Curcan cu sos de portocale – Tacchino con salsa di arance


 

curcan-cu-sos-de-portocale

una altra ricetta dalla serie:veloce che abbiamo fame! e una ricetta per il periodo caldo

Si aceasta reteta face parte din seria: repede ca ne este foame! Ceea ce pe caldurile astea e un bine! Iar sosul de portocala da o senzatie de proaspat, racoros…

Ingrediente/ingredienti

 400 g carne de curcan taiata in bucatele mici/400 g carne tacchino tagliata a pezzi
100 ml suc de portocale proaspat/100 ml spremuta arance
50 ml smantana dulce/50 ml panna
sare/sale
piper/pepe
ulei/olio
1 catel de usturoi/un spicchio aglio

Preparare/preparazione

  1. Carnea trebuie taiata in bucatele mici.
  2. Intr-o tigaie punem ulei la incalzit, adaugam un catel de usturoi dupa care punem carnea, avem grija sa nu ardem usturoiul pt. ca devine amar.
  3. Prajim carnea pe amindoua partile, adaugam sucul de portocale dupa care lasam pe foc mic, cca 10 minute.
  4. Punem sare si piper, adaugam smantana mai lasam pe foc 1 minut, cat sa se lege putin dupa care servim.
  5. Merge bine cu pireu sau cu o garnitura de orez.

ITALIANO

  1. tagliamo la carne a pezzi
  2. mettiamo a riscaldare l’olio in un tegame,aggiungiamo l’aglio,e dopo mettiamo la carne
  3. faccaiomo rosolare la carne e aggiungiamo la spermuta e lasciamo a fiamma bassa per 10 minuti
  4. aggiungiamo sale,pepe la panna lasciamo sul fuoco 1 minuto dopo che nel piatto e a tavolaaaa
  5. va bene con piurè o riso al inglese

4 Risposte to “Curcan cu sos de portocale – Tacchino con salsa di arance”

  1. angela Says:

    uite ca la peste nu m-am gandit!am vazut ca in tara Pangasius se gaseste peste tot asa ca :spor la treaba!

  2. adriana Says:

    se poate face si cu peste alb (eu fac cu pangasius_

  3. angela Says:

    merge atat cu carne de pui(piept)cat si cu carne de vitel!merita sa probezi e f. buna!

  4. Ioana Muresan Says:

    mmm…pare foarte buna. Crezi ca ar merge si cu carne de pui? Multumesc


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