Gulash (varianta italiana) – Gulash (variante italiana)


 

gulash-varianta-italiana1

questa variante e leggeremente diversa da quella ungherese ma e comunque buona  si può fare sia con manzo(la migliore) che con maiale

Varianta italiana putin diferita de cea ungureasca, dar e buna, se poate face atat cu carne de vita (e mai bun) cat si cu carne de porc.

Ingrediente/Ingredienti

 3 linguri untura (e bine si cu ulei)/ 3 cucchiai strutto(va bene anche olio)
500 ml vin rosu/500 ml vino rosso
250 ml sos de rosii/250 ml passata
700 g carne porc sau vita/700 g carne
1 ceapa/1 cipolla
600 ml supa (sau apa fiarta cu vegeta)/600 ml brodo
putina faina/poca farina
ardei iute/peperoncino
sare/sale
chimen/semi di finochietto

boia/paprica

Preparare/preparazione

  1. Taiem ceapa marunt si o calim in unsoarea topita, adaugam carnea trecuta prin faina si dupa ce prinda putina culoare punem boiaua.
  2. Adaugam vinul si lasam sa fiarba putin.
  3. Intre timp daca avem un os il fierbem si supa obtinuta o punem peste carne, daca nu incalzim 600 ml apa si dizovam putina vegeta inauntru.
  4. Punem si sosul de rosii si lasam sa fiarba cca 1h 30 minute, daca mai e nevoie adaugam supa calda.
  5. Catre sfarsit adaugam sare, piper, ardei iute si chimen.
  6. Eu am servit cu mostarda, adica fructe candite in sos picant.

ITALIANO

  1. tagliamo a cubetti la cipolla e la facciamo rosolare nel strutto sciolto ,aggiungiamo la carne passata nella farina e dopo 3-4 minuti mettiamo la paprica
  2. aggiungiamo il vino e facciamo bollire
  3. mettiamo il brodo e il passato di pomodoro
  4. lasciamo bollire per 1h e 30 minuti se c’e bisogno si puo aggiungere del brodo
  5. vers la fine mettiamo il sale ,il pepe e i semi di finocchietto
  6. a noi ci piace con la mostarda

11 Risposte to “Gulash (varianta italiana) – Gulash (variante italiana)”

  1. andreea Says:

    cu vin e foarte bun!😉

  2. angela Says:

    sa va fie de bine!

  3. mihaela Says:

    eu ai pun ardei rosu,verde si galben si ceapa,toate taiate in bucati mari,apoi il servesc cu orez basmati

  4. angela Says:

    ai sa vezi ca ii place!felicitari pt. logodna!

  5. cori Says:

    suna delicios reteta, merge f bine cu mamaliga.numa bine am sa-i fac logodnicului meu care este ungur, mai schimb ce ii facea mama lui, am s-o fac luna viitoare cand o sa ne mutam numai noi doi.

  6. angela Says:

    cu placere!😉

  7. Ella Says:

    multumesc de pontul cu cartofii…sa mai dau o schimbare la paste😉

  8. angela Says:

    am observat ca e foarte bun servit cu cartofi fierti in coaja ,ii cureti si peste ei pui gulashul cald

  9. Ella Says:

    sos de rosii pusesem si eu,dar vin nu.O sa pun data viitoare!

  10. angela Says:

    perfect! important e ca le-a placut,acum incearca si varianta asta ,avand vin si sos de rosiii(importantissimo) o sa le placa cu siguranta!

  11. Ella Says:

    Am facut si eu gulash aici,le-a placut dar au zis ca ii lipseste ceva…nu stiau nici ei ce anume(sau cum sa-mi zica).

    urmatoarea tura le-am pus in gulash si o cutie de fasole boabe cand carnea era pe jumatate fiarta si separat am fiert ditali,adaugand in farfuria fiecaruia peste paste, gulas din asta cu fasole…maaaama ce le-a placut!Au zis ca nu-i mai lipseste nimic!


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