Biscuiti cu ciocolata si portocale – Biscotti con cioccolato e arancia


 

biscuiti-cu-ciocolata-si-portocale acesti biscuiti sunt aromati, frumosi si dat fiind ca aluatul e bicolor se pot crea diferite combinatii.

Questi biscotti sono aromati,belli e datto che l’impasto e bicolore si possono creare diverse combinazioni.

Ingrediente/Ingredienti

340 g faina/340 g farina
180 g unt/180 g burro
150 g zahar/150 g zucchero
1 ou/ 1 uovo
60 g ciocolata/ 60 g cioccolato
esenta vanilie/vanilina
coaja de la o portocala/ buccia arancia
2 linguri suc de portocala/ 2 cucchiai  spremuta arancia
1 1/2 lingurita cu praf de copt / 1 1/2 cucchiaini  lievito in polvere per dolci

Preparare/preparazione

  1. Amestecam bine zaharul cu untul pana obtinem o crema, adaugam vanilia,oul, sucul de portocala si coaja de portocala. Punem faina si amestecam.
  2. Aluatul obtinut il impartim in doua, o parte o invelim in pelicula si o punem in frigider.
  3. Topim ciocolata si o punem in aluatul ramas, invelim si acest aluat in pelicula si il punem la frigider.
  4. Tinem la frigider minim 1 h dupa care intindem aluatul cca 0,7 cm grosime, il taiem cu forma de biscuiti si coacem la 170C circa 8-10 minute.*Ca sa intindem mai usor aluatul putem sa punem aluatul intre doua pelicule si il intindem cu sucitorul, in acest fel nu se prinde de sucitor si nici de masa.

ITALIANO

  1. Mescoliamo lo zucchero con il burro ,finche diventa una crema ,aggiungiamo la vanilina ,l’uovo,spremuta d’arancia e la buccia d’arancia.Aggiungiamo la farina e  mescoliamo
  2. dividiamo a meta l’impasto ,meta lo copriamo con la pelicolla trasparente e la mettiamo nel frigo
  3. sciogliamo il cioccolato a bagno maria  e la mescoliamo con l’altra meta del impasto, dopo di che copriamo con pellicola e mettiamo nel frigo
  4. lasciamo in frigo per circa 1 ora dopo di che stendiamo l’impasto a 0,7 cm spessore e tagliamo con le forme dei biscotti – Per stendere meglio l’impasto lo mettiamo tra due fogli di pellicola trasparente oppure tra due fogli di carta forno,stendiamo poi con il mattarello ,in questo modo l’impasto non si apiccica.
  5. Inforniamo a 170 C per 8-10 minuti

 

 

12 Risposte to “Biscuiti cu ciocolata si portocale – Biscotti con cioccolato e arancia”

  1. Angela Says:

    Dany – e una dintrte putinele retete netraduse…mi-am promis ca in seara asta o traduc!

  2. dany Says:

    wauuu, ai uitat traducerea….trebuie sa o pui, mai ales ca biscuiti sunt super buni

  3. Angela Says:

    Ciao Ella,oul se pune in aluat!

  4. ella Says:

    Angela, o intrebare: oul se introduce in compozitie sau se foloseste doar la sfarsit pt a da stralucire biscuitilor?? Multumesc!

  5. Angela Says:

    Mary – che ti devo dire,bisogna sempre provare !

  6. mary Says:

    sembrano buoni,ma li devo provare prima

  7. Angela Says:

    sa-mi spui daca ti-au placut!

  8. Ancutza Says:

    wow ce bunatate si arata super! abia astept sa-i fac.

  9. angela Says:

    ai tinut aluatul la rece?

  10. Ioana Muresan Says:

    Am cumparat si eu forme din supermarket si am facut biscuitii ieri! Mi-a iesit aluatul moale, cred ca am gresit ceva, dar m-a salvat tata:-). Is foarte buni si aromati, exact cum ai zis tu!

  11. angela Says:

    Ioana eu am avut forme din alea de cumparat!dar am probat sa fac stelutele de Craciun cu carton si nu a fost prea complicat ,tai o forma in carton dupa care o pui peste aluat si decupezi!e un pic mai greu dar eventual faci cateva in forma de inimioare si cateva rotunde sau alte forme!

  12. Ioana Muresan Says:

    Angela, ai facut forma de inimioara din carton sau ai avut din aceea cumparata? Multumesc


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