Chec simplu Vali – Plum cake semplice Vali


chec-simplu-vali1

una ricetta che l’o presa da la mia zia.dopo tanto tempo sono riuscita finalmente a provarla,grazie e buona!

Reteta de chec am primit-o de la matusa Dorica, in sfarsit dupa cativa ani am ajuns sa o fac, multumesc, e buna!

Ingrediente/ingredienti

3 galbenusuri/ 3 tuorli
125 g unt/125 g burro
200 g faina/200 g farina
200 g zahar/200 g zucchero
125 ml lapte/125 ml latte
esenta vanilie/vaniglia
lingura cacao/1 cucchiaio cacao

praf de copt/lievito pane d’angeli

 

Preparare/Preparazione

  1. Untul se freaca spuma impreuna cu zaharul. Adaugam pe rand galbenusurile dupa care punem laptele si faina. Amestecam bine si impartim aluatul in 2 parti, una mai mare decat alta.
  2. In jumatatea mai mare punem vanilia dupa care turnam in tava unsa cu unt sau tapetata cu hartie de copt.
  3. In cealalta parte de aluat adaugam cacao si punem peste aluatul alb.
  4. Daca ne place putem adauga stafide ( avem grija sa le inmuiem inainte in putina apa iar dupa cca 10 minute le scurgem si le tavalim prin faina), nuca prajita sau rahat.
  5. Coacem la 170 C pana e copt, probam cu scobitoarea, daca iese uscata checul e gata si il putem scoate afara.

ITALIANO

  1. il burro si mescola con lo zucchero  finche diventa spumoso,aggiungiamo uno alla volta i tuorli ,e dopo mettiamo il latte e la farina,mescoliamo bene e dividiamo l’impasto in due parti ,una più grande
  2. nella meta piu grande mettiamo la vaniglia e la mettiamo in una teglia imburrata opp. con carta forno (teglia da plum cake)
  3. nell’altra parte d?impasto mettiamo il cacao mescoliamo e si mette nella teglia sopra l’impasto vanigliato
  4. si possono aggiungere l’uvetta ,(rinvenita e passata nella farina)gocce di ciocolato,noci opp. lokum
  5. si cuoce a 170 C ,si fa la prova del stuzzicadenti per vedere se e cotto

14 Risposte to “Chec simplu Vali – Plum cake semplice Vali”

  1. Angela Says:

    O crescut bine si faina nu a avut forta sa-l tina ,de aia s-a lasat!

  2. Angela Says:

    Inseamna ca faina nu a avut putere sa-l tina ..Cat de mare e tava ta?

  3. Angela Says:

    Ciao Ileana,se pune un praf de copt!

    • ileana Says:

      ciao angela,am facut checul respectand instructiunile tale,este bun doar ca “s-a lasat”la mijloc,deja dinainte sa-l scot din cuptor.este copt,are gust bun doar ca nu este prezentabil,unde am gresit?

  4. ileana Says:

    ciao angela,ma uitam la reteta si am citit in acelasi tomp si comentarile in legatura cu aceasta reteta,nu este scris nimic despre praf de copt,se pune sau nu(avand in vedere ca nu sunt singura care pup aceast antrebare)?

  5. Angela Says:

    Ciao Angy ,ai dreptate ,poate a uitat sa puna praful de copt!

  6. angy Says:

    a uitat de praf de copt de aia nu a crescut- si e dimenticata de lievito per quello non e lievitato

  7. Angela Says:

    Multumesc,Lica!

  8. lica galati Says:

    este o reteta facilissima si f f buna

  9. angela Says:

    Cristina-poate nu ai frecat bine untul impreuna cu zaharul!

  10. Cristina Says:

    😦 Checul meu nu a vrut sa creasca nici macar un mm.Nu stiu unde am gresit…

  11. angela Says:

    ma bucur ca v-a placut!o zi buna si curaj mai probeaza si alte retete!

  12. faur valentina Says:

    😉 este foarte bun si se face usor si repede.


Lascia un commento

Inserisci i tuoi dati qui sotto o clicca su un'icona per effettuare l'accesso:

Logo WordPress.com

Stai commentando usando il tuo account WordPress.com. Chiudi sessione / Modifica )

Foto Twitter

Stai commentando usando il tuo account Twitter. Chiudi sessione / Modifica )

Foto di Facebook

Stai commentando usando il tuo account Facebook. Chiudi sessione / Modifica )

Google+ photo

Stai commentando usando il tuo account Google+. Chiudi sessione / Modifica )

Connessione a %s...

%d blogger cliccano Mi Piace per questo: