe retete bune si sa le prezentam intr-un mod cat mai placut!

  15. marnie Says:

    interesant!esti pregatita intens pt aceasta sarbatoare.😉

    Pacat ca nu am forme de inimioare ca altfel le faceam.

    E o placere sa ma uit in fiecare zi cate o reteta noua.Felicitari pt poze f reusite,profesioniste!!!


Lascia un commento

Inserisci i tuoi dati qui sotto o clicca su un'icona per effettuare l'accesso:

Logo WordPress.com

Stai commentando usando il tuo account WordPress.com. Chiudi sessione / Modifica )

Foto Twitter

Stai commentando usando il tuo account Twitter. Chiudi sessione / Modifica )

Foto di Facebook

Stai commentando usando il tuo account Facebook. Chiudi sessione / Modifica )

Google+ photo

Stai commentando usando il tuo account Google+. Chiudi sessione / Modifica )

Connessione a %s...

%d blogger cliccano Mi Piace per questo: