Conopida, broccoli si morcovi la cuptor – Cavolfiore,broccoli e carote al forno


 

conopida-broccoli-si-morcovi-la-cuptor

i colori di questo piatto ti attirano ! va bene come contorno per una cena speciale

E o garnitura foarte atragatoare, te cucereste prin culorile minunate si simplitatea cu care e facuta. E buna si ca o cina pentru vegetarieni sau ca garnitura pentru o masa speciala.

Ingrediente/ingredienti

 o conopida alba/un cavolfiore bianco
broccoli (conopida verde)/broccoli
morcovi mini/mini carote
1 ou fiert tare (nu e obligatoriu)/1 uovo sodo(optional)
50 g parmezan razalit/50 g parmigiano
2 linguri pesmet/2 cucchiai pangratatto
sare/sale
piper boabe7pepe
foi dafin7alloro
ulei masline/olio oliva
patrunjel/prezzemolo

Preparare

  1. Se curata conopida si asa intreaga o punem intr-o oala. In oala punem apa cu sare, boabe de piper si foi de dafin, apa trebuie sa fie putina de 3 degete in asa fel incat conopida sa fiarba la abur. Punem capac si o lasam sa fiarba. Nu trebuie sa fie fiarta de tot, cand vedem ca mai are nevoie de putin ca sa fie fiarta stingem focul, luam conopida si o trecem in jet de apa rece. In acest fel nu isi va schimba culoarea si nici nu se va rupe cand lucram cu ea.
  2. In alta oala fierbem la abur morcovi impreuna cu broccoli, apa trebuie doar sarata, la fel ca si conopida. Fierbem morcovii si broccoli mai putin de cat e necesar dupa care le trecem sub jet de apa rece.
  3. Intr-un bol amestecam pesmetul impreuna cu parmezanul, oul fiert razalit si patrunjelul taiat, adaugam sare, piper.
  4. Intoarcem conopida cu floricelele in jos si umplem spatiul dintre buchete cu amestecul de pesmet, avem grija sa nu se rupa si o punem in tava, langa ea asezam broccoli si morcovii, stropim totul cu ulei masline, daca vrem punem si o felie de cas peste conopida. In loc de ulei putem pune unt topit, dar in acest caz nu se poate manca rece.
  5. Punem la cuptor 15 minute la 190 C dupa care servim.

ITALIANO

  1. si pulisce il cavolfiore nel modo che rimanga intero ,in una pentola alta mettiamo acqua,(cca 5 cm)pepe a grani,alloro,sale e mettiamo il cavolfiore ,copriammo con u ncoperchio ,in questo modo lo facciamo bollire a vapore. non deve bollire tanto per non  disfarsi.la tiriamo fuori dalla pentola e la passiamo sotto l’acqua fredda per far si che mantenga i colori
  2. in un altra pentola facciamo bollire a vapore le carote e i broccoli,anche loro quando sono quasi cotti gli passiamo sotto acqua fredda
  3. mescoliao il pangrttato ,parmigiano,l’uovo sodo gratuggiato e prezzemolo,agiustiamo di sale e pepe
  4. giriamo il cavolfiore a testa in giù e riempiamo i bucchi con il pangratatto condimentato,cerchiamo di non romperlo,sistemiamo su una teglia che va nel forno ,intorno metiamo le carote e i broccoli,un filo d’olio e a forno .se volete sopre potete metere formaggio a fette
  5. a forno per 15 minuti a 190C

 

8 Risposte to “Conopida, broccoli si morcovi la cuptor – Cavolfiore,broccoli e carote al forno”

  1. angela Says:

    poti faci amestecul de culori dupa placerea ta ,iar daca ai si alt tip de conopida ,de exemplu din cea violet poti pune cateva buchetele linistita

  2. maria Says:

    ultima varianta e mai frumoasa

  3. angela Says:

    ii bun daca il folosesti zi de zi ,al meu era prea inalt si nu statea in dulapuri trebuia separat si era obositor!

  4. Ioana Says:

    buna idee cu cadorisitul 😉 imi fac loc pentru un grill electric ca al tau. si sita pentru “aburit” e ok, inainte de a avea aparatul si eu am improvizat dintr-o sita normala.

  5. angela Says:

    eu l-am cadorisit anul trecut,ocupa prea mult loc….acum folosesc chestia de metal din poza a doua e tare smechera si micuta.

  6. Ioana Says:

    merge la mini dieta mea, dar o sa fac legumele in aparatul cu aburi (l-am cumparat si dupa ce mi-a trecut entuziasmul si am fost sanatoasa tun nu l-am mai folosit)


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