Hrean ras – Rafano gratugiatto


 

hrean-ras

e molto picante ,quind atenzione quando lo preparate ,di solito e buono con il bollito ,ma v bene anche sulle altre carni

Este foarte picant asa ca e indicat sa aveti grija cand il gustati, cand il pregatiti si cand deschideti borcanul in care-l tineti. Noi il mancam cu friptura, crenvusti, rasol, il adaugam in salata de sfecla rosie.

Ingrediente/Ingredienti

 radacina de hrean/radice di rafano
zahar/zucchero
miere/miele
sare/sale
otet/aceto

Preparare/preparazione

  1. Datorita faptului ca hreanul e foarte picant e indicat sa folositi manusi, sa lucrati pe terasa, balcon sau in gradina si sa aveti mare grija la ochi. Nu glumesc, cand am pregatit prima data am folosit cca 2 kg de hrean si am lucrat in casa (era iarna) am plans o dupa amiaza intreaga impreuna cu sotul care facea partea cea mai grea, macina hreanul .
  2. Se curata hreanul, dupa care se foloseste robotul pentru a-l marunti. Daca nu aveti robot, il dati pe razatoare.
  3. Il sarati si adaugati apa indulcita cu zahar (cat sa va placa gustul ) adaugati 1-2 linguri de miere si putin otet.
  4. Amestecati bine si puneti in borcane inchise ermetic.
  5. Daca va place, inainte de a servi puteti amesteca cu putina smantana.

ITALIANO

  1. tenendo conto che il rafano e molto picante quando lo preparate e bene mettere i guanti e lavorare in giardino opp. sul teraso.non scherzo la prima volta che l’abbiamo preparato abbiamo pianto per un pommeroggio intero
  2. si pulisce rafano con il pelapatate o con un coltello.dopo di che si mette nel robo e si trita per bene .
  3. salate aggiungete acqua in quale avete sciolto del miele (1-2 cucchiai) e dello zucchero ,mettete del aceto e dopo che avete mescolato bene assagiate
  4. se mette nei vasetti di vetro chiusi bene
  5. si può mescolare con della panna acida che gli toglie un po’ della sua forza

9 Risposte to “Hrean ras – Rafano gratugiatto”

  1. Sos catifelat aromat – Salsa vellutata profumata « Il Menu di Angela – Homepage Says:

    […] brodo ,il bollito si trova di frequente su le nostre tavole ,a me piace con la mostarda ,con il rafano grattugiato oppure con il picante -dolce ,insomma ,contorni dai gusti decisi !Cosi la salsa ha subito un […]

  2. angela Says:

    multumim de sfat!

  3. socotinschi adrian Says:

    va dau o idee pentru a marunti hreanul

    il curatati si il macinati printr o masina da tocat carne clasica la iesireea din masina de tocat legati o punga pentru a nu iesi mirosul ala puternic

    nu o sa va usture ochii am incercat asta!

  4. Ancutza Says:

    Intradevar este foarte bun , se potriveste de minune cu carnea de miel ( cu ciorbita din carne de miel ) . Noi facem si sfecla rosie , e delicioasa alaturi de un drob de miel .

  5. ioana Says:

    e suuper bun….noi facem de paste…waw ce bun e… =P~

  6. angela Says:

    mariana-e bun si fara smantana! doar ca e mai puternic gustul !

    jeny -cu piftie inca nu am incercat !mersi de idee!

  7. Mariana Says:

    Este senzational dar numai cu smintina!

  8. jeny Says:

    RETETA ACEASTA DE HREAN O PREPARA MAMA CAND ERAM COPIL[NU STIU DACA ESTE IDENTICA ]IAR DE CRACIUN PUNEAM PESTE PIFTIE II DADEA UN GUST FOARTE BUN


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