Baghete – Baguette


 

bagheta

sono molto buone,crocanti fuori e morbide dentro! questo tipo di pane e uno dei migliori che ho mai provato,ho notato che e buona anche il secondo giorno

Sunt foarte, foarte bune! Crocante in exterior cu miezul moale si parfumat. Este una dintre painile cele mai bune pe care le-am facut! Am vazut ca e la fel de buna si a doua zi, mai mult nu a rezistat la noi in casa, am mancat-o! Nici nu s-a terminat bine si deja am pregatit a doua tura si cred ca o sa devina painea casei noastre!

Ingrediente/ingredienti

250 g faina 00/250 g farina 00
250 g faina manitoba/250 g farina manitoba
12 g drojdie/12 g lievito
50 ml lapte/50 ml latte
200 ml apa/200 ml acqua
50 ml ulei de floarea soarelui/ 50 ml olio di girasoli
1/2 lingurita zahar / 1/2 cucchiaino di zucchero
2 lingurite sare/2 cucchiaini di sale  
ulei masline pt. uns baghetele olio di oliva per spamare sulla baguette

Preparare/preparazione

  1. Framantam un aluat elastic folosind masina de paine. In caz ca nu aveti framantati cu mana.
  2. Lasati aluatul sa dospeasca in loc cald timp de 1h 30 minute.
  3. Impartiti aluatul in 4 parti egale (cca 210g fiecare) dupa care le intindeti cu sucitorul, le rulati, le apasati putin cu sucitorul pe toata lungimea ruladei ca sa nu se formeze bule de aer in interiorul baghetei si lasati sa dopeasca 1h 20 minute dupa ce ati uns putin baghetele cu ulei masline.
  4. Dupa ce au dospit, ungeti-le din nou cu ulei masline si cu ajutorul unei lame sau a unui cutit foarte subtire la varf crestati painea in diagonala.
  5. In timp ce dospeste bagheta incalziti bine cuptorul la 250 C. Pentru cine nu are termometrul la aragaz lasati focul sa mearga la maxim cca 30 minute ca sa ajunga la aceasta temperatura.
  6. Puneti un vas cu apa in interiorul cuptorului cu 10 minute inainte de a pune baghetele.
  7. Puneti baghetele in cuptor, la mine s-au copt dupa 20 minute. Ele sunt coapte cand au culoarea aurie din poza!

ITALIANO

  • Lavoriamo l’ impasto finché diventa elastico, utilizzando la macchina per il pane. In caso che non disponete di macchina per pane, si può lavorare con le mani.
  • Lasciamo che l’ impasto riposa per 1h 30 min. al caldo.
  • Dividiamo l’ impasto in 4 parti eguali (cca 210g), dopodiché distendiamo ogni parte e le avvolgiamo su se stessi, appoggiando leggermente su tutta la lunghezza per evitare la formazione delle bolle di aria al interno. Spennellate le baguette con olio d’ oliva e lasciate riposare per 1h 20 min.
  • Dopodiché le ungiamo din nuovo con olio d’ oliva e con un coltello ben filato facciamo praticare delle incisioni in diagonale.
  • Nel frattempo riscaldiamo bene il forno a 250°C. Per chi non a la gradazione al forno, accendiamo al massimo e lasciamo per 30 min.
  • Mettiamo una teglia con acqua nel forno, 10 min prima di mettere le baguette.
  • Inforniamo le baguette per cca 20 min. o finché avranno bel colore dorato
  • 22 Risposte to “Baghete – Baguette”

    1. Ancutza Says:

      Fetelor, la cantitatea de drojdie nu cred sa fie vreo problema , de exemplu , eu fac paine dintr-un kg. de faina si pun doar 25 gr. drojdie proaspata deoarece eu cred ca de la o vreme se acreste painea de la prea multa drojdie (mai ales daca o faci si cu lapte) si se simte un gust mai puternic de drojdie, deci nu pun 50 gr. drojdie ( cat ar trebui dupa indicatiile de pe pachetul de drojdie). Inca ceva, tava in care se pune aluatul pentru a doua oara la dospit si ea trebuie sa fie la temperatura camerei , nu se pune aluatul dospit intr-o tava rece. Eu pun aluatul la dospit pe caloriferul caldut acoperit cu un prosop umed ca sa nu se fac o crusta pe suprafata aluatului. Mie si in cuptor imi creste aluatul in tava , las gazul sa mearga pe cea mai joasa treapta .

    2. angela Says:

      loredana,aluatul a prins aer rece de aia nu a mai vrut sa creasca!cand l-ai scos din masina s-a intamplat ceva cu el.cum zicea si Ioana poti sa coci aluatul in masina ,iar la subiectul cu masina de paine gasesti retete pt. masina de facut paine bune de tot!http://www.e-retete.ro/ustensile/masina-de-facut-paine

    3. Ioana Says:

      daca a crescut in masina, cred ca trebuia sa le bagi intr-o punga si sa le lasi ori in aragazul incalzit ori langa un calorifer… cresteau mai bine.

      cred ca poti folosi reteta asta in masina, proportiile faina/lichid sunt bune

    4. Ioana Says:

      a, si acum am observat, la drojdie scrie 12 gr, dar depinde de tipul de drojdie… eu urmez indicatiile de pe pachet, fiindca de ex. in RO 25 gr drojdie proaspata se foloseste pentru 500 gr faina. povesteam asta cu angela, si-mi zicea ca drojdia ei cere doar 12 gr la 500 gr faina, deci trebuie sa verifici si asta pe pachetul tau de drojdie, sa nu fie si de aici problema

    5. loredana Says:

      dupa ce am format baghetele!dar dak cu reteta de la baghete fac o paine la program clasic imi iese ceva?iti multumesc pt raspunsuri ioana! te rog dami o reteta de paine buna buna!

    6. Ioana Says:

      si aluatul in masina era crescut bine? sau doar dupa ce ai format baghetele nu au mai vrut sa creasca?

    7. loredana Says:

      ioana cu masina de paine am facut aluatul

    8. Ioana Says:

      poate nu le-ai tinut la loc caldut si fara curenti cat timp au crescut, asta reduce activitatea drojdiei.

      dupa ce framant aluatul eu il acopar cu folie de plastic si-l las la loc cald: in cuptorul pe care inainte l-am pornit 10 minute si apoi l-am stins -> asa creeezi un loc cald fara curenti. la fel faci si dupa ce ai format baghetele, introduci tava cu ele intr-o punga mare (cele de gunoi sunt bune) si apoi in cuptorul caldut pentru minim 30 min.

      asta fac eu si creste orice aluat fara sa pun manitoba, atata ca acum am masina de paine si sar peste primul pas fiindca ea tine aluatul cald si nu mai e nevoie sa-l bag in cuptor.

    9. loredana Says:

      am facut si eu baghete dar nu miau crescut asa si am pus si faina manitoba!dc oare?😦

    10. angela Says:

      ela-eu traiesc in italia scumpar acest tip de faina de la magazine ,se gasest pest tot,esse,coop,carrefour,auchan

    11. ela Says:

      angela, de unde cumperi tu faina manitoba?

      multumesc!

    12. angela Says:

      ciao ,Laura si anca (in primul post) a scris ca a pregatit aceste baghete fara faina manitoba si ca au iesit foarte bine!te astept sa ne spui rezultatul!

    13. Laura Says:

      Faina aia magica nu este pe aici, si ca sa cumpar din aia “speciala” trebuie s-o comand on line. Asa ca sper sa iasa din ceea ce aici e “enriched si unbleached” adica imbunatatia si nealbita. Paine iasa foarte bine din ea. Revin cu comentarii dupa ce o fac 😉

    14. angela Says:

      poti sa ai incredere in toate retetele de pe acest sit!multe din ele au fost probate atat de Ioana cat si de mine (uita-te putin http://www.e-retete.ro/util/despre.html) .

      asteptam sa mai incerci si alte retete si inca odata felicitarile mele pt. spiritul tau de Bucatar!

    15. Ciprian Says:

      Chiar azi am facut varza calita iar dupa ce am cumparat toate necesare am observat ca reteta era pusa tot de tine.

      Asa ca am stiut din prima ca va iesi minunata si delicioasa in acelasi timp pentru ca trebuie sa recunosc ca am “prins incredere in tine”.

      Am lasat un comentariu si la reteta “varza calita”

    16. angela Says:

      buna dimineata! ce pregatesti astazi bun de mancare?😉

      o zi buna iti doresc!

    17. Ciprian Says:

      Multumesc pentru incurajare Angela.

      Sunt total deacord cu tine in legatura cu alegerea fainii si nu te contrazic nicio secunda cu cele zise de tine pentru ca tu esti specialista si totodata multumita retetelor minunate pe care voi gospodinele le faceti publice pe acest site, noi barbatii putem gati.

      Sigur ca voi incerca mai multe retete ptr-ca odata ce incepi in aceasta arta a gatitului nu te mai poti opri cand observi ce bunatati ies din mainile tale.

      Deci inca odata, multumesc din suflet Angele.

    18. angela Says:

      ciao ciprian,faina alba nu e egala,sant diferite tipuri de faina alba cu un procent de crestere mai mare sau mai mic ,baghetele ies oricum ,atat doar ca daca folosesti tipul de faina cerut in reteta cresc putin mai bine.

      imi pare bine ca ti-au iesit bine baghetele si sper ca sa te atraga si alte retete de pe acest sit in asa fel incat sa le probezi cat mai repede!

      complimentele mele unui barbat care a framantat si copt paine!🙂

    19. Ciprian Says:

      Multumesc pentru reteta. A iesit intr-adevar foarte gustoasa pe langa un aspect exterior-interior de-a dreptul \”delicios\”.

      Reteta este foarte buna si precisa o spun din punctul meu de vedere si mai precis din partea unui barbat(adica nu un cunoscator al gatitului)

      P.S. am vazut mai sus multe nelamuriri in privinta fainii: Am fost la magazin si am luat faina alba.

      Multumesc mult!

    20. anca Says:

      De ce esti necajita? M-am uitat la faina e de tip 550 o sa incerc si cu faina tip000 sa vad diferenta. Au iesit foarte pufoase , cu coaja crocanta si mi-au crescut dublu( din greseala am pus prea multa sare)

    21. angela Says:

      ce ma bucur ca ti-au iesit bune! am scris la definitia faini de manitoba ca o poti inlocui cu faina de tip \”0\” uita-te bine pe eticheta de la faina ,desi daca zici ca au iesit bune si cu acel tip de faina .

      azi am avut o zi tare trista asa ca ma duc sa ma necajesc in continuare!😦

    22. anca Says:

      Nu am avut faina aceea “magica”-manitoba ( poate ma ajuta Ioana si imi spune si mie inlocuitorul la aceasta faina in versiunea romaneasca) si am pus faina Hajdu 500gr. iar drojdia 25 gr. si mi-au iesit super (putin sarate :p )

      Cred ca voi aveti si un aparat foto “magic” ca pozele astea (ma refer la toate retetele)arata asa de bine incat ma ispitesc si nu am pace pana nu incerc reteta…


    Lascia un commento

    Inserisci i tuoi dati qui sotto o clicca su un'icona per effettuare l'accesso:

    Logo WordPress.com

    Stai commentando usando il tuo account WordPress.com. Chiudi sessione / Modifica )

    Foto Twitter

    Stai commentando usando il tuo account Twitter. Chiudi sessione / Modifica )

    Foto di Facebook

    Stai commentando usando il tuo account Facebook. Chiudi sessione / Modifica )

    Google+ photo

    Stai commentando usando il tuo account Google+. Chiudi sessione / Modifica )

    Connessione a %s...

    %d blogger cliccano Mi Piace per questo: