Cartofi umpluti – Patate ripiene


 

cartofi-umpluti2

sono partita da una baghete che stava sola nel armadio,per non butarla  ho fatto bollire delle patate ,che poi erano tante…e cosi ho riepito anche le patate,,,si può riempire con quello che offre il vostro frigo

Eu am pornit de la o bagheta care se usca singura in dulap si nu o mai manca nimeni, ca sa nu o arunc am fiert niste cartofi si am zis ca umplu bagheta cu cartofi, dar am fiert prea multi si bagheta era mica, asa ca am scobit si 3 cartofi ca sa pot pune umplutura. Puteti folosi ce aveti prin frigider si mai ales ce va place.

Ingrediente/ingredienti

o bucata de bagheta uscata/ un pezzo di panino
cartofi/patate
porumb fiert din cutie/ mais
sunca/ prosciutto
branza/formaggio

Sosul/ la salsa

smantana/panna
branza topita/ formaggio fuso
putin unt/ burro
un strop de lapte/ latte
sare, piper/ sale,pepe

Preparare/preparazione

  1. Spalam cartofii cu coaja si ii punem la fiert, adaugam si o lingurita de sare. Cand sant fierti ii curatam de coaja si cativa dintre ei ii taiem in doua dupa care scobim jumatatile.
  2. Taiem bagheta in doua si scobim miezul, le stropim cu putin lapte ca sa se inmoaie coaja.
  3. Restul cartofilor ii taiem cubulete si amestecam cu porumb fiert, sunca taiata marunt, branza cubulete, saram si punem compozitia in cartofii scobiti si in jumatatile de bagheta.
  4. Intre timp pregatim sosul: punem intr-o craticiora putin lapte impreuna cu unt cat o nuca si incalzim, adaugam branza topita si smantana, amestecam, saram si punem piper si daca ne place si nucsoara.
  5. Sosul il turnam incet-incet peste umplutura.
  6. Dam la cuptor pana ce compozitia isi formeaza o pojghita aurie. Temperatura e bine sa fie la 180 C.
  7. Eu am servit cu o coronita de morcovi si pastai de fasole pe care le-am fiert in prealabil in apa sarata.

ITALIANO

1.  Laviamo bene le patate e li facciamo lessare con la buccia, aggiungendo un cucchiaino di sale. Quando sono pronte, li lasciamo un

         attimo a raffreddare e li togliamo la buccia. Prendiamo qualche patata e la tagliamo a metà, dopo di che scaviamo una fossetta in ogni meta.

    2.  Tagliamo la baguette a meta, scavando la mollica, bagnando con un po di latte per ammorbidire la crosta.

    3.  Le patate rimaste li tagliamo a cubetti, mescolando con mais, pancetta a tocchetti, formaggio a cubetti con un po di sale. Con il composto      

         ottenuto riempiamo le metà di patate e le metà di baguette scavate.

    4.  Nel frattempo prepariamo la salsa: in una terrina mettiamo un po di latte con una noce di burro e scaldiamo al fuoco lento, aggiungiamo 

         formaggio e la panna, mescolando per bene. Sale e pepe al gusto.

    5.  La salsa ottenuta si versa attentamente sul composto di patate.

    6.  Inforniamo alla temperatura di 180°C, finché la salsa non forma una crosticina  dorata.

    7.  Al tavolo questo piato è stato servito con delle carote e fagiolini cotti in acqua salata. 

2 Risposte to “Cartofi umpluti – Patate ripiene”

  1. angela Says:

    multumesc e si simpla de realizat si se poate face si la alte preparate

  2. maria Says:

    ce prezentare frumoasa!


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