Friptura de porc in suc de mere


 

friptura-de-porc-in-suc-de-mere1Copiilor le-a placut foarte mult friptura asta, iar Dani care nu manca deloc carne de porc era aproape aproape sa o guste. Pacat ca si-a amintit ca mai este si prajitura si a renuntat.

Ingrediente

1 l suc de mere verzi
500 ml suc de mere
500 ml vin alb sec
o bucata carne porc pt. friptura cca 1 kg
4-5 linguri sos Winchester
ierburi provence
ulei
felii de bacon
ceapa
foi de dafin
piper boabe
sare

Preparare

  1. Punem carnea intr-un vas cu apa si adaugam o lingura de sare, cateva bucati de ceapa ,2-3 foi de dafin si cateva boabe de piper. Punem la rece.
  2. A doua zi aruncam apa si condimentele si punem peste carne sucul de mere verzi si 300 ml vin alb. Lasam la rece pana in ziua urmatoare.
  3. Ungem carnea cu sosul Wincester, ulei si ierburi provence si o punem intr-o tava cu sucul de mere si cu restul de vin, acoperim cu foaie de aluminiu si dam la cuptor la foc potrivit timp de cca 1 h 1/2.
  4. Scoatem carnea, o acoperim cu felii de bacon si o punem sub grill in asa fel incat grasimea de la bacon sa intre in carne si sa o fragezeasca. Sub carne aveti grija sa fie o tava .
  5. Cand baconul e prajit stingeti grillul, lasati 10 minute carnea in cuptor sa prinda gust dupa care taiati felii si serviti.

Una Risposta to “Friptura de porc in suc de mere”

  1. garcea georgiana Says:

    cred ca friptura este foarte bune🙂 =P~


Lascia un commento

Inserisci i tuoi dati qui sotto o clicca su un'icona per effettuare l'accesso:

Logo WordPress.com

Stai commentando usando il tuo account WordPress.com. Chiudi sessione / Modifica )

Foto Twitter

Stai commentando usando il tuo account Twitter. Chiudi sessione / Modifica )

Foto di Facebook

Stai commentando usando il tuo account Facebook. Chiudi sessione / Modifica )

Google+ photo

Stai commentando usando il tuo account Google+. Chiudi sessione / Modifica )

Connessione a %s...

%d blogger cliccano Mi Piace per questo: