Inele de rosii cu vinete si mozzarella – Anelli di pomodoro con melanzane e mozzarella


 

inele-de-rosii-cu-vinete-si-mozzarella

e un antipasto molto ricco  che sazia  può andare bene anche come secondo,si possono usare anche altri tipi di formaggio:feta,emmental

E un aperitiv consistent, care poate fi folosit si ca felul doi, puteti folosi si alte tipuri de branza: cas, telemea, emmental.

Ingrediente/ingredienti

 2 vinete/ 2 melanzane
1 bucata mozzarela/ una mozzarella
2 rosii/2 pomodori(perini sono i migliori)
ulei masline/olio oliva
oregan/origano
usturoi daca va place/aglio se vi piace

Preparare/preparazione

  1. Vinetele dat fiind ca se folosesc cu coaja avem grija sa le spalam bine dupa care le stergem cu o carpa curata, le taiem felii egale le saram si le punem in strecurator cca 30 minute ca sa iasa amareala din ele.
  2. Le spalam sub jet de apa rece si le uscam cu un servet curat dupa care le punem pe grill si le prajim frumos. Cand sunt gata le stropim cu ulei masline si oregan, gustam de sare ca sa nu fie prea sarate. Daca va place stropiti cu putin mujdei de usturoi.
  3. Taiem branza bucatele si o punem in mijlocul unei felii de vanata, rulam.
  4. Taiem o rosie mai lunguiata in rondele, golim mijlocul si in inelul obtinut punem ruloul de vanata.
  5. Stropim cu ulei si oregan, dam la cuptor 5-10 minute si servim.
  6. Merge atat cald cat si rece.

ITALIANO

  1. laviamo bene le melanzane,le ascighiamo e poi gli tagliamo a fette uguali le saliamo (se posibile con sale grosso) e le lasciamo spurgare
  2. laviamo le melanzane dopo di che gli ascighiamo e dopo si mettono sul grill,quando sono cotte aggiungiamo olio,origano e se vi piace un po’ di aglio trito
  3. tagliamo il formaggio a pezzi ,e dopo le avolgiamo una fetta di melanzana intorno
  4. il pomodoro lo tagliamo a fette ,togliamo la parte centarle e nel anello ottenuto infiliamo la mozzarela con formaggio
  5. spruziamo con olio e origano ,mettiamo nel forno per 5-10 minuti
  6. e buono sia caldo che freddo

7 Risposte to “Inele de rosii cu vinete si mozzarella – Anelli di pomodoro con melanzane e mozzarella”

  1. Angela Says:

    daca va plac alice ,merge cu siguranta! eventual in acest caz sa speli bine vinetele sa nu ramana cu multa sare.

  2. gitana Says:

    Interesanta idee de aperitiv, poate merge si cu alice/acciuga in loc de branza.

  3. veronica Says:

    Bella angela appena riesco la provo un bel piatto estivo!

  4. angela Says:

    nu am inteles prea bine unde se pune oul si faina si numele acestei retete daca esti draguta.

  5. anonim Says:

    am o reteta foarte buna care sper sa o gatiti

    va trebuie castraveti ulei branza si ou faina portocala si sare multa

    1.puneti ulei in tigaie

    2.adaugati castravetii taiati bucatele fara coasa

    3.puneti o bucata de branza taiata patratele

    4.puneti taiate felii portocala

    5.adaugati un pumn de sare pe ste preparat

    gata! aceasta este o mancare frantuzeasca

    😉

  6. angela Says:

    multumesc!

    am probat si cu telemea sant bune.

  7. dorica Says:

    gustoase si aratoasedeopotriva!

    succes!


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